Vše, co jste potřebovali vědět o El Clásicu

16.10.2022, 09:01
Aktuality
Gerard Piqué (© AFP)
Tohle není zápas jako každý jiný. Tady jde o úplně jinou prestiž. El Clásico, souboj nesmiřitelných a zároveň veleúspěšných. Real vs. Barcelona. Bílý Balet proti Katalánsku. Tisíce příběhů už napsal tenhle duel, který se odehrává více než století. A v neděli se odehraje další díl téhle ságy...

Díky EuroFotbalu můžete být El Clásicu zase o kousek blíž. Právě zde a díky čerstvému propojení našeho webu s redakcemi Flashscore News a Livesport Zprávy můžete nahlédnout pod pokličku jednoho z nejsledovanějších fotbalových zápasů.

Historie, poslední bitvy i pohledy expertů, i příběhy hráčů kteří zradili, slova televizních komentátorů, rozbory analytiků, to vše je připraveno i pro vás.


Piqué čelí svému nejtěžšímu El Clásicu, je připraven bojovat
Katalánský stoper se v Barceloně po letním přestupovém období dostal lehce do pozadí, ale zranění donutila trenéra Xaviho Hernándeze (42), aby se v posledních zápasech obrátil na své číslo tři - a nyní ho čeká nejtěžší zkouška, Real Madrid.

Celý článek čtěte na Livesport Zprávy


Podle experta Sáncheze drží Real žolíka díky lepší fyzičce i Benzemovi
Bývalý hráč Realu Madrid Víctor Sánchez del Amo (46) a nynější expert televizního kanálu Movistar+ rozebírá exkluzivně pro Livesport Zprávy aktuální formu obou protagonistů nedělního El Clásica. Kvality Barcelony vidí zejména v silných individualitách, Real je ale podle něj v lepší fyzické kondici a na domácím stadionu bude mít tentokrát navrch.

Celý článek čtěte na Livesport Zprávy


Real - Barcelona: Příběh Marcose Alonsa, od dědečka přes otce až po vnuka
Za posledních 60 let se ve fotbale objevili tři slavní hráči se jménem Marcos Alonso. Je třeba říct, že první z nich nebyl znám pod svým jménem a příjmením, ale pod přezdívkou Marquitos. Hrál jako obránce v Realu Madrid v prvním evropském poháru po boku Di Stéfana. Jeho syn Marcos Alonso (63) šel v jeho šlépějích, ale na opačné straně, tedy v Barceloně, a později ještě v Atlétiku Madrid. A jeho syn, třetí Marcos Alonso (32), hraje od letošního léta za stejný tým jako jeho otec, Barcelonu. A to poté, co vyrostl v mládežnické akademii Realu Madrid.

Celý článek čtěte na Livesport Zprávy


Real - Barcelona: Rodrygo s Viníciusem jasně září v útoku Los Blancos
Real Madrid se může těšit z dobrého rozpoložení dvou mladých hráčů, kteří už s klubem vyhráli Ligu mistrů i La Ligu. Rodrygo (21) a Vinícius Junior (22) se letos podíleli na více než polovině gólů Realu a královský klub bude na jejich výkony v neděli proti rivalovi z Barcelony určitě spoléhat.

Celý článek čtěte na Livesport Zprávy


Real - Barcelona: Lewandowski vs. Benzema, poslední bitva titánů před Zlatým míčem
V neděli se hraje El Clásico - tradiční řež mezi Realem Madrid a Barcelonou, pravděpodobně nejlepší zápas světa na klubové úrovni. Od odchodu Cristiana Ronalda (37) z La Ligy bylo utkání bez velkého individuálního souboje, nyní, s příchodem Roberta Lewandowského (34), můžeme opět sledovat bitvu nejvyššího formátu. Polský střelec a Karim Benzema (34) se utkají o to, kdo z nich bude v pondělí před slavnostním předáváním Zlatého míče výraznější.

Celý článek čtěte na Livesport Zprávy


Real - Barcelona: Ancelotti potvrdil, že se v El Clásicu bude muset obejít bez Courtoise
Trenér Realu Carlo Ancelotti (63) dnes vystoupil na tiskové konferenci před nedělním El Clásikem. Po nejasnostech souvisejících se zdravotním stavem brankáře Thibauta Courtoise (30) Ital nakonec vyloučil jeho start v brance proti Barceloně. Na druhou stranu bude moci kouč Realu počítat s Antonio Rüdigerem (29), který se zotavil po úderu do obličeje, který utrpěl v zápase Ligy mistrů. Ancelotti nepředpokládá, že by se špatná forma Barcelony projevila v La Lize, kde jsou podle něj "úžasní". Zároveň také pochválil hned několik svých hráčů, jako jsou Rodrygo, Benzema nebo Militao.

Celý článek čtěte na Livesport Zprávy


Real - Barcelona: Federico Valverde aneb Ancelottiho X faktor v klíčových zápasech
V zápase, který je tak vyrovnaný jako nedělní El Clásico, a v současném fotbale, v němž se zdá, že trenéři jsou posedlí taktickou přísností, existuje hráč, který by mohl díky své pracovitosti a fyzické síle zvrátit misku vah ve prospěch Realu Madrid. Je jím Federico Valverde (24), tajná zbraň, kterou má Carlo Ancelotti (63) v kapse, když jde o přímý souboj Los Blancos.

Celý článek čtěte na Livesport Zprávy


Real - Barcelona: Loňský výsledek 4:0 pro nás může být inspirací, říká Xavi
Barcelona přijíždí na Santiago Bernabeu po remíze 3:3 v Lize mistrů s Interem Milán. A hráči Realu Vinícius Junior (22) a Karim Benzema (34) byli těmi, které trenér Xavi Hernández (42) na tiskové konferenci k El Clásiku zmiňoval nejčastěji.

Celý článek čtěte na Livesport Zprávy


Real - Barcelona. Čím by se oba soupeři mohli zaskočit? El Clásico podle dat
Zatímco Real bude v nedělním El Clásiku opět spoléhat na rychlé protiútoky a produktivitu brazilských hvězd v podobě Viníciuse Juniora (22) a Rodryga (21), Barcelona bude chtít kontrolovat tempo hry, k čemuž si bude pomáhat vysokým presinkem. Kromě silných stránek mají oba týmy i své slabiny. U Barcelony to jsou například starty do druhých poločasů.

Celý článek čtěte na Livesport Zprávy


Zápas Real Madrid - FC Barcelona, podzimní El Clásico 2022, začne v neděli 16. října v 16:15.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (45)

Přidat komentář
Kincl

A Báli jste se zeptat

Reagovat
Milan.B

Real ich rozdziga

Reagovat
smazaný uživatel

roz co?!

Reagovat
Milan.B
Reagovat
Kincl

Napiš to česky nerozumím ti

Reagovat
Csaplárova past

Proto ti to poslal ve slovníku. Nerozumíš ani slovu Jebať?

Reagovat
eder

Jmenovaný je úplně hluchý. Slyší pouze na slova: kurva, bordel a jebať...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
celeb

to čo je za debilnú módu sem začať dávať preview článkov z iných webov ???

Reagovat
Whitemedia

Nepatří náhodou ef livesportu?

Reagovat
Gazdo

Patri ale aj tak je to blbe. Keby som chcel chodit na livesport chodim tam. Ale ja by som si to ked uz rad precital tu. Klikat na presmerovania a citat to na “inom” webe nemienim

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Fairplay

Reagovat
celeb

netusim, ale ak je aj ich, tak ked uz tu robia clanok, nech ho skopiruju cely sem.

Kazdopadne vobec sa mi to nepaci, tolko moja spatna vazba.

Reagovat
Csaplárova past

Livesport spustil novou rubriku Zprávy, tak logicky se to bude hodně propagovat mezi lidi. Proč? Protože Livesport má prostě větší dosah než nějaký EuroFotbal.

Reagovat
fenixLFC

livesport ma vacsi dosah kvoli vysledkom, tie clanky nikoho nezaujimaju

Reagovat
Csaplárova past

Livesport si spojují lidi s výsledky, protože tam nic jiného nebylo. To se očividně má teď změnit a z Livesportu se stane něco víc. Nevidím na tom nic špatného, do budoucna přínos a lidi si to najde. Mají mobilní aplikaci, notifikace ... na jednom místě máš preview zápasu, samotný zápas, statistiky, psaný a audio komentář ... za mě super věc.

Ale že by ty články nikoho nezajímaly? Moc dobře si pamatuju, když se tady u článků zobrazoval počet přečtení. A když to lidi četli tady, proč by to nemohli číst na Livesportu, který denně navšíví mnohem více lidí? Máš k tomu něco inteligentního?

Reagovat
smazaný uživatel

články nikdo nečte ani na EF, natož na LS

Reagovat
Kily

patří, už přes patnáct let

Reagovat
Whitemedia
Reagovat
Nihilister

Reagovat
Y.N.W.A

hm, taky se mi to nějak nezamlouvá

Reagovat
smazaný uživatel

A to ještě alessiovi blogy z Tipsportu

Reagovat
Likan7

Reagovat
smazaný uživatel

Strašná sračka

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Kejza

jéžiš, tak uzavřeli nějakou spolupráci.. já jsem rád, že se můžu podívat na víc obsahu a čvachtat si pěkně konzervativně tady v tomhle předpotopnim chatu a přečíst si remcání vás všech

Reagovat
noustres

Takže ještě potopa nebyla

Reagovat
Kejza

Reagovat
BaggioRoberto

Stacila expreska.

Reagovat
Csaplárova past

Stačilo si to říct jen pro sebe ...

Reagovat
smazaný uživatel

Když tohle je článek vše co jste potřebovali vědět o el clásicu tak to je dost bídný. Za sto let pár odstavečků o nićem.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem čekal víc

Reagovat
valloire

Reagovat
Agent z Melmacu

FUJ FUJ

Reagovat
fenixLFC

takze vsetko co sme potrebovali vediet o el classicu je vediet kde kliknut na nejake dalsie pofiderne clanky z Livesportu

Reagovat
Csaplárova past

Ty co zas meleš za kktiny?

Reagovat
Likan7

Buď zrušte EF a migrujte na Livesport, nebo nechte EF a Livesport oddělený. Tohle hnus a sere mě to čím dál tím víc.

Reagovat
andkoo

ta kvalita livesport clankov je dost biedna, tiez sa mi to nepaci

Reagovat
smazaný uživatel

Livesport neumí za celé roky zařídit, aby se jejich trapné vyskakovací okna po kliknutí na výsledek načetly bez zpoždění a ne za dvě nebo tři sekundy, ale hlavně že se serou do článků.

Reagovat
Panini Calciatore

Tu sa jeden komunisticky dennik pohral s derby zapasmi a spravil si svoj nejaky rebricek s ktorym ja osobne nesuhlasim. Dokonca tam zaradil a dost vysoko aj zapas Dortmund-Bayern ktory derby vobec nie je.

https://futbal.pravda.sk/fotogaleria/75196-najvacsie-futbalove-derby-zapasy-na-svete/#1

Reagovat
dantetomas

Lebo El Classico je derby jak svina

Reagovat
Panini Calciatore

Asi by sa mala spravit jasna definicia co to derby vlastne je.

Citujem z wiki:

Derby je označení pro utkání v kolektivním sportu, ve kterém proti sobě nastupují týmy, mezi nimiž vládne tradiční rivalita. Zpravidla jde o kluby z jednoho města nebo regionu.

Reagovat
pantondavo

Aspoň víme, kolik je komu let

Reagovat
smazaný uživatel

Ahojte, poradíte pls dáky stabilný link? Moc ďakujem!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele