bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Canucks proti stropu. Napjatý rozpočet odnesl Dickinson, stěhuje se do Chicaga

8. října 2022, 18:30

Jan Vojkůvka

Vancouver Canucks v posledních dnech usilovně pracují na tom, aby zmáčkli své výdaje na platy pod 82,5 milionu dolarů. Ještě v pátek večer měli platový strop pro nadcházející sezonu překročený o takřka dva miliony. Před generálkou s Arizonou se ale povedlo dotáhnout do zdárného konce jednání s Chicagem a poslat útočníka Jasona Dickinsona do Spojených států.

Vancouver do Chicaga poslal vedle Dickinsona ještě volbu v druhém kole draftu v roce 2024. Opačným směrem zamířil obránce Riley Stillman, jenž vyztuží defenzivu Canucks a především je levnějším hráčem než Dickinson. 

Canucks díky tomu budou mít zatížení platového rozpočtu o 1,3 milionu dolarů nižší. I tak ale mají stále platový strop překonaný o 689 167 dolarů. To je ovšem už jen ten nejmenší problém. Soupiska Vancouveru totiž čítá 22 jmen, vedení týmu v čele s generálním manažerem Patrikem Allvinem stačí poslat některého z hráčů na farmu. Nabízí se přesun některého z obránců, kterých má Vancouver nyní na soupisce hlavního týmu hned osm. Případně může dojít ještě k nějaké výměně. 

Sedmadvacetiletého Dickinsona získal Vancouver před minulou sezonou z Dallasu a jako chráněný volný hráč uzavřel tříletý kontrakt s průměrnou roční gáží ve výši 2,65 milionu dolarů. Svůj potenciál ovšem 29. hráč draftu v roce 2013 nenaplnil a v 62 odehraných zápasech zaznamenal jen pět branek a šest asistencí. 

Pro Dickinsona se jednalo o vůbec nejhorší čísla od sezony 2018/19, kdy odehrál první kompletní ročník v zámořské lize. Nebylo tak divu, že když musel kanadský celek řešit obtíže s platovým stropem, padla volba na Dickinsona, který se neukázal být dobrou akvizicí. 

Útočníka Ontaria se nakonec povedlo udat Chicagu, které zároveň získalo volbu ve druhém kole draftu 2024, což je pro jeho probíhající přestavbu ještě podstatnější zisk. Do Kanady Blackhawks poslali Rileyho Stillmana, jehož získali v předminulé sezoně během výměny s Floridou. 

Přestože se čtyřiadvacetiletý bek usadil na soupisce Chicaga a loni získal tříletý kontrakt v celkové hodnotě 4 milionů dolarů, v plánech organizace nakonec nefiguruje. A to i přes 52 odehraných zápasů v ročníku 2021/22, během nichž rozhodně nezklamal. 

Vancouveru se obránce hodí, ačkoliv více by potřeboval praváka. Přinejmenším však Stillman zvýší konkurenci v defenzivě Canucks, což nikdy není na škodu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.