17. 10. 2022

Novinka pod lupou: The Watcher (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Watcher (Vidím vás)
Žánr minisérie, drama, thriller
Stanice Netflix (USA)
Premiéra 13. 10. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 46 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Naomi Watts, Bobby Cannavale

O čem to je?

Manželský pár začne dostávat hrůzostrašné dopisy od nebezpečného stalkera, který se jim snaží zabránit v nastěhování do jejich vysněného domu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Přesně seriál podle mého gusta. Pilot představil postavy a nastínil tajuplnou zápletku. Podařilo se mu dobře vybudovat napětí a vytvořit mrazivou atmosféru. Jde o ideální kousek na maraton, přesně takové Netflix umí.

Vůbec mě nepřekvapuje, že jsem v titulcích viděla jméno Ryana Murphyho. Ten ví, jak na diváky. Hned od začátku jsem byla zaháknutá a nemohla jsem odtrhnout oči od obrazovky. Moc se těším na všechny díly, jak se příběh bude vyvíjet dál.

Postavy se mi líbí. I když Bobbyho moc nemusím, v této roli mi sedí. Jen z hlediska logiky věci moc nerozumím tomu, že rodina začne dostávat výhružné dopisy, ale přesto nevezme nohy na ramena. Jasně, policie by měla pomoct, stejně tak kamerový systém, ale i tak, ty dopisy byly opravdu hodně creepy.

  • chytne a nepustí
  • skvělé budování atmosféry
  • hlavní hrdinové
  • creepy sousedi
  • ideální pro maraton
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Tento seriál mně nemohl minout, už jenom k vůli hvězdnému obsazení. Naomi Watt, Mia Farrow a především Bobby Cannavale, takoví herci si hold vynutí vínečko a teplou deku na večerní sledování. A Netflix si může odškrtnout další , byť s výhradami, povedený seriál, byť ten nebude lámat rekordy jako kanibalský Dahmer. Top kvalitu pak podtrhuje Ryan Murphy a Netflixu se zřejmě spolupráce s ním hodně vyplatí, protože je podepsaný i pod příběhem Jeffreyho Dahmera. Drama skloubené s thrillerem je Murphyho parketa, po které kráčí s naprostou suverenitou. Přerod inteligentního člověka, kterého okolnosti a tlak dovedou až na pokraj šílenství, je právě Bobbym Cannavalem zahraná velmi uvěřitelně, díl po dílu. Děj je přitom zahuštěný řadou myšlenkových pochodů a úvah, kdo může být za nepříjemnostmi, které doléhají na rodinu Broaddusových, nechybí ani rodinné trable, problémy s dcerou v pubertě. Vykreslit jednotlivé postavy není pro tvůrce sebemenší problém, jenže tady padá kosa na kámen. Je totiž znát rutina postupů a provázání na děj není nijak strhující, mnohdy si scénář pomáhá obezličkami, které vnímavý divák pozná a klepe si na čelo např. u scény s realitním makléřem, kdy manželům Broaddusovým tvrdí, že neví, kdo koupil resp. prodal jejich dům před nimi a odbyde to slovy „nějaké sro“ (smlouvy jsou přitom součástí registrů). Tento zastírací manévr totiž dovolí vytvořit zápletku, která by jinak byla zřejmá na první pohled. Velmi dobře jsou pak vykresleny sousedské vztahy a s tím poznání, že „útěk“ z New Yorku do předměstské pohody nemusí být výhrou. Pro ty, kteří se chtějí přestěhovat z bytu do rodinného domu povinnost seriál zhlédnout.

  • Herecké obsazení
  • Sousedské vztahy
  • Zahuštěná zápletka
  • Občas viditelné scénáristické obezličky
  • Méně intenzivní podívaná
70 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu