Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Havlíčkův Brod má nového starostu. Jana Tecla vystřídal stranický kolega z ODS Zbyněk Stejskal

Novým starostou Havlíčkova Brodu byl na pondělní ustavující schůzi zvolen dosavadní místostarosta Zbyněk Stejskal z ODS. Vystřídal stranického kolegu Jana Tecla, který město vedl poslední tři volební období a je také senátorem. Občanští demokraté získali rovněž post místostarostky pro Marii Rothbauerovou. Pozice místostarostů obhájili Libor Honzárek z TOP 09 a Vladimír Slávka za kandidátku ANO 2011 - Ženy za Brod. Volby ve městě vyhrálo hnutí ANO, druhá nejúspěšnější byla ODS.

Volby byly na ustavujícím zastupitelstvu tajné, opozice nenavrhla žádné protikandidáty. Sedmačtyřicetiletý Stejskal byl zvolen starostou 19 hlasy z celkových 25. Poděkoval pak svému předchůdci Teclovi za dvanáctileté vedení radnice. „Dokázal město semknout a předává nám ho ve výborné finanční kondici," řekl Zbyněk Stejskal. Senátor Tecl zůstal havlíčkobrodským zastupitelem.

Svému předchůdci Teclovi Stejskal poděkoval také na svím facebookovém profilu, mluvil o něm jako o velké isnpiraci. „V Havlíčkově Brodě žiju celý život a mám naše město moc rád. Svou prací se chci podílet na rozvoji města a na tom, aby se tu našim občanům dobře žilo," vyjádřil se Stejskal. 

Ve vedení Havlíčkova Brodu s téměř 23 tisíci obyvatel bude druhé volební období pokračovat koalice složená ze zástupců ANO 2011 - Ženy za Brod, ODS, TOP 09 a ČSSD, která měla tentokrát kandidátku nazvanou Pro Brod. V městském zastupitelstvu s 25 členy má koalice 15 hlasů.

V sedmičlenné městské radě má ODS tři zástupce a po dvou ANO - Ženy za Brod a TOP 09.

Výsledky voleb v Havlíčkově Brodě 

Komunální volby v Havlíčkově Brodě vyhrála kandidátka ANO 2011 - Ženy za Brod, která má sedm zastupitelů, o dva víc než v minulém volebním období. Občanští demokraté obhájili pět mandátů. TOP 09 má dva zastupitele a kandidátka Pro Brod jednoho.

Místa v havlíčkobrodském zastupitelstvu získalo všech deset kandidujících subjektů. KDU-ČSL má tři zastupitele. Broďáci mají dva mandáty, stejně jako kandidátka Společně pro Brod. Jeden mandát mají SPD, Piráti a KSČM.

Ohodnoť článek

Štítky volby, zastupitelstvo, Zbyněk Stejskal, správa, Havlíčkův Brod, ODS, Jan Tecl, ANO 2011, TOP 09, funkční období, Libor Honzárek, ČSSD, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havlíčkův Brod má nového starostu. Jana Tecla vystřídal stranický kolega z ODS Zbyněk Stejskal | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.