Západočeské divadlo v Chebu [velká scéna]

Naši furianti

Premiéra: 15.10.2022
Koprodukční inscenace Západočeského divadla v Chebu a Karlovarského městského divadla.
Dramaturgie: Martina Pokorná. Scéna: Karel Čapek. Kostýmy: Lucie Wildtová. Hudba: Jiří Švec. Režie: Zdeněk Bartoš.
Poslední uvedení: listopad 2023.
„Ten punč platím já! aneb Kdo bude v Honicích ponocným?“


inscenace již byla stažena z repertoáru

Západočeské divadlo v Chebu
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
58 %
5841000
Volby

Hodnocení (4)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
TheARTre  40 %
3.1.2023 | 9 hodnocení
+ souhlasím
Vytáhla jsem svou maminku na Silvestrovské představení do divadla. Nevím, zda se projevila únava po bramborovém salátu nebo euforie z blížícího se konce roku, ale herci mi přišli (až na pár výjimek) unavení a cele představení mě vážně moc nezaujalo =( potenciál si myslím, že byl, ale dělo se toho prostě hodně najednou, scéna působila lacině a přitom to, dle mého, režisér neukočíroval. Líbily se mi snad jen Janiššová, Švecová a Urbanová. Ostatní působili zmateně a natěšeně, až celé představení vlastně skončí. Nejspíše poprvé, což jsem z představení odcházela zklamaná, ale věřím, že si to dalším představením vynahradím =)
Čiko  60 %
14.11.2022 | 1079 hodnocení
+ souhlasím
65%
Poměrně vydařená a zábavná verze Furiantů, v níž se potkávají dva světy. Dobový a současný. Na jedné straně jeviště dřevěný nábytek a koloniál, na druhé skluzavka a břidlicový dům. Rovněž kostýmy jsou takto dvojaké. Myslím, že jednou z myšlenek bylo ukázat, že se to české furiantství za jeden a půl století příliš nezměnilo.
Zajímavý byl i dramaturgický úvod.
BloggarSumec  30 %
5.11.2022 | 70 hodnocení
+ souhlasím
Toto někdo režíroval? Zdeněk Bartoš? Není možná.
Šárka Vojíková  100 %
17.10.2022 | 11 hodnocení
+ souhlasím
Toto představení ve mně vyvolalo spoustu pocitů,dojmů a emocí,je to moc ktásné představení a myslím si,že to režisér pojal šikovně,i hudba byla fajn a scéna taky suprová.Prolínají se tu situace šťastné,vtipné,ale i dojemné.Mou pozornost velmi zaujaly"vyhrocené"situace,kdy se schylovalo k rvačce.Samozřejmě moc oceňuji všechny herecké výkony.Nejvíce mě překvapil Vuk Čelebić,který byl myslím si pro takovéhle role zrozen.Dokonalé představení,vůbec si nemůžu stěžovat.Jediné,co bych asi vytkla je seskládání"vedlejších"manželských párů.Já bych je osobně seskládala opačně,ale nevadí.Prostě a jednoduše můžu toto představení jen a jen doporučit:)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.