Hlavní obsah

Falešné tóny ve Slavii! Vím, proč skončil Nezmar, tvrdí expert. Pak si rýpl do Tvrdíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se děje se Slavií? Vládne v Edenu panika? Tři prohrané zápasy a skóre 0:5, na to nejsou v červenobílém táboře zvyklí. Neměl by se snad začít bát o místo trenér Jindrřích Trpišovský se svým týmem. „U mě by trenér Trpišovský nebyl v ohrožení,ˇ říká Josef Csaplár, trenér a expert v pořadu Přímák. Se Slavií se ale nemazlí. „Je tam hodně falešných tónů. Byla by Slavia v české lize tam, kdyby nebylo penalt a vyloučení?" ptá se bývalý kouč Liberce. Rýpanec si od něj vysloužil i šéf vicemistra Jaroslav Tvrdík.

Fotbalové Slavii se nedaří. Proč? Příspěvek z pořadu Přímák s Josefem Csaplárem.Video: Sport.cz

 
Článek

Tři prohrané zápasy, to je bída, jakou sešívaný tábor z Vršovic nepamatuje. Řešením ale podle Csaplára i redaktora práva Roberta Neumanna určitě nemá být konec trenéra Trpišovského. „Za všechno, co dokázal, by měl zůstat," tvrdí čerstvý padesátník Neumann.

Bývalý kouč Liberce přidává příběhu JT ve Slavii další rozměr. „Jindra byl někde nahoře, kde neměl být. A teď je dole, kde taky nemá být," upozorní s tím, že v souvislosti s koučem došlo k jakémusi zbožštění. „Slavia měla prokazatelný úspěch, ale byla u toho celá řada falešných tónů. Je třeba si přiznat realitu," líčí Csaplár.

Slavia neotáčí zápasy, to je zarážející. Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Co přesně má expert na mysli, když mluví o falešných tónech? „Když si vezmu Slavii a Plzeň, byla by Slavia v české lize tam, bez vyloučení a penalt. Bez té pomoci devadesát ku deseti. Je třeba si říct, že v téhle hospodě se šidí," nešetří kritikou Csaplár.

Slavii podle expertů ublížily i mohutné nákupy. Csaplár upozorňuje, že třeba mnichovský Bayern tak masivní nakupování nepraktikuje. „Slavia těmi nákupy oslabí konkurenci, pak ale hráče pošle na hostování a ti hráči proti ní nemohou hrát. Slavia by se přitom měla snažit, aby byla konkurence v lize co největší," domnívá se expert v pořadu Přímák na Sport.cz.

Další z falešných tónů je podle Csaplára chování lavičky Slavie. „To je jednotka buranství a křupanství. Kromě Jindry Trpišovského by tam po pár minutách nemá být nikdo. Ty věci provázejí i Plzeň," zlobí se bývalý trenér Slovanu.

Moc se naopak nechce pouštět do rozboru situace, kdy je Slavia spojována s kauzou, kterou vyšetřuje policie v souvislosti s někdejším místopředsedou FAČR Romanem Berbrem. „Hodně o tom vím a nemůžu to říct. Stejně jako o tom, že se Honza Nezmar rozhodl z nějakých důvodů, a nemůžu říct jakých, skončit ve Slavii," dodává.

Své si vyslechl i předseda představenstva vršovického klubu Jaroslav Tvrdík. „Přeju m hodně zdraví, udělal toho pro Slavii moc, zařídil peníze. Ale děsím se toho, když se začne vyjadřovat k fotbalu. Neví o tom nic. Jeho moudrost mu má zavelet, že se k některým věcem nebude vyjadřovat," říká Csaplár a upozorňuje, že třeba v Barceloně by k ničemu podobnému nikdy nedošlo. „Smrt ve Slavii nastane, když si tyhle lidi budou myslet, že jsou odborníci na fotbal."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Tvrdík a trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský.

Řeč v této souvislosti přišla i na Spartu. O klubu z Letné se povídá, že řadu věcí trenérům podsouvá majitel klubu Daniel Křetínský. „Před rokem jsem po utkání Sparta - Lyon řekl, že Sparta dostala lekci, že to byl zápas kočka - myš. Pak jsem si přečetl druhý den, že Sparta je konkurenceschopná. A teď se to zase ukazuje, že jsem měl pravdu. Pokud změnu nebudou chtít udělat majitelé, k žádné změně nedojde."

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák na Sport.cz?

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň