Na dlouhé zimní večery: Češi představili oficiální deskovku Tour de France

Česká firma RCGames představila na mezinárodním veletrhu SPIEL oficiální deskovou hru cyklistické Tour de France...

Autor: Pressnews
Na dlouhé zimní večery: Češi představili oficiální deskovku Tour de France

 

 

Nejslavnější cyklistický závod světa se dočkal své oficiální deskové hry. Ta nese hrdý český podpis: firma RCGames se dohodla s organizací A.S.O., držitelem práv Tour de France, na poskytnutí oficiální licence pro svoji novou deskovou hru „Tour de France Board Game“.

Hra byla představena a uvedena do prodeje na mezinárodním herním veletrhu SPIEL v německém Essenu 6. 10., až do 16. 10. 2022 ji bude možné zakoupit s jedinečnou 20% slevou, a to v místě konání akce nebo přes e-shop www.cycling-game.com.

„Těšíme se, že hru po dlouhých přípravách konečně představíme světu,“ říká Roman Čermák, zakladatel RCGames, bývalý československý reprezentant v cyklistce a účastník olympijských her v Soulu 1988. „Díky licenci můžeme využívat název a logo Tour de France, loga sponzorů, reálně simulovat jednotlivé etapy. Grafický design hry je tím velmi atraktivní, věříme však, že hlavními přednostmi hry jsou její originalita, zábavnost, autentičnost cyklistického sportu a v neposlední řadě vysoká kvalita provedení. To jsou vše atributy, díky kterým se nám licenci podařilo získat. Věříme, že naše hra je stejně skvělá jako celá Tour de France“.

Základní vydání hry obsahuje čtyři herní plány reprezentující čtyři etapy letošního 109. ročníku Le Tour. Každý rok přibydou další samostatně prodejné herní desky podle toho, kudy etapy nového ročníku povedou. Herní pole zaujmou netradičním šestiúhelníkovým tvarem, který umožňuje pohyb figurkami více směry, na základě hodu kostkami různých vlastností. Cesta za žlutým trikotem proto rozhodně nestojí jen na štěstí, ale také na vhodně zvolené strategii. V boji o vítězství je třeba každý tah promyslet, taktizovat pro dobro týmu, i jeho lídra. Hra reálně simuluje cyklistický závod a věrně odráží dění v pelotonu. Hráči poznají, jak cyklisté válčí s větrem, jak nastupují soupeřům v nejtěžších stoupáních, jaké je kouzlo jízdy „v háku“.

 

Pravidla jsou uzpůsobená tomu, aby poskytla všem věkovým kategoriím co nejzábavnější prožitek. Je určena pro 2 – 6 hráčů, kteří si mohou vybrat, jak početný tým sestaví, zda pojedou jedinou etapu, či celou Tour. Unikátní je také kombinací klasické deskovky s vlastní mobilní aplikací, která za hráče počítá průběžné i konečné výsledky, čímž celou hru zjednodušuje a zrychluje. Kdo ji však nechce používat, nemusí.


Původní koncept hry vznikl v 60. letech minulého století, kdy ji pro své syny Romana a Richarda vymyslel a vyrobil jejich otec, Roman Čermák starší. V obou probudil jak vášeň pro hraní, tak zájem o opravdovou cyklistiku: Roman nakonec kromě role závodníka v cyklistice slavil úspěchy i jako trenér, zakladatel seriálu závodů Kolo pro život či mezinárodního závodu Pražské schody. Nyní se vrací k hrací desce s cílem přiblížit svět sportu ostatním a formou zábavné hry je třeba nasměrovat ke skutečnému sportování. To je kromě zábavy hlavní krédo společnosti a her RCGames. Stejná myšlenka stojí i za prvotinou SuperAce Tennis, ve které místo figurek a kostek hrají na speciálním tenisovém kurtu prim „blechy“.

 

Více informací o hrách a společnosti najdete na www.rcgames.cz a www.cycling-game.com

Přečteno - 5309x Tagy: silnice tour de france hry
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyCzech Challenge Tour - závody pro amatéry už letos s pěti závody
    Czech Challenge Tour - závody pro amatéry už letos s pěti závody
  2. PozvánkyRoad Classics vyrazí v sezoně 2024 na dva nové monumenty
    Road Classics vyrazí v sezoně 2024 na dva nové monumenty
  3. PozvánkyCyklistický luxus. Road Classics provedou jezdce po monumentech
    Cyklistický luxus. Road Classics provedou jezdce po monumentech
  4. DoplňkyMatej Mohorič opět ladil teleskopku na silnici
    Matej Mohorič opět ladil teleskopku na silnici
  5. Týmy a klubyFilippo Colombo se stěhuje na silnici, nově bude jezdcem týmu Q36.5
    Filippo Colombo se stěhuje na silnici, nově bude jezdcem týmu Q36.5
  6. PozvánkyLa Vuelta i její virtuální dvojče La Vuelta Virtual odstartovaly v pátek
    La Vuelta i její virtuální dvojče La Vuelta Virtual odstartovaly v pátek

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744