bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rangers formují útoky. Kakko nejspíš do první lajny

11. října 2022, 15:02

Jiří Lacina

Tři góly v posledních dvou přípravných zápasech. Výkony Kaapa Kakka jsou jedním z nejmilejších překvapení právě končícího přípravného kempu New York Rangers. Trenér Gerard Gallant jej vyzkoušel v elitní útočné řadě s Chrisem Kreiderem a Mikou Zibanejadem a byl spokojen.

Mladý Fin zde dostal něco málo času už v minulé sezóně. V přípravě vyzkoušel Gallant na této pozici řadu hráčů, na prahu nového ročníku to vypadá, že vítězem bude Kakko.

„Dal dnes skvělý gól a pravděpodobně jich mohl dát víc,“ chválil Fina trenér Gallant po sobotním derby s Islanders. „Nicméně celkově má za sebou dobrý kemp, což je pro toho kluka dobře.“

Čas letí jako zběsilý. Není to tak dávno, kdy Kakko, dvojka draftu 2019, u Rangers nastoupila. Internetem šla videa, jak ve vývojovém kempu nováčku motal snad půl minuty v útočném pásmu soupeře. Měl to být triumfální nástup super talentovaného borce.

Bohužel to nejde tak hladce. Pokud má někdo problém se stagnací třeba Filipa Chytila (za čtyři roky 23, 23, 22 a 22 bodů), rovněž rodák z Turku se nikam neposouvá. V první sezóně 23 bodů, pak 17 a 18, byť v nižším počtu odehraných zápasů. První lajna by pro Kakka mohla znamenat průlom.

Pokud je tímto první formace pro Gallanta vyřešená, pak složení druhého útoku Rangers zůstává záhadou. Určitě jí budou tvořit Artěmij Panarin a Vincent Trocheck, na levém křídle nejspíš Jimmy Vesey nebo Vitalij Kravcov. Dvaadvacetiletý Rus je velkým příslibem do budoucna, momentálně ale stále nemá nic jistého.

V play off hráli s Panarinem Andrew Copp a Ryan Strome. Toho pak nahradil nově příchozí Trocheck. I on je na Manhattanu malou neznámou. „Všechno ukážou skutečné zápasy. Nečekáte, že v přípravě budou jezdit po zadku, blokovat střely... Trocheck je nový hráč, který si teprve hledá v týmu místo,“ pronesl realisticky Gallant.

Rangers mají jeden z nejperspektivnějších a nejtalentovanějších týmů v NHL. Po výborném play off, kde vyřadili zkušený Pittsburgh, silnou Carolinu a padli až ve finále konference s Tampou, jdou do sezóny s velkým očekáváním.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.