Hlavní obsah

Tampa Bay pozastavila činnost obránci Coleovi. Je podezřelý ze sexuálního obtěžování

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru obránce Ian Cole má od vedení Tampy Bay pozastavenou činnost kvůli podezření ze sexuálního obtěžování. Floridský klub o tom rozhodl tři dny před vstupem do nového ročníku NHL. Třiatřicetiletý americký hokejista obvinění odmítá.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Obránce Tampy Bay Lightning Ian Cole (vlevo) v přípravě NHL.

Článek

Tampa Bay sáhla k tomuto opatření poté, co na Twitteru anonymní uživatelka napsala, že ji Cole čtyři roky obtěžoval a začal s tím, když byla nezletilá středoškolačka. Domáhal se prý sexu a měl urážlivé a misogynní komentáře.

Vedení klubu vyšetřuje záležitost společně s NHL. "Zatímco shromažďujeme další podrobnosti, rozhodli jsme se pozastavit Ianu Coleovi činnost, dokud nebudou známy výsledky vyšetřování," uvedli zástupci Tampy Bay s tím, že dál se nebudou k případu vyjadřovat.

Cole obvinění popírá. "Při vyšetřování budu plně spolupracovat s NHL a Tampou Bay Lightning, jejich zástupci a právníky. Těším se, až očistím své jméno a ukážu NHL i Tampě Bay, že tato obvinění jsou nepodložená. Do uzavření vyšetřování to nebudu více komentovat," uvedl Cole v prohlášení.

V NHL má za sebou 12 sezon, během kterých nastupoval za St. Louis, Pittsburgh, Columbus, Colorado, Minnesotu a naposledy Carolinu. S Pittsburghem vyhrál v letech 2016 a 2017 Stanley Cup. S Tampou Bay se v létě domluvil na roční smlouvě na tři miliony dolarů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články