Třicet let rodiny Kolpingova díla v Česku

Třicet let rodiny Kolpingova díla v Česku

Pořad v souvislostech


Třicet let Kolpingova díla v ČR
Budeme vysílat

Musica non grata
Dosud neprobádaná činnost partyzánů na Vysočině
Dosud neprobádaná činnost partyzánů na Vysočině
Vysílali jsme


Musica non grata

Finanční gramotnost 4 - Nemovitosti

Musica non grata
Audioarchiv
20. října 2022 Na stole je téma Autor: P. Martin Holík

Celosvětová síť rodiny Kolpingova díla má již od sametové revoluce činnou rodinu i v Česku. Čím je jedinečná, co se za třicet let podařilo a dále daří? S Martinem Holíkem budou v cyklu Na stole je téma hovořit Libor Havlík, Jiří Cočev a Michal Kubík.

Havlik-Libor-Kolping_20221021-fotoOmhLibor Havlík je centrální sekretář Kolpingova díla České republiky, Jiří Cočev je ředitelem Biskupského gymnázia a Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga a Michael Kubík je členem představenstva KD ČR. Ptám se jich:

Jaká je u nás tradice Kolpingova díla? V čem byl blahoslCocev-Jiri_Kolping_20221021-fotoOmhavený Adolf skvělý? Jak široký je záběr členů Kolpingovy rodiny? Kolik je v Česku společenství? V čem spočívají sociální aktivity, v čem pedagogické? Jaké je vlastně hlavní poslání rodiny? Česká odnož vyrůstá z Mazinárodního Kolpingova díla. V jakém jsou vztahu?

Není bez zajímavosti, že centrum je ve Žďáru nad Sázavou. Je to náhoda? Prvního října se ve Žďáru slavilo třicet let Kolpingu. Kdo pronesl řeč, kdo zůstává z původních zkladatelů a co se jedlo? 

Sedíme ve studiu a máme před sebou kávu nikoli z proglasového kávovaru, ale ze zrn z pražírny KKubik-Michal-Kolping_20221021-fotoOmholpigova díla. Výtečná.

Vím z vlastní zkušenosti, kolik úsměvných příhod na různých akcích a výjezdech prožíváte. Máte v rukávě nějakou zvláště vypZleva_Cocev-Havlik-Kubik-Kolping_20221021-fotoOmhečenou?

V cyklu pořadů Na stole je téma se na rozhlasové setkání v pátek 21. října od 9 hodin spolu s hosty těší Martin Holík.

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.

Darujte Proglas!