Vstupenky online

První čtvrtinu základní části zakončí Valaši na ledě Kolína

Jan Tajzler • 18.10.2022

Chance liga míří rychlým tempem dál a ve středu bude zkompletována její první čtvrtina. Pro vsetínský tým to znamená cestu k venkovnímu utkání do Kolína. Kozlové zatím prožívají dost podobnou sezonu jako Valaši. Po povedeném startu přišla série porážek, kterou navíc doprovodila početná marodka. Proti Vsetínu vyjede tým Kolína znovu do akce po týdenní pauze. Který z celků bude mít ve středu větší důvod ke spokojenosti? Souboj Kolína se Vsetínem odstartuje od 18:00.

Kolín v říjnu ještě nebodoval

Start z říše snů. Na rozdíl od Vsetína, Kolín rozhodně není týmem, který by měl vysoké ambice, přesto však dokázal minimálně v úvodu základní části všechny šokovat, když prvního přemožitele našel v 5. kole. Obětí kolínského řádní se stal i ambiciózní Zlín, kterému kozlové zkazili soutěžní premiéru na jeho ledě. Jenže podobně jako na Valašsku i v Kolíně museli rychle vystřízlivět. Úvodní euforii vystřídala série porážek, aktuálně Kolín čeká už pět zápasů na vítěznou radost, k tomu navíc nepřipsal ani bod. Výsledkem je až 11. místo, ztráta na 7. Vsetín činí čtyři body, zpět do desítky by se Kolín mohl dostat v případě vítězství, na Frýdek-Místek ztrácí dva body.

Trenér Jan Šťastný se proti Vsetínu určitě bude spoléhat na druhého nejproduktivnějšího hráče Chance ligy Zdeňka Krále (5+10). Tabulku střelců ve středočeském týmu pak vede zkušený Petr Koukal (6+3). Je otázkou zda Kolínu proti Vsetínu pomůže ve středu i Jan Veselý, který v pěti duelech zaznamenal 4 branky a 4 asistence, momentálně však převážně působí v extraligovém Mountfieldu, se který kolínský klub úzce spolupracuje. Kolín nadále trápí přesilové hry, využil pouze něco málo přes 10 procent početních výhod a v tomhle ohledu je nejhorším týmem soutěže.

Obranné řady mají oporu v Jánu Nikovi (3+2), distributorem přihrávek je také Zdeněk Čáp (0+5). Brankoviště střežil ve devíti zápasech Jakub Soukup s procentuální úspěšností zákroků na úrovni 89.12. K dispozici mají Kolínští ještě Tomáše Sajdla. Kolínskou hru zdobí mimořádná disciplína, s počtem 86 obdržených trestných minut je nejslušnějším týmem Chance ligy, což je v případě kozlů dobře, protože i statistika ubráněných oslabení je podprůměrná.

Potvrdí Vsetín prolomení černé série?

Valaši v sobotním domácím utkání zlomili nepříznivou sérii pěti porážek v řadě. Odnesl to celek pražské Slavie, který na Lapači držel krok dvě třetiny, ale na startu té třetí se Valachům podařilo odskočit až do čtyřbrankového trháku. Trenér Stantien vítal zpět uzdravené marody a po delší době vsetínský tým nastoupil ve složení, které odpovídalo jeho plné síle. Aktuálně na marodce zůstávají pouze útočníci Adam Hořanský s Davidem Vítkem.

Vsetín ovšem nezlomil černou sérii snadno. Slavia na Lapači dokázala domácím několikrát zatopit a druhé čisté konto Maxima Žukova v letošní sezoně bylo doslova vydřené. Z výsledkových krizí se však tým málokdy dostává tím, že by soupeře přejel. Je otázkou jak se bude Vsetín prezentovat v dalších zápasech. Odpověď přijde již ve středečním podvečeru, další pak v sobotu, kdy Vsetín bude cestovat znovu na půdě soupeře, kde naposledy zvítězil v sobotu 24. září, když přivezl všechny tři body ze Zlína.

Sestavy v posledním kole:

Kolín: Soukup – Kolmann, Čáp, Niko, Cibák, Hladík, Aubrecht, Pelda – Z. Král, Koukal, Dlouhý – Ouřada, Nedvídek, Sklenář – Síla, Matějček, Jankovský – Beneš, Beneš, Šedivý.

Vsetín: Žukov – Němec, Kajínek, Smetana, Ondračka, Jenáček, Říha, Voženílek – Berger, Lichanec, Š. Bláha – Jenyš, Přikryl, Sihvonen – Jonák, Klhůfek, Rob – Klímek, Berzinš, Pětník.

banner pod článkem