titulní strana > tisková zpráva
Vydejte se s námi za významnými stromy Kopřivnice
14. října 2022 08:59
KOPŘIVNICE (Město Kopřivnice) - Na 20. října připadá Den stromů. Při této příležitosti připravuje kopřivnický odbor životního prostředí komentovanou procházku Za významnými stromy Kopřivnice. Účastníky provede arborista Lukáš Oliva, který bude mít připraveno povídání nejen o historii vybraných stromů ve městě, ale také zájemcům poradí s péčí o dřeviny.

„Na procházce Za významnými stromy Kopřivnice se lidé dozvědí například to, jaký je význam stromů ve městě, jak se jim v městském prostředí daří či nedaří, jak specifická je péče o starší stromy nebo jak poznat, že je strom nemocný. Lukáš Oliva je zkušený arborista a věříme, že zhruba dvouhodinová procházka s ním bude nabitá zajímavými a užitečnými informacemi,“ uvedla vedoucí odboru životního prostředí Veronika Červeňová. Sraz účastníků komentované procházky bude ve čtvrtek 20. října v 16 hodin před Ringhofferovou vilou.

Svátek oslavující stromy si připomínají lidé ve zhruba čtyřiceti zemích světa, avšak jednotné datum určeno není a většinou závisí na klimatických podmínkách. V České republice připadá Den stromů na 20. října, neboť právě na podzim jsou stromy nádherně zbarvené a navíc je vhodná doba pro jejich sázení. Města a další organizace pořádají u této příležitosti různé akce, které upozorňují na to, jak jsou pro nás stromy důležité. V Kopřivnici tento svátek připomene nejen procházka s arboristou, ale také aktuální výstava ve vestibulu radnice, která představuje letošní finalisty celorepublikové ankety Strom roku.

Procházka Za významnými stromy Kopřivnice je součástí projektu Kopřivnická trvalka, který je spolufinancován z rozpočtu Moravskoslezského kraje.
Další tiskové zprávy:
26. dubna 2024 11:01
26. dubna 2024 10:48
25. dubna 2024 10:50
25. dubna 2024 08:51
25. dubna 2024 07:17

Online diskuse
Přehled dosavadních příspěvků
 DatumAutorNázev

< zpět na titulní stranu

Reklama