Nehroutím se z blbostí, řekla Strýcová, jak ji změnilo mateřství. Plánuje návrat na kurty

Tenistka Barbora Strýcová se rozpovídala o tom, jak prožívá první dítě a jestli by chtěla další.

Rozhovor s Barborou Strýcovou

Vítězka čtyřhry z Wimbledonu Barbora Strýcová je sice na mateřské dovolené se synem Vincentem, přesto si už pohrává s myšlenkou, že by se na pár turnajů v příštím roce vrátila. V rozhovoru pro Showtime pak promluvila i o druhém miminku a plánech na svatbu s přítelem Petrem Matějčkem. Ani do jednoho prý zatím příliš nespěchá.

O plánech vrátit se k tenisu Strýcová hovořila už koncem léta. Zatím to vypadá, že ji tato myšlenka dosud neopustila. „Miluji sport a potřebuji ho hlavně teď, abych se od malého trochu vzdálila. Stačí hodinka nebo hodinka a půl, abych přišla na jiné myšlenky,“ svěřila se Strýcová koncem srpna v pořadu Showtime. Přiznala také, že začala běhat a také cvičit.

„Hodně běhám, ale pořád ještě kojím. Vlastně jsem překvapená, jak jsem štíhlá,“ řekla Strýcová, která přišla podpořit akci Pink October, jejímž cílem je zvýšit povědomí o rakovině prsu a její prevenci.

Plán vrátit se k tenisu zatím prý nezměnila. „Příští rok bych se k tenisu chtěla vrátit, ale raketu jsem ještě nedržela,“ přiznala bývalá profesionální sportovkyně. „Pustím se do toho, až bude Vincentovi rok. Teď toho moc nenaspí, jinak je ale smějící se miminko a je aktivní. Je to to nejhezčí, co se mi v životě mohlo stát,“ pokračovala Strýcová. Mateřství ji prý hodně změnilo. „Nehroutím se z blbostí a přestala jsem spěchat,“ doplnila.

Ačkoliv jí péče o syna dává zabrat, už teď ví, že by v budoucnu chtěla druhé miminko. „Druhé dítě bych hrozně chtěla. Chci, aby měl Vincent bráchu nebo ségru,“ řekla Strýcová a promluvila i o plánech na svatbu. „Svatba bude, ale nespěcháme. Je to strašně vyčerpávající období, ale naplňující. Učím se nové věci. Jsem hrozně šťastná,“ uzavřela bývalá profesonální tenistka.

Tagy: