Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Bára Strýcová promluvila o svatbě a druhém dítěti. Předtím si ale chce splnit velký sen

Barbora Strýcová se synem.
Zdroj: extra.cz/Martin Procházka
+ Dalších 8 fotografií
Přiznání

Barbora Strýcová (36) sice s Petrem Matějčkem (38) vychovává ročního syna, svatba ale zatím na pořadu dne není. Ačkoli stále kojí a již řadu měsíců nedržela v ruce raketu, chtěla by se ještě na několik turnajů vrátit na kurty. Pak už ale z profesionální tenistky bude nejspíš maminka na plný úvazek. V rozhovoru pro Showtime CNN Prima News totiž přiznala, že by ráda měla ještě další děti. Nyní má ale úplně jiné priority.

Bývalá světová jednička ve čtyřhře a majitelka deblového titulu z Wimbledonu Barbora Strýcová vypadá po roce na mateřské úžasně. Důvodem její hubené postavy je malý syn Vincent, ze kterého zřejmě bude pěkné kvítko. "Za prvé malej moc nespí, takže to je taky taková dieta. A hrozně moc běhám, to je taky pravda," smála se Bára. "Já jsem neměla pocit, že bych měla nějak hubnout, ale ono to jde nějak samo. Já zatím ještě pořád kojím," svěřila se Bára v rozhovoru pro ShowTime.

Raketu do ruky vezme až později

Člověk by řekl, že se maminka dostala zpět do formy díky své vášni, jíž je tenis. Na ten ale čas zatím není, Bára však přiznala, že nad návratem už přemýšlí. "Příští rok bych se samozřejmě hrozně ráda vrátila na nějaké turnaje, protože bych ten tenis chtěla v sobě uzavřít. Chtěla bych si vybrat své oblíbené turnaje, jako je třeba Wimbledon. Ale já jsem raketu ještě nedržela, takže sice chodím běhat, ale nehraju, což je blbý. Já ten sport miluju, a až malej začne někdy spát, tak se do toho pustím," řekla Barbora Strýcová.

Syn Vincent Báru vyčerpává

Synek jí nedá spát a navíc je docela hyperaktivní. "Malému teď byl rok. Je to smějící se miminko. Nepláče. Ale je hodně aktivní. Má být po kom. A někdy je to ohromnej záhul. Je to ale to nejhezčí, co se mně v životě mohlo stát," promluvila o synovi, ze kterého možná bude také sportovec. I když je to už teď pro tenistku náročné, druhému potomkovi se nebrání. "Druhé dítě bych chtěla. Samozřejmě, až se vrátím, až zahraju nějaké ty turnaje, tak pak bych určitě chtěla. Já si furt říkám, že kdyby tady byl sám, tak je to takový smutný. Takže bych chtěla, aby měl bráchu nebo ségru,“ prohlásila v rozhovoru.

Důraz na prevenci

Protože je Bára známá tenistka a také velice úspěšná, není divu, že je pro ni zdraví důležité. Například se svěřila, že pravidelně navštěvuje lékaře ohledně prevence proti rakovině prsu. "Prevenci proti rakovině prsu dodržuji, i když na to ten věk ještě nemám. A myslím si, že by měly ženy chodit i ke gynekologovi. To jsou věci, které by se neměly zanedbávat," řekla.

Do svatby se nehrnou

Co se týká jejího partnera Petra Matějčka, zasnoubeni spolu už jsou, jak uvedl web iDNES.cz, ale ke svatbě se ještě moc nemají. "Zatím se o tom nebavíme. Jsme zasnoubeni delší dobu. Svatba někdy bude, ale oba na to nespěcháme. Aktuálně prožívám vyčerpávající období. Ale zároveň naplňující, protože se učím nové věci. I tu trpělivost. Nebo to, že něco není podle plánu. Z toho jsem dřív byla úplně na nervy. To se změnilo a já jsem šťastná,“ přiznala tenistka, která má za sebou už jedno manželství s Jakubem Záhlavou, se kterým se rozvedla v roce 2015.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy