Hlavní obsah

Nový rallyeový speciál Škody se v závodech představí zřejmě už letos

Na zatím blíže nespecifikovaném závodě ještě v letošním kalendářním roce by se měl poprvé představit nový rallyeový speciál Škody Fabia RS Rally2. Nasadí jej jeden ze zákaznických týmů, který také určí, kdo s vozem pojede. V mistrovství světa se nástupce úspěšného modelu Fabia Rally2 představí v lednu na Rallye Monte Carlo.

Foto: Škoda Motorsport

Nový rallyeový speciál Škody.

Článek

"Do konce roku bychom chtěli prodat první kusy auta a pak bude na zákaznících, kdy oni s ním vyjedou. Když se podíváme na kalendář, tak nepředpokládám, že v mistrovství světa by to bylo stihnutelné. Tam bude první velký závod v roce 2023," řekl šéf týmu Škoda Motorsport Michal Hrabánek novinářům na neformálním setkání v Myslovicích na Klatovsku.

Mladoboleslavský tým již několik let sám oficiálně vozy do rallye nenasazuje a funguje jako podpora pro zákazníky. I proto o nasazení do závodu nerozhoduje.

"Pevně ale věřím, že první zákazníci jej budou chtít využít ještě letos. Ale kde to bude a kdo jej bude řídit, to nedokážu říct. O prvních zákaznících bych teď nechtěl mluvit, ale určitou představu máme," uvedl Hrabánek.

Škoda ale úzce spolupracuje například s německým týmem Toksport WRT, za nějž v MS jezdí Nor Andreas Mikkelsen nebo Emil Lindholm z Finska, kteří se podíleli i na vývoji vozu. V úvahu připadá například listopadová Lausitz rallye.

Na českých tratích by se Fabia RS Rally2 měla poprvé představit na Valašské rallye na jaře příštího roku. "Nikdy jsme se k domácímu šampionátu nestavěli macešsky. Projekt dealerských týmů je úspěšný, tak předpokládám, že na startu Valašky, ale i dalších rallye v roce 2023, několik vozů bude," řekl Hrabánek.

Reklama

Související témata: