MV Narrative: ekologická, luxusní loď určená k trvalému žití na širém moři

MV Narrative: ekologická, luxusní loď určená k trvalému žití na širém moři

Loď s názvem MV Narrative bude mít také 20 restaurací, farmářský trh s nulovým odpadem a bowlingovou dráhu. Pokud jste fanoušky života na širém moři, tento nový projekt vám umožní celoroční cestování.

Výrobce soukromých obytných lodí Storylines a chorvatská loděnice Brodosplit oznámili, podpis smlouvy o stavbě lodi, která má být první ekologicky uvědomělou obytnou lodí na světě. Plavidlo o délce 753 stop, nazvané MV Narrative, zahájilo fázi projektování. Maloobchodní hodnota stavby se odhaduje na 1,5 miliardy dolarů.

Obrovská loď bude mít místo pro 547 obytných domů a společnosti věří, že bude první svého druhu, která bude poháněna kapalným zemním plynem. Její první plavba povede přes stovky destinací na šesti kontinentech a předpokládá se, že zastávky v přístavech budou trvat jeden až pět dní. Společnosti Storylines a Brodosplit také počítají s řadou dalších prvků, které odlišují MV Narrative od běžných výletních lodí. Plovoucí komunita bude mít poštu, školu, knihovnu, nemocnici, banku a dokonce i kancelářské prostory, které evokují důvěrně známý život na souši. To však neznamená, že se na palubě nebudete bavit.

Plavidlo nabídne obyvatelům 20 restauračních a barových zařízení a také řadu bazénů. V přístavišti na nábřeží je k dispozici přístup k osobním vodním skútrům, bowlingová dráha, hydroponická zahradní farma a fitness pod širým nebem, sluneční terasou pro jógu a běžeckou dráhou. Na palubě se bude nacházet také wellness centrum o rozloze 10 000 metrů čtverečních. Po dokončení bude největší svého druhu na moři s vyhrazenými lázeňskými a tělocvičnými místnostmi a vlastní estetickou klinikou.

Loď bude také přeměňovat svůj odpad na energii, aby snížila svou ekologickou stopu. Hydroponická zahrada poháněná solární energií také pomůže udržet čerstvé potraviny dostupné bez spotřeby nadbytečných zdrojů. Ty budou k dispozici prostřednictvím farmářského trhu s nulovým odpadem, kde bude vše, co je na prodej, buď kompostovatelné, nebo recyklovatelné.

Rezidence se budou pohybovat v rozmezí od 1 do 8 milionů dolarů, přičemž omezený počet 24letých pronájmů bude k dispozici od 647 000 dolarů.

Zdroj, foto: robbreport.com

Zajímá se o tvůrčí psaní a online marketing. Studuje marketingovou komunikaci. Ve volném čase (kterého moc není) spravuje svůj blog - bezkiki.cz. Její život by nebyl kompletní bez rodiny, přátel, smíchu, hudby a dobrého jídla.

Komentáře

Nahoru