metro.cz

Počasí v Praze

14 °C / 27 °C

Úterý 30. dubna 2024. Svátek má Blahoslav

Pomáháme vzdělávat zdravotnický personál

  8:19
Praha 12. října 2022 (PROTEXT) - Zahajujeme sérii odborných webinářů

Společnost Hartmann - Rico natočila osm vzdělávacích webinářů určených pro zdravotníky a pečovatele, kterými provedou odborníci z různých oblastí. Všechny Hartmann postupně zveřejní na facebookové stránce Zdravotní sestra, která je určená zdravotním sestrám, pečovatelům a dalším pracovníkům nelékařských oborů.

Přední český výrobce a distributor zdravotnického materiálu se v rámci svých aktivit na podporu nelékařských pracovníků ve zdravotnictví a sociální péči rozhodl natočit sérii vzdělávacích videí. Ta mají pomoci nejen stávajícímu personálu ve zdravotnických nebo pečovatelských zařízeních, ale i budoucím zdravotníkům, kteří se na práci v této oblasti teprve připravují.

„Společnost Hartmann - Rico dlouhodobě pomáhá vzdělávat zdravotnický personál, což dokazuje i Hartmann Akademie. Odborníci z této vzdělávací instituce provázejí i novými webináři,“ říká konzultantka Hartmann Akademie Nikola Peřinová.

První série webinářů se zaměřuje na osm témat: Aby záda nebolela, Edukace pacienta, Hygiena pacienta, Jak na práci v zahraničí, Paliativní péče, Polohování pacienta, Prevence syndromu vyhoření a Základy první pomoci. Každé video trvá přibližně 20 minut. Webináři diváky provází odborníci z nejrůznějších oborů. Jedná se o spolupracující lektory z Hartmann Akademie, vzdělávací instituce, která je od roku 1998 pod záštitou společnosti Hartmann - Rico.

„Vzdělávání online formou, respektive prostřednictvím webinářů, je dnes v mnoha ohledech praktické. Dokážeme jednoduše předat vědomosti a praktické znalosti našich odborníků. Další výhodou je, že si je diváci můžou pustit v kterémkoli čase a mají možnost znovu se k nim vracet,“ dodává Sylwia Říhošková, manažerka korporátní komunikace a značky Hartmann.

Webináře společnost Hartmann - Rico postupně publikuje do facebookové skupiny Zdravotní sestra. Tato skupina poskytuje prostor k vzdělávání, ale také diskusi a sdílení zkušeností.

První ze série videí je webinář Jak na práci v zahraničí. Provází jím fyzioterapeutka Ivana Radkovcová a předává své zkušenosti s prací v zahraničí, konkrétně ze Saúdské Arábie. Webinář shrnuje výhody práce v zahraničí, ale také nástrahy, které na vás můžou při práci mimo Českou republiku čekat. Ivana Radkovcová mluví o práci v zahraničí také ve spojitosti s financemi, kulturními zvyky a fungováním na pracovišti i mimo něj.

„Témat, kterými bychom se v našich webinářích rádi zabývali, je rozhodně víc. Určitě budeme v kontaktu s našimi posluchači a podle ohlasů a zájmu nynější sérií rozšíříme,“ zakončuje Sylwia Říhošková.

O společnosti Hartmann - Rico

Společnost Hartmann - Rico a.s. patří mezi nejvýznamnější výrobce a distributory zdravotnických prostředků a hygienických výrobků v České republice. Vznikla v roce 1991 vstupem společnosti Paul Hartmann AG do tehdejšího státního podniku Rico ve Veverské Bítýšce. Společnost je součástí mezinárodní skupiny Hartmann se sídlem v německém Heidenheimu. Hartmann - Rico zaměstnává v České republice a na Slovensku víc než 1600 lidí.

Víc informací na www.hartmann.cz.

Hlavní zprávy

Zdravim, zdravim, dobré dopo. Pražské ostrovy na čtyři dny ovládne hudba

vydáno 30. dubna 2024  10:00

Pokud jste na sociálních sítích, zřejmě vás neminul pozdrav „zdravim, zdravim, dobré dopo“. Hláška je dílem hudebníka Rohonyho, který v oboru rozhodně...  celý článek

Co krok, to dopravní značka či tabulka se zákazem. Česko se „výhrůžkami“ jenom hemží

vydáno 29. dubna 2024  11:59

Možná si ještě vybavíte pražskou „aféru“, kdy strážníci vykazovali ze svahů Petřína sáňkující děti. Aby pak udělalo město výjimku, když nechalo drobotinu...  celý článek

Umělá inteligence by se ráda stala psychoterapeutem. Opravdu dokáže pomoci?

vydáno 29. dubna 2024  5:53

Textů o AI jste už určitě četli mnoho. Umělá inteligence se snaží rozvíjet doslova v každém oboru. Jistě už jste slyšeli o AI v soudnictví, v IT...  celý článek

Písni Nothing Else Matter trumpeta velmi sluší, říkají kluci z kapely Melanchollica

vydáno 28. dubna 2024  5:33

Tribute kapely oslavující svoje vzory jsou běžnou součástí hudební scény. V Česku se ale před rokem zrodil projekt, který se běžnému napodobování cizích...  celý článek