Příbramské divadlo uvede komedii podle britského seriálu Jistě, pane ministře

foto Zleva Petr Florián v roli James Hackera a Martin Holzknecht jako Eric na zkoušce představení Jistě, pane ministře, 1. října 2022, Divadlo A. Dvořáka, Příbram

Příbram - Příbramské divadlo uvede komedii podle populárního britského seriálu Jistě, pane ministře. Hru se souborem nastudoval umělecký šéf příbramské scény Milan Schejbal, v hlavní roli se představí Petr Florián. Premiérová představení budou ve čtvrtek a v pátek na velké scéně, informovala dnes ČTK Dana Hassmannová z divadla.

Svižná konverzační komedie poodhaluje zákulisí politiky a zabývá se tím, zda má ministr opravdu hlavní slovo, nebo je jen loutkou ovládanou úředníky. Přestože se britský kultovní sitcom natáčel v letech 1980 až 1984, předloha je podle tvůrců velmi aktuální i pro současného českého diváka.

Kromě Floriána ve hře účinkují Jan Konečný, Lukáš Typlt, Robert Tyleček, Kryštof Grygar, Helena Karochová, Lucie Valenová, Martin Holzknecht a stálý host Jaroslav Someš. V komedii se objeví i ředitel divadla Petr Bednář.

Představení budou doplňovat také zvukové nahrávky a videa, které pořídila Anna Fixová. Hudební stránky se opět ujal Zdeněk Dočekal.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.04.2024 ČTK

Reklama

6°C

Dnes je pátek 19. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 8°C

Celá předpověď