Bundesliga - souhrn 9. kola: Union se osamostatnil na čele

07.10.2022, 22:28, aktualizováno 09.10.2022, 21:32
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Unionu Berlín (© AFP)
Union Berlín vyhrál ve Stuttgartu a osamostatnil se tak na čele tabulky, zatímco jeho tři nejbližší konkurenti jen remizovali Bayern po hodině hry vedl v Dortmundu již o dva góly, nakonec však odváží jenom bod za remízu 2:2. Freiburg se smírně rozešel s Herthou, Mönchengladbach v porýnském derby vyhrál 5:2 nad 1. FC Köln. Vítěznou premiéru na lavičce Leverkusenu má za sebou Xabi Alonso, jehož tým přejel Schalke. Bochum si vyšlápla na Eintracht Frankfurt a zapsala premiérovou ligovou výhru v sezoně...

VfB Stuttgart - Union Berlín 0:1

09.10.2022 19:30

Góly: 76. Paul Jaeckel

Berlínský Union ve čtvrtek zvládl bitvu v Evropské lize na půdě švédského Malmö, když i přes dlouhé oslabení zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. Nyní opět v deseti uspěl ve stejném poměru také ve Stuttgartu, v tabulce Bundesligy má na kontě dvacet bodů a je stále v čele o dva body před druhým Freiburgem. Naopak VfB se nedočkalo výhry ani v devátém duelu této sezóny a s pěti body je až předposlední sedmnácté, hůře je na tom pouze Bochum.

Domácí nezačali vůbec špatně a první solidní možnost si vypracovali krátce po odehrané čtvrthodině, avšak po standardní situaci se vytáhl proti zakončení Zagadoua z bezprostřední blízkosti pozorný brankář Rönnow. Hosté od tohoto okamžiku přebrali otěže utkání a do vedení se mohli dostat zhruba deset minut před přestávkou, nicméně po centru Ahamady z pravého křídla hlavičkoval Serhou Guirassy o decimetry vedle levé konstrukce.

V následujícím průběhu se ani jeden celek nikam netlačil, zajímavá opět byla až závěrečná dvacetiminutovka. Union rozhodl o svém úspěchu v 76. minutě, kdy si po rohovém kopu Gießelmanna seběhl před branku Paul Jaeckel a ze šesti metrů rozvlnil síť svou povedenou hlavičkou s pomocí levé konstrukce. Stuttgart mohl srovnat za další tři minuty, jenomže po obrovském závaru byla sražena do levé tyče závěrečná střela Mavropanose.

Hosté si zkomplikovali situaci v 82. minutě. Guirassy uviděl první žlutou kartu o čtyři minuty dříve a pak v inkriminovaný okamžik přišlápl nohu Thorsbyho, za což mu rozhodčí Dankert ukázal druhou žlutou a následně červenou kartu. Domácí se však ani v početní výhodě k ničemu nebezpečnému nedostali a naopak v samém závěru mohli inkasovat podruhé, ale Pantovićovu dělovku ze středu šestnáctky parádně zlikvidoval gólman Müller.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - SC Freiburg 2:2

09.10.2022 17:30

Góly: 34. Dodi Lukebakio (pen.), 61. Suat Serdar - 22. Daniel-Kofi Kyereh, 78. Kevin Schade

Před zápasem by Hertha bod proti Freiburgu brala, po konečném hvizdu ale hráči BSC nezastírali zklamání. Proti svěřencům trenéra Christiana Streicha totiž sahali po třech bodech, o ně ovšem přišli kvůli zaváhání vlastního gólmana. Obě mužstva tak nakonec rozešla smírně.

Přitom zejména v první půli se domácím dařilo soupeře trápit rychlým přechodem do útoku. Jeden takový rozjel ve 13. minutě Serdar, po jehož práci pálil po zemi nepřesně Lukébakio. Na druhé straně chtěli o čtyři minuty svých předností využít Günter s Gregoritschem. První jmenovaný odcentroval, adresát Gregoritsch nicméně hlavičkoval nad břevno.

Ve 22. minutě už se skóre měnilo. Höfler pasem vyhledal nabíhajícího Doana, jenž v pokutovém území našel přes bránícího Plattenhardta volného Kyereha. Ghanský fotbalista měl snadnou pozici a zakončením do prázdné brány jen potvrdil svou vynikající formu, neboť skóroval ve třetím soutěžním utkání Freiburgu v řadě.

Hertha nicméně okamžitě začala dělat vše pro to, aby oba mančafty měly k výhře stejně blízko. Plattenhardt ve 26. minutě rozehrál standardní situaci na přední tyč, u níž ovšem bránu těsně minul Jovetić. Po půlhodině hry už ale měli Berlíňané více štěstí. Jovetić při snaze o zakončení trefil ruku Güntera v pokutovém území SCF a domácí tak kopali penaltu, kterou zužitkoval Lukébakio - 1:1.

BSC to ovšem bylo málo. Ve 38. minutě podnikla Hertha další brejk, na jeho konci vysunul Lukébakio do tutovky Ejukeho, jenž udělal kličku brankáři Freiburgu Flekkenovi, přitom se ale dostal do ostrého úhlu, z něhož již prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Do brány nezamířil ani kop záložníka hostů Grifa z přímého kopu, ani hlavička domácího Sunjiće v nastavení první půle.

V 60. minutě mohl Freiburg do vedení vrátit Gregoritsch, jehož hlavu z volného kopu našel Grifo, nicméně rakouský útočník gólmana BSC Christensena nezaměstnal. To Hertha z protiakce odpověděla přesnou trefou. Trpělivou kombinaci zakončil přízemní ránou zpoza šestnáctky Serdar, po jehož střele k tyči se Flekken natahoval marně.

Berlíňané však nadějný výsledek neudrželi. Christensen v 78. minutě nezachytil do rukavic nákop ze standardní situace a po následných zmatcích před bránou Herthy se z gólu na 2:2 mohl radovat Schade. A když v 85. minutě pálil nepřesně Richter, vracel se Freiburg zpět do Bádenska-Württemberska alespoň s bodem za plichtu.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln 5:2

09.10.2022 15:30

Góly: 27. Marvin Friedrich, 45+2. Ramy Bensebaini (pen.), 47. Lars Stindl, 76. Ramy Bensebaini, 90+1. Marcus Thuram - 31. Florian Kainz (pen.), 86. Denis Huseinbašić

Více než dva roky čekal Mönchengladbach na vítězství nad úhlavním rivalem, po nechtěném půstu se však konečně dočkal. Borussia využila oslabeného Kölnu a "Geißböcke" nakonec domů vyprovodila pěti góly. Zároveň v bundesligové tabulce poskočila na šesté místo mimo jiné na úkor Kolínských.

Utkání se rozjíždělo pozvolna, obě mužstva si očividně uvědomovala důležitost porýnského derby. Prvních 25 minut nic nenasvědčovalo tomu, že by diváci měli v Borussia-Parku nakonec vidět sedm branek. O jedinou výjimku se v desáté minutě postaral domácí Thuram. Ten se z levé strany prokličkoval mezi bránícími Kilianem s Ljubičićem, z nadějné pozice nicméně nedokázal gólmana "Effzeh" Schwäbeho prostřelit mezi nohama.

Druhá zaznamenáníhodná šance "Hříbat" už nicméně vedla k přesnému zásahu. Rohový kop Hofmanna našel mezi chumlem těl Friedricha, jenž místo hlavy udeřil do míče spíše ramenem, i tak ale poslal balón za Schwäbeho záda. Z vedení se však Gladbach radoval jen chvilinku. Krátce po následovném rozehrání hry totiž Hofmann ve vlastním pokutovém území nakopl Kainze. Sudí Jablonski si momentu napoprvé nevšimnul, ovšem po pokynu od kolegů sedících u videa si celý moment znovu prohlédl, načež nařídil pokutový kop pro Köln. Sám Kainz si vzal jeho exekuci na starost a brankáře Borussie Sommera s přehledem překonal.

Těsně před přestávkou se nicméně Kainz s Hofmannem střetli znovu. Tentokrát k jejich vzájemné srážce došlo na druhé straně hřiště, viníkem byl však opět bránící hráč. Tím byl v tu chvíli Kainz, jenž protihráče udeřil rukou do obličeje. A nejen, že penaltu nyní kopali domácí, Kainz navíc viděl druhou žlutou kartu v zápase a kolbiště zápasu musel předčasně opustit. Aby toho nebylo pro Geißböcke málo, poslal Bensebaini proměněným "Elfmeterem" Gladbach znovu do vedení.

Ani vstup do druhé půle nevyšel hostům podle představ. Jejich nepřesnou rozehrávku potrestala Hříbata ziskem míče, do něhož před šestnáctkou Kölnu práskl Stindl, jehož pumelice zapadla přesně minutu po zahájení druhé 45minutovky k tyči - 3:1. Navzdory početní nevýhodě se kouč Effzeh Baumgart snažil vývoj zápasu zvrátit několikanásobným střídáním. To slavilo úspěch před týdnem proti Dortmundu, nyní tedy Baumgart zřejmě doufal ve stejný efekt.

Jenže Borussia byla v ráži a rozhodně nehodlala dopustit zápletku utkání. V 76. minutě se šikovně uvolnil levý bek Bensebaini, který rozjel pohlednou kombinaci Gladbachu. Na jejím konci přihrál Hofmann do pokutového území rozběhnutému Bensebainimu, jenž tak úspěšně zakončil souhru, kterou sám založil. Alžírský reprezentant navíc přidal svůj druhý gól v zápase.

Hříbata přesto dovolila protivníkovi skórovat i ve druhém poločase. Dlouhý aut Kölnu z 83. minuty proskákal vápnem Gladbachu, v něm nedůrazného Lainera jednoduše odstavil Huseinbašić, který zblízka překonal bezmocného Sommera. Poslední slovo ale patřilo Borussii. Rychlý brejk z první minuty nastaveného času zakončili nahrávající Pléa a zakončující Thuram, jehož neuhlídal nedůsledný Kilian.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 2:2

08.10.2022 18:30

Góly: 74. Youssoufa Moukoko, 90+5. Anthony Modeste - 33. Leon Goretzka, 53. Leroy Sané

V Signal Iduna Parku to měli výborně rozjeté hosté, jenže o vítězství, které by je minimálně dočasně posunulo do čela tabulky, přišli v poslední nastavené minutě, krátce poté, co byl po druhé žluté kartě vyloučen Kingsley Coman. Borussii však může těšit, že po sérii osmi vzájemných klání neodešla poražena.

Úvodní půlhodina tohoto ostře sledovaného zápasu nepřinesla žádnou větší šanci, byť se hrálo ve vysokém tempu. Když už se někdo z hráčů odhodlal ke střele, byla cestou k bráně zablokována. Až po skončení první třetiny utkání musel poprvé zasahovat Manuel Neuer. Kdežto jeho protějšek Alexander Meyer se úspěšného zákroku dočkal až potom, co inkasoval.

Na první střelu, která směřovala mezi jeho tři tyče, byl krátký. Běžela 33. minuta, když Jamal Musiala posunul mimo vápno na svého spoluhráče Leona Goretzku, jenž měl dost prostoru na to, aby si míč zpracoval a následně jej poslal po zemi nechytatelně na místo určení - 0:1. Za nějakých 180 sekund mohlo být vyrovnáno, kdyby Neuer výborně nepřečetl hru a nerozlítil Donyela Malena.

V závěru poločasu Jude Bellingham nepříjemně zranil Alphonsa Daviese. Kanadský reprezentant, jehož za měsíc čeká v Kataru mistrovství světa, musel o poločase střídat. První zakončení druhé půle patřilo Raphaëlu Guerreirovi, ale nebylo z nepřesnějších. V 50. minutě chyboval Meyer. Sadio Mané převzal kulatý předmět od spoluhráče a v pádu mířil mimo.

Co se nepovedlo Manému, to se povedlo Sanému. Jamal Musiala mu přihrál na střed hřiště, kde stopeři BVB nepochopitelně odstoupili, čímž dali německému fotbalistovi prostor k dobré ráně zpoza šestnáctky, na kterou si muž v rukavicích sáhnul, přesto skončila pod břevnem jeho svatyně - 0:2. V ten moment většina fanoušků velmi pravděpodobně přestávala věřit, že bude černá série s obhájcem titulu zastavena.

Naštěstí po hodině hry napravil Meyer svoje předchozí zaváhání a autora druhé branky vychytal. Svůj tým podržel i čtyři minutky poté. V 74. minutě vyděsil trenéra Terziće střílející Leon Goretzka. A protože minul zařízení, přišla konečně řada na domácí. Youssoufa Moukoko si všimnul nabíhajícího spoluhráče Anthonyho Modesteho, jemuž adresoval přihrávku, kterou mu posila z 1. FC Köln nezištně vrátila. Následný pokus ze třinácti metrů byl natolik razantní, že se zastavil až v síti - 1:2.

Dortmundští vycítili příležitost. Anthony Modeste si počínal neohroženě, bohužel na Neuera nevyzrál. Pojistku hodlal zařídit Jamal Musiala a snad by se mu to i povedlo, kdyby necílil nad. V poslední minutě řádné hrací doby neměl Kingsley Coman pochopení pro skutečnost, že mu Karem Adeyemi s balonem neustále uniká, a tak po něm sáhnul, což se zase nelíbilo sudímu Aytekinovi, jenž střelce vítězného gólu z finále Ligy mistrů v roce 2020 po druhé žluté kartě vyloučil.

Borussia nepochybně věřila, že se podaří vyrovnat. Za svou víru byla odměněna při poslední šanci, kterou byl centr od rohového praporku, který se odrazil k Nicu Schlotterbeckovi, jenž si všimnul nabíhajícího Modesteho, jemuž adresoval výborný balon na zadní tyč, kde stačilo jen zblízka doklepnout na místo určení - 2:2. Tradičně vyprodaný stadion propuknul v jásot.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Schalke 04 4:0

08.10.2022 15:30

Góly: 38. Moussa Diaby, 41. Jeremie Frimpong, 52. Jeremie Frimpong, 90. Paulinho

Změna trenéra se tedy ukázala jako dobrý nápad. Xabi Alonso možná sám nečekal, že by hned při své premiéře mohl slavit takovýto výsledek. Nijak jej nesnižuje ani fakt, že die Königsblauen v posledních sezonách nejsou týmem, jakým byli v době, kdy současný nadřízený Patrika Schicka a Adama Hložka pomohl pro Liverpool vybojovat památné istanbulské finále Ligy mistrů. Die Werkself tedy poskočili nad sestupové pásmo, ve kterém Schalke setrvá i po devátém kole.

V 11. minutě sice skóroval Charles Aránguiz, nicméně tenhle zásah nemohl kvůli faulu Piera Hincapieho platit. Po čtvrthodině zkusil štěstí Schick, ale jeho patička nedopadla podle představ. V minutě šestadvacáté to pro autora nejpovedenější trefy loňského EURA (to až si říká kdo chce, co chce) vypadalo nadějněji, kdyby nedošlo k teči, která míč poslala nad břevno.

Bývalý hráč AS Řím či Bohemians Praha se po nařízeném rohovém kopu dostal do další šance, ale znovu nebyl úspěšný. Jeho kolega z útoku Moussa Diaby střelecké trápení neprožívá, takže když ve 38 minutě převzal přihrávku od Roberta Andricha, nijak se nerozpakoval a ranou z dvaceti metrů prostřelil Schwolowa - 1:0.

Za necelé čtyři minutky se BayArena většinově radovala zase. Jeremie Frimpong stál sice už dost z úhlu, nicméně mu to nakonec nevadilo v tom, aby po zemi prostřelil jak skluzujícího Floriana Flicka, tak gólmana - 2:0.

Závěr úvodní pětačtyřicetiminutovky tedy vyšel obhájcům třetí příčky na výbornou. V 53. minutě Moussa Diaby opět našel svého spoluhráče, který milimetrově přesným pokusem k pravé tyči zaznamenal svou druhou branku v zápase - 3:0.

V 70. minutě ve složité pozici hlavičkoval nad bránu Patrik Schick. A více toho už nepředvedl, jelikož Xabi Alonso usoudil, že bude dobré jej vyměnit za Adama Hložka. Český talent se rozhodnul pro střelu v 83. minutě, ale protože byla z dálky a postrádala razanci i přesnost, stala se pro Schwolowa snadným soustem.

V 88. minutě přišel na hrací plochu Paulinho a za necelých 120 sekund slavil gólový úspěch, jelikož Amine Adli výtečně načasoval svou přihrávku za obranu. Dvaadvacetiletý Brazilec pak zvolil snadné zakončení do protipohybu muže v rukavicích, díky čemuž uzavřel střelecký účet toho klání, ve kterém musel Lukáš Hrádecký lapit jediný pokus směřující mezi tři tyče.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - RB Lipsko 1:1

08.10.2022 15:30

Góly: 45. Marcus Ingvartsen - 80. Christopher Nkunku

Oba kluby stále hledají loňskou formu. Die Roten Bullen sice v týdnu v rámci Ligy mistrů přehráli Celtic, jenže v Bundeslize jim stále patří post v polovině tabulky, což platí i pro die Nullfünfer, kteří obhajují výbornou sedmou příčku.

Úvod utkání se hrál ve velmi dobrém tempu. Na první šanci se ale čekalo až do 18. minuty. Tehdy centroval Christopher Nkunku a Amadou Haïdara hlavičkoval do tyče. Emil Forsberg pak svou příležitost zazdil. Následně pořádně zazlobit Karim Onisiwo. Janis Blaswich měl, co dělat, ovšem míč se mu podařilo vytěsnit do bezpečí.

Náhradník za Pétera Gulácsiho musel znovu do akce ve 25. minutě, kdy čelil nebezpečné možnosti Lee Jae-sunga. V době, kdy už se všichni aktéři pomalu viděli v šatnách, pobídnul Anton Stach obloučkem Marcuse Ingvartsena, který spolupracoval se zadní tyčí, čímž vyřadil muže v rukavicích a zařídil nepopulárního "šatňáka" - 1:0.

V 53. minutě zdánlivě vyrovnal Abdou Diallo, protože si nepohlídal ofsajdovou hranu. Po hodině hry rozjeli hosté akci, kterou dobře zakončil Nkunku. Alexander Hack předvedl kvalitní obranný zákrok, kterým zřejmě zabránil vyrovnání. Toho se nedočkal ani záhy střílející Timo Werner, jelikož Robin Zentner předvedl fajnový zákrok.

Výběr Marca Rose se dočkal až v 80. minutě. Marcel Halstenberg centroval a Christopher Nkunku vyskočil nejvýše ze všech, tudíž se mohl radovat ze svého sedmého gólu v sezoně - 1:1. Pro úplnost dodejme, že v minulém ročníku zvládnul rovných dvacet zásahů. V duelu Mohuče s Lipskem už nikdo žádný další nepřidal.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Eintracht Frankfurt 3:0

08.10.2022 15:30

Góly: 71. Phillipp Hofmann, 87. Evan N'Dicka (vl.), 90+1. Philipp Förster

Že druhá sezona po postupu mezi elitu bývá obtížnější, dobře ví Thomas Reis. Pro VfB udělal mnoho dobrého, přesto byl před měsícem po neuspokojivých výsledcích odvolán. Na jeho místo přišel jmenovec Letsch, který se proti úřadujícímu vítězi Evropské ligy dočkal prvního vítězství v ročníku. Se čtyřmi body to však na lepší, než na poslední příčku nestačí. Frankfurt naopak propásnul šanci se posunout na pohárové příčky.

Ve 3. minutě měl dobrou pozici Rafael Borré, jenže si úplně nepotykal s balonem. Krátce poté pálil o metr vedle levé tyči jeho spoluhráč Lucas Alario. Argentinský útočník se čtvrthodiny poté ocitnul za obranou soupeře. Místo dalšího postupu volil zakončení z hranice vápna, s čímž Manuel Riemann v podstatě počítal.

Na opačném pólu chtěl zahrozit Anthony Losilla. Ke škodě domácího celku si nepotykal s přesností. V závěru poločasu se ještě osmělili Götze na jedné a Gerrit Holtmann na druhé straně. Na úvodní změnu skóre ale bylo nutné si počkat až do druhého dějství. V něm jako první zahrozil znovu Götze, když o kousek minul tyčku.

Přímo do ní za osm minut cílil Borré. Tady měli die Unabsteigbaren veliké štěstí. A protože neinkasovali, mohli jít v 71. minutě do vedení. Philipp Förster od rohového praporku nacentroval na hlavu svého jmenovce Hofmanna, jenž si na hranici malého vápna poradil mezi dvěma obránci, a jeho hlavička se pro gólmana ukázala býti nechytatelnou - 1:0.

V 80. minutě to chvíli vypadalo, že Daichi Kamada vyrovnal. Rozhodčí Martin Petersen japonského reprezentanta kvůli ofsajdu vyvedl z omylu. V 87. minutě znovu centroval do nebezpečného prostoru Förster. Evan Ndicka se pustil do hodně riskantního zákroku, který přinesl druhou radost pro tým Bochumi - 2:0.

V nastaveném čase házel Christopher Antwi-Adjej dlouhý aut na hranici šestnáctky. Sám Förster jej nechal propadnout až na střed hřiště, odkud ranou pod břevno stanovil konečné skóre zápasu - 3:0.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 1:1

08.10.2022 15:30

Góly: 55. Robert Gumny - 27. Yannick Gerhardt

FCA se po nedobrém začátku sezony zvedli a před 9. kolem zaznamenali tři výhry v řadě. Tentokrát museli dohánět soupeřův náskok z prvního poločasu, což se jim podařilo, avšak oba celky se rozešly smírně. Zároveň platí, že pro oba se toho v tabulce mnoho nezměnilo.

První velikou příležitost viděla WWK Areně ve 13. minutě. Ruben Vargas přihrál Ermedinu Demirovićovi, jenž ze vzdálenosti tří metrů v podstatě trefil ruku Koena Casteelse. Ve 22. minutě to zkusil Carlos Gruezo, ale jeho rána se mezi tři tyče o dost nevešla. Zato krátce před koncem úvodní půl hodiny už se skóre měnilo.

Postaral se o to hostující Yannick Gerhardt, když Ridle Baku nahrával z pravé strany na zadní tyč, kde stačilo doklepnout balon ze vzdálenosti dvou metrů do odkryté klece - 0:1. Otevírací poločas už další šance nepřinesl, nicméně hned na začátku druhého se činil Tomáš Koubek, když na čáře reflexivně zneškodnil hlavičku Lukase Nmechy.

Vyrovnání se uskutečnilo v 55. minutě. Míč se po vícero odrazech, včetně nepovedené střely Floriana Niederlechnera, odrazil k Robertu Gumnymu, jehož placírka pod břevno z hranice malého čtverce ani nemohla skončit jinak, než brankou na 1:1. V minutě třiašedesáté se do výborné pozice dostal Jeffrey Gouweleeuw. Casteels dokázal zlikvidovat jak první nepodařenou střelu, tak následnou dorážku z bezprostřední blízkosti.

V 74. minutě musel český gólman vyboxovávat štiplavý pokus z kopačky aktivního Patricka Wimmera. V závěru nejprve na Koubka nevyzrál do té doby nezvykle téměř neviditelný Maximilian Arnold. V nastavení se se svým koníčkem prezentoval ještě Yannick Gerhardt, jenže mu nebylo dopřáno, aby v této partii vsítil více, než jednu branku.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Werder Brémy 1:2

07.10.2022 20:30

Góly: 32. Munas Dabbur - 18. Marvin Ducksch, 87. Niclas Füllkrug (pen.)

Hosté před týdnem rozdrtili Gladbach, a tak není divu, že si hodně věřili i na TSG, přestože v posledních čtyřech vzájemných kláních se soupeřem z PreZero Areny nebodovali a inkasovali hned jedenáct branek. Dobrou formu potvrdil Niclas Füllkrug, jenž po hattricku zařídil pozdní proměněnou penaltou pro brémský celek čtvrtou výhru v sezoně.

Z časomíry neuběhlo ani 120 sekund, když nebezpečně vypálil Robert Skov. Bohužel pro Andrého Breitenreitera a jeho družinu zařízení minul. Kdyby ne, Jiří Pavlenka by pravděpodobně na balon nedosáhnul. Totožná situace se odehrával za minutku znovu. Tentokrát se nabízela varianta přihrát Kramarićovi, ačkoli s jeho formou by domácí stejně nemuseli jít do vedení.

V 18. minutě se výrazně připomněl Marvin Ducksch, protože si snadno vyměnil míč s Füllkrugem a jeho následná přízemní střela z hranice šestnáctky k pravé tyči přinesla radost hostům - 0:1. Deset minut poté pobídnul Dennis Geiger kolegu Kramariće, jemuž sáhnul pod nohy český brankář a čistě jej odzbrojil. Výborný zákrok.

Nicméně za šest minut bylo vyrovnáno. Geiger v závěru rychlého brejku pobídnul Munase Dabbura, jehož oblouček se zastavil až za brankovou čárou - 1:1. Prakticky okamžitě po rozehrávce nastřelil Christoph Baumgartner levou tyčku.

Na opačném pólu to zkusil Füllkrug a Baumann musel vyrážet na rohový kop. Do konce úvodního dějství ještě stačil dvakrát zmiňovaný chorvatský útočník zamířit nad svatyni zelenobílých.

Druhou půli započal Geiger pokusem směřujícím do Pavlenkovy náruče. Muž v rukavicích pak trochu zaváhal při centru, který naštěstí Baumgartner nedokázal zužitkovat. Rakouský reprezentant nadále zlobil obranu Brém, avšak ani další konfrontace s bývalým gólmanem Liberce nepřinesla TSG vytouženou radost.

Po hodině hry zatoužil po druhém úspěchu Dabbur, ale Pavlenka předvedl velmi kvalitní zásah, na který navázal v 65. minutě, když musel řešit nepříjemnou teč Grischy Prömela. V minutě devětasedmdesáté to vypadalo nadějně pro Ducksche, kdyby se nenechal doběhnout zodpovědným Kevinem Vogtem. Rozhodnutí se událo v 86. minutě.

Tehdy totiž Stanley N’Soki podkopnul ve vlastním vápně Mitchella Weisera. Rozhodčí Benjamin Cortus si šel prohlédnout záznam a ukázal na penaltový puntík. Niclas Füllkrug poslal gólmana doleva, ale sám zakončoval na opačnou stranu, díky čemuž s osmi góly vévodí tabulce kanonýrů - 1:2. Navzdory sedmiminutovému nastavení se výsledek už nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Union Berlín962116:620
2.SC Freiburg953114:818
3.Bayern Mnichov944125:816
4.Borussia Dortmund951313:1216
5.Werder Brémy943220:1415
6.Borussia Mönchengladbach943216:1215
7.TSG Hoffenheim942314:1014
8.Eintracht Frankfurt942316:1614
9.1. FC Köln934216:1513
10.FC Augsburg94149:1313
11.RB Lipsko933314:1312
12.1. FSV Mainz 0593339:1312
13.VfL Wolfsburg92349:159
14.Hertha BSC915310:128
15.Bayer Leverkusen922513:168
16.Schalke 04913510:216
17.VfB Stuttgart90549:145
18.VfL Bochum91178:234

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
Beči

Brémy jedou

Reagovat
smazaný uživatel

Šalke nul fýr!

Reagovat
Müllered

Remíza zasloužená, nakonec se projevily změny v obraně.

Reagovat
mkrivak

Jako Davies hrozně chyběl s nevím proč stahovat De Ligta

Reagovat
Seydou Doumbia

něco cítil v noze tak ho trenér radši stáhl dolů, to je pochopitelný

Reagovat
Bayern +

Stanisic na Bayern nemá.

Reagovat
Byleth

Super zápas. Ze Saného a jeho levačky mám občas Robben vibes a líbí se mi to. Dortmund moc nepodržel golman. Atmosféra neuvěřitelná. Škoda že chodí BvB do těch zápasů posraný. Bylo vidět jak můžou zahrát po tom co dali gol. Bellingam a Musiala jsou budoucnost fotbal..jsou neuvěřitelní. Snad nebudou chtít do PL

Reagovat
Godwinson

Upamecano mně přijde úplně dokonalej, letos jsem ho viděl asi počtvrté a pokaždý naprostý dělo.

Reagovat
Seydou Doumbia

snad už vyrovnal tu svou formu a nebude někdy příšerný jako býval loni

Reagovat
Bayern +

Červená karta pre Bellinghama nič?

Reagovat
Arnar Resmusonn

Za co by jí měl dostat?

Reagovat
Bayern +

Mal dostať druhú žltú za to jak nakopol Daviesa. To je učebnicová karta.

Reagovat
Jardman

Reagovat
andrew96

V momentě, kdy měl žlutou, ho měl Aytekin vyloučit. Nicméně tu první žlutou neměl Bellingham vůbec dostat.

Reagovat
Arnar Resmusonn

BVB jak už je zvykem nastoupila proti Bayernu s příliš velikým respektem. Což je škoda

Na druhou stranu remíza jde podle mě na vrub Nagelsmanna, Bayern hodně zvolnil někdy kolem 60 minuty a tak dali šanci srovnat.

Reagovat
Seydou Doumbia

Gladbašek

Reagovat
20fredy20

Zazit nazivo ten rachot pri 2:2 tak som aj bol trochu rad ze vyrovnali, v tom momente v sektoroch Bayernu bolo pocut spadnut spendlik.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Rudnevs

Musel byt skvely zazitok

Reagovat
Rudnevs

Kramer raus!

Reagovat
c_core

Strašný taktický provar. Mně to přijde, jakoby dělal vše proto, aby nevyhrával. Co to má být to jeho rozestavení? 4-2-4? Snad musí vidět tu sestavu a říct si, že to nemůže fungovat už na papíře. Já bych mu ještě šanci dal, ale musí přijít výrazná změna. A tím nemyslím, že místo Drexlera dá Larsona.

Reagovat
Rudnevs

Nedavno som cital nazor, ze vsetci funkcionari Schalke sa az moc upinaju na Stevensa a na jeho uspesne roky, nazyvaju to, ze to je DNA Schalke etc a tym padom chcu tak hrat futbal aj teraz. A hoc na jednej strane je fajn, ze sa klub opäť snazi ziskavat lacnych hracov, nakupovat rozumne a najmä ziskavat hracov, ktori za klub chcu hrat. Ale co sa tyka taktiky… s “malochen” taktikou, destruktivnym futbalom a cistou defenzivou sa moc nedari. Jednak bol vtedy ten futbal iny a po druhe, Stevens mal aspon nejaky ofenzivny plan. Takto mi pride, ze skoro kazdy trener (Di Matteo, Tedesco, Weinzierl, Grammozis, Kramer,..) je privedeny s cielom hrat defenzivny futbal, die null muss stehen a do ofenzivy ziaden plan, okrem nakopov. Dalsi na rade by mal byt Reis, ale to je zas ciste defenzivny trener. Mozno by to chcelo niekoho, kto chce hrat futbal.

Reagovat
c_core

No tak to nezní moc pozitivně, jestli je to pravda. Upínat se na něco v minulosti nezní úplně jako dobrá cesta. Jako ok, od doby co sleduju Schalke, tak obrana byla vždycky velká deviza, ale zároveň se stavělo na aspoň jednom hodně tvořivém hráči, technických křídlech a kvalitním útočníkovi. Což si myslím, že v druhé lize celkem fungovalo, hlavně pod Buskensem. I jako zezačátku ligy mi to nepřišlo tak hrozné. Ale jakmile posadil Krále (i když třeba u něj chápu, že se třeba trenérovi nelíbí, když úplně nedrží formaci) a Zalazara, tak veškerá forma šla do háje.

Uvidíme no, teď je nucený s tím trochu zamíchat a vyzkoušet jiný přístup. Pokud pojede pořád to samé, tak si teda Reisem úplně jistý nejsem, ale asi už v tu chvíli bude každá změna vítaná.

Reagovat
Rudnevs

Nie je to ani tak na upinani sa k minulosti, ale skorej snaha vratit tomu timu nejake DNA, vsade pocut, ze fans maju radi, ked hraci bojuju, ked hraju poctivy ubojovany defenzivny futbal, malochen patri predsa k ruhrgebiet a podobne kecy. Lenze fans maju radi najmä futbal a vysledky. To, ze tam nechceme primadony à la Bentaleb je jasna vec, ale zas odtial potial, nemusi byt cely styl zalozeny len na bojovani bez toho, aby sme chceli hrat futbal. On Büskens bol zrovna jeden z tych, co v tom mali aj system a vedeli ten futbal hrat aj trochu inak nez len defenziva a kick & rush, cize asi aj preto bol tak oblubeny, lebo sa na to lepsie pozeralo a malo to aj vysledky. Podobne napriklad Breitenreiter, ale ten zlyhal na nerealnych ocakavaniach. Kramer je uplne od veci, on takto hral futbal stale a uspechy moc nemal az na to, ze raz zachranil Arminiu v hodine dvanastej, kde sa ale tiez o nejakej koncepcii nedalo moc hovorit. Reis aspon v tom Bochume vydrzal dlhsie a tiez musel mat nejaky system, ked s tym postupil a udrzal sa, ale tiez je to defensiva pur. Mozno ale narozdiel od Kramera aspon menej destruktivna a uspesnejsia defenziva.

Reagovat
stokurev

Nerekl bych ze Krale posadili. Kral dostal stopku na 5 zapasu. Ted uz zase muze hrat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele