Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Havlíčkově Brodě by mohl být nový obchvat otevřený koncem roku 2023. Podle původního plánu

V Havlíčkově Brodě by mohl být budovaný jihovýchodní silniční obchvat zprovozněný ke konci příštího roku, tak, jak Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) předpokládalo před zrušením stavebního povolení na část objektů, řekl mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Zrušením stavebního povolení Krajský soud v Brně letos v dubnu vyhověl žalobě soukromého zemědělce Miroslava Hrtúse. Ministerstvo dopravy minulý týden zamítlo odvolání a potvrdilo platnost stavebního povolení, uvedlo ŘSD na webu. Rozhodnutí nabude právní moci k 19. říjnu.

Jihovýchodní obchvat Havlíčkova Brodu staví sdružení firem Strabag, M-Silnice a Porr, které zakázku získalo za cenu 1,6 miliardy korun bez DPH. Nová část silnice s mosty bude měřit 4,1 kilometru. Propojí výpadovku I/34 na Žďár nad Sázavou a Pardubice se silnicí I/38 směřující na Jihlavu. Centru města s 22 800 obyvateli by měla ulevit od části tranzitní dopravy.

Stavbu čtyřkilometrového obchvatu ŘSD zahájilo na konci roku 2019. Nyní reviduje harmonogram stavby. „Je velká naděje, že se nám podaří dodržet ten původní harmonogram se zprovozněním na konci roku 2023," řekl Jan Rýdl.

Práce nebyly přerušené na objektech, jichž se rozsudek netýkal. Jinde stavbaři podle zářijových informací ŘSD prováděli konzervaci rozestavěných částí podle rozhodnutí příslušného úřadu.

„Je to samozřejmě vynikající zpráva, nejen pro obyvatele Havlíčkova Brodu, ale pro všechny motoristy, kteří Havlíčkovým Brodem projíždějí, že se bude pokračovat," řekl místostarosta Libor Honzárek (TOP 09) k rozhodnutí ministerstva dopravy.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky ČR, stavby, silnice, ŘSD, Havlíčkův Brod, Ředitelství silnic a dálnic, stavební povolení, Ministerstvo dopravy České republiky, Krajský soud v Brně, Strabag, Libor Honzárek, TOP 09, Pardubice, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Havlíčkově Brodě by mohl být nový obchvat otevřený koncem roku 2023. Podle původního plánu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.