BK MLADA BOLESLAV
18. 10. 2022 | Marian Meňhart

7. třída odehrála o víkendu dvě utkání, vysoko porazila Varnsdorf, na Pardubice ale nestačila

M l. B o l. – Druhý říjnový víkend byl vyplněný hokejem pro Bruslaře ze 7. třídy. V sobotu se střetli v prvním zápase druhé poloviny souteže Libereckého kraje s týmem Varnsdorfu a v neděli je pak čekal přátelský zápas proti Dynamu Pardubice.

Sobotní utkání bylo očekáváno těžší, protože soupeř dorazil ve sestavě, které, až na 3 vyjímky, vládl ročník narození 2009. V celém utkání se tento fakt projevoval a hrál se hokej s množstvím osobních soubojů. První změnu skóre zařídil v 10. minutě obránce Jan Hložek a o 2 minuty později zvýšil náskok Filip Štajner. Soupeř pak ve 13. minutě dokázal snížit, ale do konce třetiny se trefil ještě Martin Krupka a David Skořepa, kteří tak otevřeli svůj gólový účet pro tento zápas. Soupěř ještě snížil v poslední minutě a po první třetině bylo skóre 4:2 pro BKMB.

Ve 2. třetině pak Mladoboleslavští Bruslaři dokázali soupěře přehrávat a vytěžili z toho postupně solidní náskok. Hned v 1. minutě druhé třetiny se podruhé, v tomto zápase, trefil David Skořepa. Byla to jeho druhá branka v oslabení. V zápase dokázal dát 3 góly v početní převaze soupeře! Soupeře pak zmrazili 2 góly v rozmezí 13 sekud Jakub Štros a Martin Krupka, kteří se trefili v 32. minutě utkání. Druhou třetinu pak zakončil Leo Trč, kdy tečoval střelu Luciána Šulce od modré, a na tabuli svítilo po druhé třetině skóre 8:2 pro BKMB.

Třetí třetina se proměnila v přehlídku útoků obou celků. Nejprve dokázal supeř snížit 3 góly v rozmezí 5 minut, ale následně bruslaři opět nastříleli dalších 7 branek, o které se podělili 3x David Skořepa, 2x Martin Krupka a po jedné brance přidali ještě Jakub Štros a Jan Hložek. Soupěř dokázal nakonec ještě korigovat a divoká třetí třetina uzavřela konečný stav 15:8 pro mladé Bruslaře.

Branky: 20., 21., 49., 50., 57. Skořepa; 18., 32., 48., 54 Krupka; 10., 53. Hložek; 32., 54. Štros; 12. Štajner; 38. Trč

Sestava: Řezáč (od 30. minuty Varečka) - Hložek, Meňhart, Vogl, Laskavyj, Šulc, Trč - Krupka, Skořepa, Štros, Slavata, Šimek, Hybner, Novák, Langer, Štajner

V neděli pak na 7.třídu čekalo Pardubické Dynamo. Toto přátelském utkání bylo rozdílné oproti utkáním v soutěži. Pardubice ukázali, že jsou kvalitní soupeř. Pokud, a zatím tomu vše nasvědčuje, postoupí sedmáci ze základní skupiny z 1. nebo 2. místa, pak narazí na soupěře z Pardubického a Královehradeckého kraje. Takže by se střetávali i v soutěži s Pardubicemi.

Samotné utkání začali Pardubice náporem, které dokázali přeměnit ve vedení 0:1 již ve 3. minutě utkání. Následně se hra srovnala a šance byly na obou stranách. Boleslavští dokázali do konce třetiny srovnat skóre, kdy se trefil David Skořepa a do kabin se šlo za stavu 1:1 po první třetině.

Ve druhé třetině se trefil opět David Skořepa již v 6. minutě druhé třetiny. Pardubice následně srovnali skóre, ale v přesilovce se prosadil Martin Krupka a Bruslaři šli opět do vedení 3:2. Bohužel jej ale nedokázali udržet a Pardubice ještě do konce třetiny 2 góly, jedním v přesilové hře, otočili skóre na 3:4.

Ve třetí třetině pak nejprve navýšili Pardubice vedení na 3:5. Svojí druhou brankou v zápase korigoval Martin Krupka v polovině třetí třetiny na 4:5, ale soupeř využil další přesilovku v 15. minutě třetí třetiny a opět odskočil na rozdíl 2 gólů. Do konce zápasu již nepadla žádná další branka a konečný stav zůstal již nezměněn, kdy Bruslaři prohráli s Dynamem 4:6. Zápas byl velmi rychlý z obou stran a byly vidět krásné hokejové akce. Bohužel toto byla druhá prohra v probíhající sezóně s Dynamem Pardubice.

Branky: 11., 26. Skořepa; 31., 49. Krupka

Sestava: Kobrle (od 40. minuty Řezáč) - Hložek, Meňhart, Vogl, Laskavyj - Krupka, Skořepa, Štros, Slavata, Šimek, Hybner, Pospíšil, Trč, Štajner

Další články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.