Vstupenky online

Marodkou oslabený Vsetín vyrazí v sobotu bojovat do Litoměřic

Jan Tajzler • 07.10.2022

Chance liga pokračuje sobotním 9. kolem, které pro vsetínský tým znamená venkovní utkání na půdě Litoměřic. Za normálních okolností nic výjimečného, ovšem na sever Čech se nebude Valachům cestovat lehce. Kabinu postihla početná marodka a je tedy jasné, že v Kalich areně nastoupí Vsetín v improvizované sestavě. Pondělní utkání s Přerovem už je odložené, ale v Litoměřicích se Vsetín pokusí zabojovat navzdory nepříznivým okolnostem. Utkání startuje v sobotu od 17:00.

Litoměřice se na domácím ledě trápí

Loňský vítěz základní části Chance ligy musel před startem sezony řešit důležitou záležitost ohledně financování. Po vlně kritiky se Český hokej rozhodl ukončit projekt Dukla a s tím samozřejmě i financování litoměřického klubu. Management Litoměřic se však postavil dané situaci čelem a snažil se nabídnout místa v kádru nadějným mladíkům z extraligových klubů. Této nabídky využil třeba Liberec, který sestupem do 2. ligy přišel o svou farmu v Benátkách nad Jizerou.

Navzdory výše uvedeným faktům najdeme v Litoměřicích zkušené borce. Nadále pokračují důrazní obránci Patrik Marcel s Janem Výtiskem oba navíc vévodí statistikám zblokovaných střel v rámci celé soutěže. Podobně obětavě hrají také Josef Jícha nebo Jan Holý , jenž navíc mimořádně podporuje ofenzívu, jeho bilance 3+6 v osmi zápasech je toho jasným důkazem.

Mezi útočníky dominuje Přemysl Svoboda (3+7), jedná se o druhého nejproduktivnějšího hráče Chance ligy a zároveň i nahrávače. Daří se i dalším borcům ze střední generace. Litoměřice táhnou Lukáš Válek (4+4) nebo Filip Kuťák (4+3). Nadále pokračuje i zkušený Jaroslav Kracík (0+5). Velkou devízou Stadionu jsou přesilové hry, s 25,64% úspěšností patří mezi nejlepší kvarteto soutěže.

Brankoviště Litoměřic znovu střeží Tomáš Král, zde je však možná slabina Stadionu. Brankář Severočechů totiž za svá záda průměrně v sedmi zápasech inkasoval 3,74 branek a úspěšnost zákroků je na úrovni 87,62 procent. K dispozici mají Litoměřice i Daniela Krále, který odchytal jedno utkání.

Forma Litoměřic není zrovna ideální. Severočeši střídají porážky s výhrou, zatím se nedostali do stabilních výkonů jako v loňském ročníku. Navíc se kališníkům nedaří na domácím ledě, kde porazili pouze Jihlavu 5:3. Poradí si s oslabeným Vsetínem?

Valaši v nelehké situaci zkusí zabrat

Vsetín po snovém startu do soutěže zabředl do výsledkové krize. V posledních třech utkáních nebodoval, když si připsal těsné porážky s Jihlavou (1:2), Sokolovem (2:3) a ve středu dokonce poprvé padl na domácím ledě, kde nestačil Prostějovu 1:2. Už v utkání proti Jestřábům bylo znát, že vsetínský tým trápí marodka, která se navíc před víkendovým duelem v Ústeckém kraji ještě rozšířila.

Oficiálně do Litoměřic neodcestují obránci Ondřej Němec, Šimon Jenáček a Jiří Říha. Z útočných řad vypadlo hned pět borců: Adam Hořanský, Pavel Klhůfek, Daniel Klímek a již delší dobu zraněný Jan Štefka. Speciální zápas proti bývalému klubu neodehraje ani Roman Přikryl.

Valachům nezbývá nic jiného, než se dané situaci postavit čelem a zkusit zabojovat. Už proti Prostějovu trenér Stantien poslal do utkání juniora Marka Malenovského či dalšího mladíka Richarda Pětníka. Na povedenou sezonu v Litoměřicích bude chtít tentokrát ve vsetínském dresu navázat Riku Sihvonen a předvést se jistě budou chtít i další borci z širšího kádru. Vsetín však v sobotu jen stěží poskládá čtyři formace, a tak se nedá vyloučit nástup dalších mladíků, na soupisce figuruje třeba i šestnáctiletý talent Adam Koláček, který dostal prostor i v přípravě.

Vsetín nečeká nic jednoduchého. Po třech porážkách se však stále drží na 1. místě tabulky i to dokazuje, jak úspěšný start do nové sezony Valaši měli. Nyní se pokusí navzdory nepříznivé situaci zabojovat v Litoměřicích s vidinou, že pondělní kolo už bude odložené a marodkou zmítaný tým dostane prostor pro zotavení. Utkání na ledě Kalich areny odstartuje v sobotu od 17:00. Samozřejmostí je textový přenos na onlajny.com nebo přímý přenos na portále hokejkatv.cz.

Sestavy v posledním kole:

Litoměřice: Král – Marcel, Němec, Výtisk, Holý, Jebavý, Hampl, Černohorský – Válek, Jícha, Guman – Procházka, Kracík, Slavíček – Svoboda, Kuťák, Chlubna – Zabloudil, Vitouch, Gajda.

Vsetín: Žukov – Smetana (A), Ondračka, Jenáček, Kajínek, Voženílek, Hryciow – Š. Bláha, Lichanec, Hořanský – Berger, Berzinš, Sihvonen – Jenyš, Jonák (C), Rob – Pětník, Vítek (A).

banner pod článkem