Hlavní obsah

Skeetaři vybojovali na MS týmový bronz

Brokoví střelci Radek Prokop, Jakub Tomeček a Tomáš Nýdrle obsadili na závěr mistrovství světa v Osijeku třetí místo v týmové soutěži skeetařů. V úterním duelu o bronz české trio porazilo po obratu Kypr. Titul získali Italové po finálovém vítězství nad USA v dodatečném rozstřelu a ziskem sedmé zlaté medaile potvrdili pozici suverénně nejúspěšnější země šampionátu.

Foto: Petr Luštický

Jakub Tomeček na archivním snímku.

Článek

Čeští skeetaři nejprve v kvalifikaci zaostali o jedinou trefu za vítěznými Američany, ale v rozstřelu s Italy a Kypřany vypadli jako první, obsadili čtvrté místo a kvalifikovali se do souboje o bronz. V něm byl v první položce úspěšnější soupeř, druhá skončila remízou, ale ve zbylých třech už čeští střelci udělali jen dvě chyby, každou ovládli a celkově zvítězili 7:3.

V souboji o medaili byl stoprocentně úspěšný Prokop, který se předtím na šampionátu v Chorvatsku postaral šestým místem o nejlepší individuální výsledek seniorské výpravy skeetařů.

Ženské družstvo v sestavě Barbora Šumová, Martina Skalická, Anna Šindelářová obsadilo sedmé místo se ztrátou jediného terče na rozstřel o postup do boje o bronz. Soutěž ovládly Američanky.

Češi ještě na MS získali dvě stříbra v trapu díky družstvům mužů a juniorek a bronz zásluhou juniora Martina Včeličky ve skeetu. V hodnocení zemí skončili devátí, Italové získali 14 medailí s bilancí 7-5-2.

MS ve sportovní střelbě z brokových zbraní - Osijek
Skeet - družstva:
Muži - finále:
Itálie (Cassandro, Sdruccioli, Rossetti) - USA 5:5 (v rozstřelu 12:11)
O 3. místo:
Česko (Prokop, Tomeček, Nýdrle) - Kypr 7:3
Ženy - finále:
USA (Vizziová, Smithová, Simntonová) - Itálie 6:0
O 3. místo:
Čína - Německo 5:5 (11:10)
...v kvalifikaci 7. Česko (Šumová, Skalická, Šindelářová)

Reklama