Hlavní obsah

U volejbalistů Českých Budějovic skončil trenér Dvořák

U volejbalistů Českých Budějovic skončil po šesti letech trenér René Dvořák, s nímž Jihočeši dvakrát vyhráli ligu a třikrát pohár. Vedení klubu Dvořáka odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům v úvodních pěti kolech extraligy. Novým hlavním koučem se stal dosavadní šéftrenér mládeže a bývalý hráč Jihostroje Vojtěch Zach. Klub to oznámil na mimořádné tiskové konferenci.

Foto: Profimedia.cz

Trenér René Dvořák skončil na lavičce volejbalistů Českých Budějovic.

Článek

Bronzový tým z minulé sezony prohrál bez zisku setu dva z dosavadních pěti zápasů a v neúplné tabulce mu patří šesté místo. Přes stoprocentní úspěšnost v domácích utkáních se klubovému vedení nelíbil herní projev mužstva. "Museli jsme zareagovat rychle, abychom nenabrali ztrátu na ostatní mužstva. Věřím, že tento krok bude správným impulzem i pro všechny hráče, kteří mě zatím svými výkony a projevem na hřišti nepřesvědčili," citoval web Jihočechů klubového prezidenta Jana Diviše.

Dvořák v českobudějovickém angažmá slavil s hráči titul v letech 2017 a 2019, k vítězství v pohárové soutěži mužstvo dovedl v letech 2019, 2020 a letos. Novou sezonu ale odstartoval porážkou 0:3 v Superpoháru s mistrovským Karlovarskem. "Jistou nepohodu jsme v týmu cítili už na konci minulé sezony," konstatoval generální manažer Jihostroje Robert Mifka.

S Dvořákem skončil i asistent a dlouholetý kapitán Jihočechů Radek Mach, který se na trenérskou pozici posunul po skončení kariéry po minulé sezoně. Místo něj bude hrajícím asistentem Martin Kryštof, který byl také jmenován novým kapitánem mužstva po Martinu Lickovi.

Zach po příchodu k prvnímu týmu zůstane v Českých Budějovicích šéfem mládeže. "Cítím se být na tuto výzvu připravený. Beru to jako pomoc klubu, který je pro mě srdeční záležitostí," řekl Zach. V nové funkci ho čeká křest ohněm, Jihostroj se ve středečním programu extraligy představí v hale šampionů a lídrů tabulky z Karlovarska.

Reklama

Související témata: