Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Poslední velkou trofej sezony bere Pogačar, v Lombardii se rozloučili Valverde a Nibali

Poslední velký závod cyklistické sezony, monument Kolem Lombardie, vyhrál Slovinec Tadej Pogačar a obhájil loňský triumf. Dvojnásobný šampion Tour de France se po náročných 253 km mezi Bergamem a Comem prosadil ve spurtu se Španělem Enricem Masem.

Tadej Pogačar
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst / Fotoreporter autor: Sirotti Stefano

Pogačar s Masem se odpoutali od hlavní skupiny zhruba dvacet kilometrů před cílem a později se k nim připojil ještě další Španěl Mikel Landa. Ten odpadl po Masově útoku šest kilometrů před finišem a dojel třetí s desetisekundovým odstupem. Ve spurtu pak Pogačar potvrdil roli favorita.

"Je skvělé se sem vrátit a znovu vyhrát," uvedl člen týmu SAE Emirates, jemuž se jako prvnímu v historii podařilo v Lombardii vyhrát dvakrát při dvou startech. "Po mistrovství světa jsem se cítil stále lépe. Všechno šlo výborně," dodal Pogačar.

Čtyřiadvacetiletému cyklistovi se tak zároveň v "klasice padajícího listí" podařila částečná odveta za letošní Tour, v níž skončil druhý za Jonasem Vingegaardem. Slovinec a jeho dánský přemožitel ze "Staré dámy" se dnes poprvé střetli v jednom závodě a Pogačar šestnáctého Vingegaarda jasně předčil.

Letošní Lombardie byla zároveň rozlučkou dvou velkých šampionů Alejandra Valverdeho ze Španělska a Vincenza Nibaliho z Itálie. Dvaačtyřicetiletý bývalý mistr světa a vítěz Vuelty Valverde dojel v posledním závodu kariéry na výborném šestém místě, o pět let mladší vítěz všech tří Grand Tour Nibali obsadil 24. pozici.

Cyklistický závod Kolem Lombardie (WorldTour) - 253 km:

1. Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates) 6:21:22, 2. Mas (Šp./Movistar) stejný čas, 3. Landa (Šp./Bahrajn Victorious) -10, 4. Higuita (Kol./Bora-hansgrohe), 5. Rodríguez (Šp./Ineos Grenadiers) oba -52, 6. Valverde (Šp./Movistar) -1:24.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články