InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nového trenéra Jihostroje dnes čeká křest ohněm. Musíme dát do hry srdce, burcuje Vojtěch Zach

 Autor: VK Jihostroj ČB.

    Autor: VK Jihostroj ČB.

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Teprve v úterý 18. října usedl nový trenér Jihostroje České Budějovice Vojtěch Zach na lavičku po René Dvořákovi, který opustil volejbalové áčko po dlouhých šesti letech. Spolu s ním se rozloučil také Radek Mach, který po sezoně přesedlal z role hráče na asistenta trenéra, ale v této funkci se sotva ohřál. Po špatném startu do sezony se Jihostroj rozhodl takříkajíc pro léčbu šokem. Vojtěch Zach má být takzvaným krizovým trenérem a od příští sezony Jihostroj povede někdo jiný. Ani to ho od nabídky přesunout se od mládeže k A týmu neodradilo. „Beru to samozřejmě jako výzvu a částečně i jako ocenění mojí práce. Vážím si důvěry, kterou mi vedení klubu dalo. Uvědomuju si, že je to od něj trochu riskantní tah, ale děkuji za to. Rozhodně to vnímám jako příležitost, jak zažít další životní cennou zkušenost,“ uvedl na tiskové konferenci a pro klubový web.

Už dnes, tedy ve středu 19. října, ale čeká Jihočechy křest ohněm. Utkání na palubovce Karlovarska, vítěze dvou posledních ročníků Uniqa extraligy a také lídra aktuální tabulky. „Na rovinu říkám, že nevím, jestli výsledky přijdou hned. Jestli změna toho, jak tým bude vypadat na hřišti, bude patrná okamžitě. Rozhodně ale vím, že půjdeme postupnou cestou. Moje práce bude dlouhodobější. Chci, aby se mužstvo zlepšovalo postupně," říká na rovinu.

„Pamatuju si, že před deseti lety mi prezident klubu pan Diviš říkal, že lidi se musí volejbalem bavit. Tečka. To bylo taky to první, co ode mě hráči slyšeli na prvním tréninku. Chci, aby to pochopili a vzali si to za své. Tohle je totiž náš byznys. Je těžké dát to dohromady, ale řekl jsem manšaftu jasně, že už při středečním zápase musíme hrát jako profesionálové, kteří dávají do hry srdce. To musí být na první pohled vidět. Kvalita se dostaví postupně," dodává s tím, že nikdo jeho tým určitě nebude automaticky plácat po zádech.

„Tak to nefunguje. Já vás můžu pochválit, ale tlak bude vždycky. Vaše povinnost je přijít na hřiště a udělat všechno pro úspěch týmu. Nicméně je to velmi rychlá změna a těžký soupeř hned na úvod, který navíc hraje ve formě. Karlovarsko je lídr extraligy s výborným trenérem a dobře poskládaným týmem. Je to ale pořád volejbal a my tam nemáme co ztratit. Jedeme ukázat, že jsme tým, který má emoce, umí bojovat a bavit lidi. Musíme ukázat srdce," zdůraznil na závěr.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace