TEPLO Břeclav, s.r.o. ke krokům společnosti NWT a.s.

regiony

Dne 13. 10. 2022 byl prostřednictvím právního zástupce společnosti NWT a.s. podán insolvenční návrh a návrh na povolení reorganizace, ve kterém společnost NWT a.s. uvádí důvody jejího úpadku a navrhuje možná řešení.

TEPLO Břeclav, s.r.o. ke krokům společnosti NWT a.s.
Ilustrační foto
15. října 2022 - 11:00

Prohlášení TEPLO Břeclav, s.r.o., jako jednoho z významných věřitelů:

V návrhu na reorganizaci pak společnost NWT a.s. navrhuje mezi reorganizačními opatřeními mimo jiné také „restrukturalizaci pohledávek věřitelů, spočívající v prominutí části dluhů dlužníka včetně jejich příslušenství nebo v odkladu jejich splatnosti.“

Celková výše závazků společnosti NWT a.s. by podle insolvenčního návrhu měla ke dni sestavení seznamu závazků činit přes 460 miliónů korun.


„Přiznávám, že mě podání insolvenčního návrhu společností NWT a.s. velmi zklamalo. Společnost si nenakoupila dopředu plyn, který měla dle smluv svým zákazníkům dodat za smluvené ceny a skutečností, že ne všichni zákazníci NWT a.s. souhlasili s přechodem na spotové ceny, teď společnost NWT a.s. teď s negativní konotací obhajuje svůj úpadek a navrhuje, aby část dluhů byla prominuta. Stejně jako tomu bylo v návrzích na zvýšení ceny, které jsme odmítli, se tak společnost NWT a.s. opět snaží následky svých nešťastných obchodních rozhodnutí přesunout na své klienty.“ konstatuje Ing. Martin Marták, jednatel TEPLO Břeclav.

„V souvislosti s podaným insolvenčním návrhem společností NWT a.s. budeme činit všechny nezbytné kroky k hájení zájmů společnosti TEPLO Břeclav, s.r.o. V rámci insolvenčního řízení pak budeme hrát aktivní roli za účelem zajištění maximálních prostředků pro všechny poškozené věřitele společnosti NWT a.s.,“ dodává JUDr. Michal Šilhánek.

(rp,jihomoravskenovinky.cz,foto:arch.)



Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?