Kamila Janovičová: Kvůli roli ve filmu Spolu přišla o vlasy. O řidičák naštěstí ne

od Denisa Weisová
2 minuty čtení
kamila janovicova
Zdroj: Nextfoto

Kamila Janovičová si ve filmu Spolu od režisérů Davida Laňky a Martina Müllera, zahrála sestru Štěpána Kozuba. Jeho filmová postava Michal trpí mentálním postižením a strhává na sebe veškerou pozornost jejich matky, kterou si zahrála Veronika Žilková.

Celý film tímto poukazuje na problematiku rodin, ve kterých se sourozencům postižených dětí nikdo dostatečně nevěnuje. Proto se postava Janovičové, Tereza, rozhodla odejít z domova a žít se svým přítelem. Po rozchodu po dvou letech je nucena vrátit se zpět k rodině.

Kvůli roli musela obětovat své dlouhé vlasy

Nabídka zahrát si v tomto filmu Janovičovou natolik uchvátila, že ji přijala, přestože dopředu byla varována, že si bude muset nechat ustřihnout velikou část svých vlasů. Bylo to kvůli scéně, kdy ji filmový bratr ve spánku ostříhá. Tereza se pak vzbudí a bratr nad ní stojí a mává jejími vlasy.

„To byly moje vlasy do pasu. Tvůrci filmu mi už na začátku řekli, že jestli chci tu roli dostat, musím být ochotná nechat se ostříhat, protože to nechtějí řešit parukou ani navázáním vlasů,“ svěřila se herečka pro Český rozhlas Dvojka. „Počítala jsem to a ustřihli mi asi pět let života,“ dodala.

Adrenalin pro čerstvou řidičku

O vlasy sice přišla, na druhou stanu si jako čerstvá řidička procvičila řízení víc, než doufala. „Když jsme začali točit, tak jsem měla řidičák tři dny,“ prozradila pro Novinky.

„Dali mi bavoráka, vedle mě posadili Veroniku Žilkovou a na kapotu mi postavili kameru. Jezdila jsem v Praze za plného provozu a měla jsem se tvářit, jakože jsem frajer, protože bavorák řídím každý den,“ popisuje v rozhovoru noční můru každého novopečeného řidiče.

Film vyšel letos v září a reakce jsou zatím rozporuplné, od diváků se dočkal pozitivních, ale i těch negativních reakcí.

„Veronika Žilková dává své roli energii hodnou kvalitnějšího podniku a Štěpán Kozub nedělá z Michala úplnou karikaturu: to je úlevné, ale je to také to jediné pozitivní, co lze o filmu Spolu říci,“ můžeme se například dočíst v recenzi na Lidovkách.

Zdroje: Český rozhlas Dvojka, Novinky, Lidovky

Autor: Denisa Weisová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články