Hokej v číslech: Problémy Slavie? Mlčící střelci a venkovní mizérie

Foto: Karel Švec, hc-slavia.cz

Slavia po třech porážkách za sebou spadla na poslední místo Chance ligy a jako první tým v sezoně sáhla ke změně trenéra. Co vše bude muset nástupce Jiřího Vebera změnit?

VENKOVNÍ MIZÉRIE. Šest zápasů, šest proher a jediný získaný bod. Slavia doplácí především na tristní výkony na kluzištích soupeřů, kde má hrozivé skóre 8:27. Například ve Frýdku-Místku schytala sedmigólový debakl.

PROBLÉMY V DEFENZIVĚ. Slavia ve dvanácti zápasech inkasovala hned čtyřicetkrát, propustnější defenzivu mají jen Litoměřice (ty to alespoň vynahrazují špičkovou ofenzivou) a Šumperk. Nové angažmá zatím úplně nesedlo třeba Dušanu Žovincovi, který byl při hře 5 na 5 u osmi obdržených a jen u dvou vstřelených branek.

ŠÍLENÁ OSLABENÍ. Jakmile jde Slavia do čtyř, smrdí to gólem – dosud totiž ubránila pouze 65,96 % soupeřových přesilovek. Že by byly znát letní odchody defenzivních specialistů Martina Ondráčka a Jiřího Doležala?

NEDISCIPLINOVANOST. Ruku v ruce s tím jde další problém: a to ten, že Slavia hraje v oslabení poměrně často. Rozhodčí jí udělili už 49 dvouminutových trestů, hůř jsou na tom pouze Jihlava, Prostějov a Zlín.

NEVYUŽITÝ PŘESILOVKOVÝ POTENCIÁL. Ani ohledně početních výhod nemůžou být Pražané spokojení – 15,91% úspěšnost určitě není něco, čím by se chtěli chlubit. Zvlášť, když má Slavia v kádru Vladimíra Růžičku mladšího, Lukáše Žejdla, Tomáše Knotka či Šimona Szathmáryho.

MLČÍCÍ STŘELCI. Tomáš Knotek má zatím dva góly, Lukáš Žejdl také a velká předsezonní posila Pavel Mrňa je na jedné trefě. Probudí se po změně trenéra?

SLABÁ NÁVŠTĚVNOST. Slavia je sice v domácím prostředí silná (brala čtyři výhry z šesti zápasů), lehce smutný je ale pohled na tribuny v Edenu – v průměru tam totiž chodí pouze 587 diváků. Menší návštěvy mají už jen v Sokolově (472) a v Chrudimi na pardubické béčko (345).

NEJNIŽŠÍ ÚSPĚŠNOST ZÁKROKŮ. Vzhledem k aktuálnímu postavení Slavie v tabulce překvapí, že co se týče poměru střel na branku, je v lize aktivnější už jen Vsetín. Proč tedy sešívaní, i když svého soupeře dokážou přestřílet, prohrávají? Problém není vyloženě v úspěšnosti střelby (7,80 %), jako spíš v úspěšnosti zákroků – ta je nyní pouze na 87,20 %. Žádný z týmů ji nemá nižší.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz