Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii

Eva Hudečková (72) patřila ve své době mezi naše velmi úspěšné herečky. Před lety však dospěla k nečekanému rozhodnutí a v pouhých 35 letech pověsila herectví na hřebík a rozhodla se vydat zcela odlišným směrem. Pro konec své rozjeté herecké kariéry se navíc rozhodla v době kdy, byla velmi oblíbenou a také obsazovanou herečkou a v 70. letech patřila bezpochyby mezi naše nejkrásnější herečky.

-reklama-


Eva Hudečková (rozená Trejtnarová) v prosinci oslaví své 73. narozeniny. Během své dvacetileté herecké kariéry ztvárnila desítky filmových a seriálových rolí a také často vystupovala v divadlech. Právě její atraktivní vzhled a nevšední půvab jí velmi často zajišťovaly role sebevědomých, dalo by se říct že až panovačných žen a někdy by se hodilo i označení „potvor“.

Jedna filmová role pro ni byla osudová. Během natáčení totiž poznala svého budoucího manžela Václava Hudečka (70). Setkali se pracovně v komedii Sedm pater pro tisíc přání a svůj filmový scénář si splnili i ve svém osobním životě, a to doslova a do písmene. Její filmová postava se totiž podle scénáře měla zamilovat do hráče na housle, kterého hrál právě Václav Hudeček. Oba manželé toto setkání označili v rozhovoru pro idnes.cz jako osudové. Svatbu měli rok po premiéře filmu a letos tak slaví již 45. výročí. Jejich manželství zůstalo bezdětné, ale důvodem prý nebylo to, že by vlastní děti nechtěli. Bohužel jim nebylo přáno mít dítě.

Pokračování její úspěšně rozjeté herecké kariéry se však nekonalo. V polovině 80. let dokončila všechny své domluvené projekty a ihned se stáhla ze světa záře reflektorů. Měla jí vadit tehdejší stranická mašinérie, která v té době rozhodovala o osudu uměleckých profesí. Také měla být prý i často svědkem dohadů o seriálová obsazování a toho kteří herci a herečky si svou roli zaslouží a zda jsou „správně politicky zařazení“.

V pouhých pětatřiceti se tedy přestala věnovat profesi herečky a začala pracovat na své dráze spisovatelky. Na svém kontě má například romány Bezhlavá kobyla, O ztracené lásce, Bratříček Golem nebo Tajemství pražského šotka a další. 

Což takhle dát si špenát můžete zhlédnout na Primě 9. října od 22:20.

Zdroje: csfd.cz, wikipedia.org, novinky.czidnes.cz

-reklama-