Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kdo se bojí Virginie Woolfové? Liberecké divadlo uvede slavné drama

Dva manželské páry se nad ránem vracejí z univerzitního večírku, rozehrávají kruté i zábavné hry s nečekanými zvraty a odhalují překvapivá tajemství. To je anotace slavné hry Edwarda Albeeho Kdo se bojí Virginie Woolfové, kterou v pátek v premiéře uvede liberecké divadlo F. X. Šaldy. V hlavních rolích se představí Markéta Tallerová a Martin Polách.

Liberecké nastudování přichází přesně šedesát let od broadwayské premiéry. „Snad i náš porevoluční český sen o rovnosti příležitostí, blahobytu a růstu dospěl k podobné vlně znepokojení jako optimismus v Americe let šedesátých. Univerzitní město a frustrující žabomyší války bezvýznamných vysokoškolských učitelů rozhodně až překvapivě připomínají prostředí, které u nás na severu dobře známe,“ řekla mluvčí divadla Eleonora Kočí.

Hra je o dvou manželských párech, ten starší hrají dva dlouholetí členové divadla Markéta Tallerová a Martin Polách. Mladší pár, co k ránu přijde o iluze, ztvární Stavros Pozidis, nedávný absolvent DAMU, kterého již diváci znají třeba jako Jiřího Suchého ze Semaforu, a Kateřina Kornhäuserová, která do liberecké činohry právě nastoupila z brněnské JAMU.

Albeeho drama je známé i díky filmovému zpracování s Elizabeth Taylorovou a Richardem Burtonem. První dvě premiéry se odehrají v pátek a v sobotu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DFXŠ

Štítky divadlo, dfxš, liberec, kdo se bojí virginie woolfové, Virginia Woolfová, premiéra, Edward Franklin Albee, Markéta Tallerová, Amerika, Elizabeth Taylorová, Richard Burton, Divadelní fakulta Akademie múzických umění, Divadlo Semafor, Janáčkova akademie múz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kdo se bojí Virginie Woolfové? Liberecké divadlo uvede slavné drama  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.