Premier League - preview 12. kola: Leicester chce ze dna tabulky

18.10.2022, 08:37, aktualizováno 20.10.2022, 08:51
Previews
King Power Stadium (© AFP)
Ve dvou čtvrtečních zápasech anglické ligy se představí týmy, které rozhodně mají co napravovat. Leicester je na posledním místě tabulky a doma potřebuje bodovat proti Leedsu, ten kráčí od porážky k porážce. O práci bude hrát Steven Gerrard, jeho Aston Villa bude měřit síly s Fulhamem...
Fulham FC - Aston Villa  (čtvrtek 20:30)
Fulham a Aston Villa se ve čtvrtek večer utkají na Craven Cottage. Domácí v letošní sezóně získali již dvanáct bodů a ohřívají se na 12. příčce, trápící se Villains jsou s devíti body až sedmnáctí.

Svěřenci Marca Silvy vyhráli pouze jeden z posledních pěti ligových zápasů, a propadli se tak z horní poloviny tabulky až na 12. místo, případné čtvrteční vítězství nad Aston Villou je může posunout až na osmou příčku.

Následující tři zápasy, ve kterých se utkají s Aston Villou, Leedsem a Evertonem, které se v tabulce nacházejí pod nimi, budou hráči Fulhamu považovat za ideální příležitost k tomu, aby si před listopadovými zápasy s Manchesterem City a Manchesterem United zvýšili sebevědomí a získali cenné body.

V posledním domácím střetnutí proti Ville Cottagers v září 2020 prohráli 3:0, kdy se prosadili Grealish, Hourihane a Mings.

Steven Gerrard nemá místo na lavičce Villains jisté, klub z West Midlands se prozatím chystá svého současného kouče udržet. Aston Villa, která naposledy prohrála doma 0:2 s Chelsea, vyhrála pouze dva z úvodních deseti ligových zápasů v této sezóně a v tabulce se krčí na 17. místě, jen jeden bod nad sestupovým pásmem.

Fulhamu v zápase nepomůže Manor Solomon, Layvin Kurzawa a ani Kenny Tete, Nathaniel Chalobah nebude k dispozici kvůli karetnímu trestu.

Letní posily Aston Villy, Diego Carlos a Boubacar Kamara, jsou dlouhodobě zraněné, leví obránci Lucas Digne a Ludwig Augustinsson by se naopak mohli do konce měsíce vrátit do sestavy.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.85 - 3.36 - 2.53
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leicester City - Leeds United  (čtvrtek 21:15)
Ve čtvrtek večer utkají se na King Power Stadium utkají dva bez formy hrající týmy, Leicester City hostí Leeds United. Foxes vyhráli za celou sezónu pouze jeden zápas, Whites se snaží ukončit šest zápasů trvající sérii bez vítězství.

Tlak na manažera Leicesteru Brendana Rodgerse se nadále zvyšuje poté, co jeho tým minulý víkend doma uhrát jen bezbrankovou remízu s Crystal Palace. Ačkoli díky získanému bodu alespoň poskočili na předposlední místo, Foxes se nachází na sestupové 19. příčce, čtyři body od záchrany a pokud se chtějí v dohledné době dostat z pásma sestupu, nemohou si dovolit další klopýtnutí.

Lišky v posledních dvou domácích zápasech udržely čisté konto, nejprve zaznamenali vysoké vítězství 4:0 nad Nottinghamem Forest a v sobotu skončil zápas s Leedsem bez branek. Leicester získal z posledních čtyř utkání proti Leedsu sedm bodů a ve čtvrtek bude chtít získat další tři.

Poté, co se Leedsu podařil skvělý vstup do sezóny 2022/23 a z úvodních tří ligových zápasů získal sedm bodů, se týmu Jesseho Marsche přestalo dařit a z posledních šesti utkání získal pouze dva body.

Minulý víkend "The Whites" po dobrém výkonu padli s vedoucím Arsenalem (v zápase Patrick Bamford pohrdnul penaltou) a prodloužili svou sérii bez výhry na šest zápasů.

V tabulce Premier League se Leeds propadl až na 15. místo a nachází se jen jeden bod nad sestupovým pásmem, ačkoli má zápas k dobru. Marsch a spol. budou doufat, že se jim v příštích týdnech podaří zvrátit nepříznivý vývoj sezóny.

Leicesteru bude chybět klíčový hráč, a to James Maddison, který dostal při remíze s Crystal Palace pátou žlutou kartu v sezoně.

Liškám kvůli zranění chybí také Wilfred Ndidi, Ricardo Pereira, Ryan Bertrand, Çağlar Söyüncü a Jonny Evans.

Co se týče hostů, Marsch potvrdil, že Pascal Struijk vynechá čtvrteční zápas kvůli drobnému zranění. Stuart Dallas, Adam Forshaw, Archie Gray a Leo Hjelde jsou dlouhodobě mimo hru.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.66 - 2.93
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AFC Bournemouth - Southampton FC  (středa 20:30)
Bournemouth po konci Scotta Parkera většina lidí odepsala, jenže světe div se, nováček soutěže je od té doby a debaklu 0:9 na Anfield Road v Premier League jako jediný celek neporažen. Další příležitostí jak prodloužit tuto pozitivní sérii budou mít O'Neilovi svěřenci ve středu večer proti Southamptonu, který by ale nějaké ty ligové body také nutně potřeboval.

Bournemouth byl od samého začátku tipován jako jasný adept na sestup a první ligová kola dávala těmto prognózám zapravdu. Bournemouth sice hned na startu soutěže překvapivě zdolal Aston Villu 2:0, pak ale přišly na řadu tři debakly od Manchesteru City, Arsenalu a Liverpoolu. Zejména prohra 0:9 na Anfield Road představovala pořádnou ostudu, po které byl i kvůli svým komentářům vyhozen kouč Scott Parker.

Jenže Bournemouth se od té doby nevídaně vzchopil a získal celkem deset dalších bodů za výhry s Nottinghamem a Leicesterem City a remízy s Wolverhamptonem, Newcastlem, Brentfordem a také Fulhamem.

To pozice Ralpha Hassenhüttla na postu manažera Southamptonu začíná být krajně nejistá. Saints se totiž s osmi body krčí na osmnácté příčce tabulky, a pokud nedojde k velmi rychlému zlepšení, dost možná si celek z jihu Anglie bude brzy hledat jeho nástupce. Southampton navíc vyhrál naposledy na konci srpna, když na vlastním hřišti překvapivě zdolal Chelsea, od té doby si ale připsal čtyři prohry v řadě s Wolverhamptonem, Aston Villou, Evertonem a Manchesterem City a první ligové body získal až teď o víkendu díky remíze s hostujícím West Hamem.

Bournemouth bude i nadále postrádat Davida Brookse a Lloyda Kellyho, k dispozici by ale už mohl být Ben Pearson. Hrát pak nebude ani stoper Stephens, který v Bournemouthu hostuje právě ze Southamptonu.

Hosté se budou muset obejít bez Romea Lavii a Valentina Livramenta, Theo Walcott by ale po nemoci už mohl být připraven naskočit do utkání.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Fredericsk, Mepham, Senesi, Smith - Lerma, Cook - Christie, Billing, Tavernier - Solanke
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Bazunu - Walker-Peters, Caleta-Car, Salisu, Perraud - Ward-Prowse, Maitland-Niles, Elyounoussi - Walcott, Adams, Armstrong
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.20 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Brentford FC - Chelsea FC  (středa 20:30)
Grahamu Potterovi se zatím v roli manažera Chelsea náramně daří, ze svých tří ligových duelů totiž vytěžil maximální počet bodů a posunul Blues zpět do první čtyřky. Ve středu večer ovšem na jeho svěřence čeká další ostrý test v podobě londýnského derby s Brentfordem. Ten se v pátek po sérii tří zápasů bez výhry konečně zase chytil, když na vlastním stánku zdolal poměrně hladce Brighton 2:0.

Thomas Frank zatím může být s devátým místem svých svěřenců poměrně spokojený. Brentford sezónu zahájil vydřenou remízou ze hřiště Leicesteru, následoval šokující debakl, který londýnský celek uštědřil slavnému Manchesteru United, který deklasoval hned čtyřmi přesnými zásahy. Pak ale přišla první prohra sezóny, když Brentford těsně nestačil na Fulham.

Následovaly dvě remízy 1:1 s Crystal Palace a Evertonem a parádní duel s Leedsem, který Frankovi hoši přestříleli vysoko 5:2. Další tři zápasy ale Brentfordu nevyšly zrovna podle přání - ti totiž hladce podlehli Arsenalu 0:3, následně si jen bod přivezli z půdy Bournemouthu a na Newcastlu po otřesném výkonu schytali dokonce debakl 1:5. Páteční výhra 2:0 ale zase vykouzlila na tváři domácího manažera patřičný úsměv a jeho svěřenci tak do duelu s Chelsea půjdou pořádně nažhavení.

Chelsea zatím prožívá pěkně turbulentní sezónu, ve které už stihla vyměnit manažera. Thomas Tuchel ročník zahájil vítězstvím 1:0 na půdě Evertonu a bláznivou remízou 2:2 v derby s Tottenhamem. Pak ale přišel první výbuch, když jeho ovečky schytali třígólový debakl na půdě Leedsu, což sice částečně odčinili těsnou domácí výhrou vydřenou dokonce v oslabení proti Leicesteru, jenže i další venkovní duel na hřišti Southamptonu dopadl neslavně a The Blues se z něj po prohře 1:2 vraceli bez bodu.

Šťastná výhra nad West Hamem v poměru 2:1 pak byla posledním ligovým vystoupením Tuchela na lavičce Chelsea. A jeho nástupce Potter si zatím vede výborně, Chelsea pod jeho vedením totiž vyloupila Selhurst Park, doma si poradila s Wolverhamptonem a tři body přivezla - byť s velkým štěstím - i ze hřiště Aston Villy.

Brentford bude postrádat obránce Aarona Hickeyho, k dispozici nebude ani Pontus Jansson, Christian Nörgaard či Thomas Strakosha. Chelsea se musí obejít bez trojice marodů v podobě Reece Jamese, Wesleyho Fofany a Ngola Kantého, Thiago Silva by ale měl být připraven nastoupit.
Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Raya - Ajer, Pinnock, Mee - Roerslev, Onyeka, Janelt, Jensen, Herny - Mbeumo, Toney
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Chalobah, Koulibaly, Cucurella - Jorginho, Loftus-Cheek - Gallagher, Mount, Sterling - Havertz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.40 - 3.75 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Newcastle United - Everton FC  (středa 20:30)
Newcastle se bude snažit prodloužit sérii neporazitelnosti v zápase proti Evertonu. Domácí zdobí nejlepší obrana v Premier League a na svém stadionu ještě neprohráli. Hosté poslední dva zápasy nezvládli a připsali si dvě porážky, díky čemuž klesli na 14. pozici.

Newcastle v minulém zápase udržel čisté konto na Old Trafford a po bezbrankové remíze neprohrál již pět zápasů v řadě. Magpies se nachází na skvělém 6. místě a formu budou chtít potvrdit i v zápase proti Evertonu.

Domácí navíc na svém stadionu v této sezóně ještě neprohráli, z pěti zápasů si připsali dvě výhry a tři remízy. Newcastle zdobí i výborná obrana, v 10 zápasech obdržel tým pouze 9 gólů a v této disciplíně je v Premier League úplně nejlepší. "Samozřejmě nás to těší. Myslím si, že je to kompliment pro hráče a posílí to jejich mentalitu v bránění. Chceme bránit jako tým, a to se týká i našich útočníků, kteří se občas stahují až k našemu brankáři, což každopádně každý tuto sezónu může vidět," řekl na předzápasové konferenci manažer Eddie Howe.

Anglický kouč nemůže do zápasu počítat s několika hráči. Stále zranění jsou Darlow, Isak, Krafth a Ritchie. Otazník visí nad startem Saint-Maximina.

Everton v posledním utkání nestačil na Spurs a prohrál podruhé za sebou. V zápase s Tottenhamem navíc Toffees nevystřelili ani jednou na bránu.

Manažer Frank Lampard si nepřipouští, že by byl jeho tým v krizi. "Myslím si, že nás ty dvě porážky nerozhodí. V kabině jsme si vše řekli a analyzovali jsme ta utkání. Můžeme být lepší? Určitě, ale důležité je si věřit. Hráči si musí udržet sebevědomí. Jsme silnější než v minulé sezóně, jsme jiní. Před námi je velmi těžký zápas, víme, že jsme za nimi o krok zpátky, ale je tu určitá míra optimismu, kterou věřím, že zužitkujeme," prohlásil před zápasem anglický stratég.

Ani hosté nebudou v zápase kompletní. Spoluhráčům určitě nepomůžou Godfrey, Patterson a Townsend. Po zranění se vrací Holgate a Mina, ale není jisté, zda do zápasu zasáhnou.

V minulé sezóně Newcastle na svém hřišti zvítězil 3:1. Everton mu v druhém zápase porážku vrátil a vyhrál 1:0.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Trippier, Lascelles, Botman, Burn - Longstaff, Guimarães, Joelinton - Almirón, Wilson, Murphy
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Tarkowski, Coady, Mykolenko - Coleman, Iwobi, Gueye, Onana, McNeil - Gray, Maupay
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 3.94 - 5.69
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Liverpool FC - West Ham United  (středa 20:30)
Liverpool v zápase vloženého dvanáctého kola Premier League vyzve West Ham United. Oba týmy letošní ročník nezahájily podle svých představ, ale Reds jsou na tom přeci jen trochu lépe, na osmém místě mají na dvanácté Hammers dva body náskok.

Liverpool se v minulém kole vyznamenal, když na Anfield Road v utkání těžkých vah porazil rozjetý Manchester City, ze samostatného úniku se totiž trefil Mohamed Salah. Reds se vyznamenali i tím, že se jim podařilo ubránit Erlinga Haalanda, který jinak v letošní sezoně exceluje a za deset utkání nasázel patnáct gólů. Liverpoolské tabulce střelců vévodí se šesti brankami Roberto Firmino, který mimo to přidal i tři asistence. Trenér Jürgen Klopp se musí vypořádat i s řadou absencí, včetně útočného esa Luize Díaze, kterého trápí poraněné koleno. Mimo něj jsou na marodce ještě Arthur, Diogo Jota, Naby Kaita, Joel Matip a Alex Oxlade-Chamberlain. Nedobytnou tvrz vybudovali Reds z Anfieldu, Liverpool tam v lize neprohrál už ve 28 zápasech v řadě. West Ham by tuto skvostnou sérii přerušit neměl, ve 49 utkáních totiž na této horké půdě vyhrál jen jednou.

"Nejsem si úplně jistý, zda do zápasu s West Hamem můžeme dát stejně jako do toho s Manchesterem City. Vyčerpali jsme se do posledních sil, ale samozřejmě se musíme zachovat zodpovědně, respektovat soupeře a pokusit se vyhrát. Mají mnoho kvalitních fotbalistů, jmenovitě třeba Michail Antonio či Lucas Paquetá, výborný je stoper Kehrer," chválil soupeře trenér Liverpoolu Jürgen Klopp, který se po červené kartě z utkání s Manchesterem City na střídačku nepodívá.

West Ham zažívá úplně odlišné emoce v Premier League a Konferenční lize. V domácí soutěži se až v posledních kolech Moyesovi svěřenci mírně lepší, v evropských pohárech jsou zatím bez ztráty bodu a už mají jistý postup ze základní skupiny B. V minulém ligovém klání Hammers remizovali 1:1 na půdě Southamptonu, vyrovnání zařídil kapitán Declan Rice. Předtím Kladiváři zapsali dvě výhry, když si poradili 3:1 s Fulhamem a 2:0 s Wolves. Počítat může kouč David Moyes s kompletním kádrem, kterému se zranění zatím na rozdíl od některých soupeřů vyhýbají.

Že by se však v poslední době musela ostatní mužstva obávat příjezdu West Hamu na jejich stadion, to se rozhodně říci nedá, jelikož venku hosté prohráli devět z předešlých třinácti ligových klání. David Moyes navíc na Anfiled Road zatím nikdy nevyhrál, v sedmnácti utkáních si připsal pouze šest remíz. I poslední vzájemný duel hraný na legendárním stadionu Reds skončil výhrou domácích 1:0, postaral se o ni dnes již hráč Bayernu Mnichov Sadio Mané.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Allison - Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson - Elliott, Henderson, Thiago, Carvalho - Salah, Firmino.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Johnson, Kehrer, Cresswell - Coufal, Souček, Rice, Emerson - Bowen, Antonio, Fornals.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.91 - 7.71
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Tottenham Hotspur  (středa 21:15)
Manchester United v posledním kole předvedl doma s Newcastlem nevýrazný výkon a podruhé v krátké době se představí znovu před svými fanoušky. Na Old Trafford přijede Tottenham, jenž zatím prohrál jediný zápas a poslední dvě utkání v lize zvládl. Zároveň mají hosté MU co vracet, jelikož s ním v minulém ročníku prohráli oba vzájemné zápasy.

Po vítězné třízápasové šňůře Man Utd v posledním zápase narazil. Bezzubý výkon proti dobře hrajícímu Newcastlu gól nepřinesl, a tak se "Rudí ďáblové" museli spokojit s remízou 0-0. Ve vloženém kole je čeká Tottenham, který dva poslední zápasy v Premier League vyhrál.

Manchester United se v současné chvíli nachází na pátém místě, ale na první Arsenal už ztrácí 11 bodů. I tak Red Devils poslední čtyři zápasy ve všech soutěžích neprohráli. Nizozemský lodivod Erik ten Hag před zápasem vyzdvihl kvality Antonia Conteho. "Myslím si, že je to skvělý manažer, který vyhrál trofeje v Anglii a Itálii. V každém týmu, co působil můžete opravdu vidět jeho rukopis," řekl manažer MU.

Domácí před zápasem počítají absence. Do utkání určitě nezasáhnou Wan Bissaka, Williams, Martial, Van de Beek a Maguire. Otazník visí i nad startem Eriksena, ke kterému se domácí stratég rovněž vyjádřil. "Christian Eriksen se dnes vrátil do týmového tréninku, takže ještě uvidíme, jestli se stihne zotavit. Záleží také na tom, zdali bude mít zítra energii, musíme si počkat," dodal ten Hag.

V minulém ročníku se Manchester United oba vzájemné zápasy vyhrál, nejdříve zvítězil na hřišti soupeře 3-0 a poté si doma poradil se Spurs poměrem 3-2, kdy zazářil Ronaldo a vstřelil hattrick.

Spurs si v minulém kole poradili s Evertonem, když se v druhém poločase prosadili Kane a Højbjerg. Tottenham okupuje třetí příčku a v právě probíhající sezóně prohrál pouze s Arsenalem. Výbornou fazónu má Harry Kane, který si zatím připsal na své konto 9 gólů v 10 zápasech a v tabulce střelců je na druhé pozici za Haalandem.

Italský manažer Antonio Conte připomněl na tiskové konferenci poslední vzájemný zápas, kdy Spurs prohráli na Old Trafford 2-3 a hattrickem se vyznamenal Cristiano Ronaldo. "Pro mě je Ronaldo stále rozdílový hráč. Mluvíme tu o úžasném, špičkovém hráči. Naposled jsme tam prohráli 2-3, ale beru to tak, že jsme prohráli hlavně proti němu, ne proti United, protože si myslím, že jsme odehráli velmi dobrý zápas a byli jsme lepší než oni," řekl Conte.

Na straně hostů budou v zápase chybět Emerson Royal, Tanganga a Richarlison. Kulusevski se rovněž stále zotavuje ze zranění, ale u něj je možnost, že se do začátku utkání stihne dát dohromady.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
de Gea - Dalot, Varane, Martínez, Shaw - Eriksen, McTominay, Fernandes - Antony, Rashford, Sancho
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Romero, Dier, Lenglet - Doherty, Højbjerg, Bissouma, Bentacur, Perišić - Kane, Son
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.62 - 3.02
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Brighton & Hove Albion - Nottingham Forest  (úterý 20:30)
Brighton & Hove Albion a Nottingham Forest se budou v úterním utkání Premier League na Amex Stadium snažit napravit své víkendové porážky. Seagulls v pátek večer podlehli Brentfordu 2:0, tým Steva Coopera prohrál 1:0 s Wolverhamptonem Wanderers.

De Zerbi, jenž převzal funkci po Grahamu Potterovi, který odešel do Chelsea, stále čeká na své první vítězství v roli hlavního trenéra Brightonu. Od jeho převzetí získal tým z jižního pobřeží pouze jeden bod ze tří utkání, a propadl se tak na sedmé místo v tabulce.

Brighton začal sezónu s velmi dobrou defenzivou, v posledních pěti zápasech v nejvyšší soutěži však inkasoval dohromady 10 gólů.

Z posledních sedmi utkání získal Nottingham jediný bod za remízu s Aston Villou, trenér Cooper však k překvapení mnohých dostal místo vyhazovu novou smlouvu, a to do roku 2025. Nottingham vytvořil v létě anglický rekord v počtu příchodů v jednom přestupním období, ale ani 21 nových hráčů mu nepomohlo k více než dosavadnímu jednomu vítězství.

V sezóně 2016/17, ve které se kluby naposledy střetly, a to v Championship, se dařilo vždy domácímu celku. Na podzim zvítězil na Amex Statium Brighton 3:0, v březnu se naopak na City Ground radovali z výhry 3:0 Forest.

Brightonem před prohrou s Brentfordem otřásla zpráva o ukončení kariéry Enocka Mwepua v pouhých 24 letech kvůli dědičné srdeční chorobě. Do zápasu s Nottinghamem nenastoupí ani Kaoru Mitoma, dlouhodobě zraněná je pak trojice Colwill, van Hecke a Moder.

Mezitím Nottingham Forest zůstává bez Moussy Niakhatého, Jacka Colbacka a Omara Richardse. Mimo hru je také Serge Aurier, Renan Lodi či Lewis O'Brien.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sánchez - Lamptey, Dunk, Webster, Estupiñán - March, Caicedo, Mac Allister, Lallana, Trossard - Welbeck
Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Henderson - N. Williams, Cook, McKenna, Toffolo - Mangala, Yates, Freuler - Lingard - Awoniyi, Dennis
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 4.89 - 8.94
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Wolverhampton Wanderers  (úterý 21:15)
Crystal Palace a Wolverhampton Wanderers dělí v tabulce Premier League po víkendovém kole jediný bod, změnit se to může po jejich úterním vzájemném utkání. Eagles si v sobotu z Leicesteru City odvezli bod za remízu 0:0, hosté si připsali velmi důležitou výhru 1:0 nad Nottinghamem Forest.

Nejen Patrick Vieira děkoval Vicentemu Guaitovi za to, že v sobotu vychytal trápící se Leicester City, na King Power Stadium totiž udržel čisté konto při bezbrankové remíze. Palace se tak nachází na 13. místě v tabulce, a to pouhé dva body od sestupových příček.

Z posledních šesti zápasů Premier League Crystal Palace vyhrál jen jednou, Eagles se trápí nejen v ofenzivě, ale překvapivě i v obraně. Poté, co na konci sezóny 2021/22 udrželi doma pět čistých kont v řadě, v této sezóně na Selhurst Parku inkasovali alespoň jednou ve všech zápasech nejvyšší soutěže.

O víkendu ukončil dlouhé čekání fanoušků Wolves na gól kapitán Rúben Neves, který v 56. minutě proměnil pokutový kop, José Sá na druhé straně hřiště naopak zneškodnil penaltu Brennana Johnsona, a Wolves se tak mohli radovat ze své druhé výhry v sezóně. Vedení Wolves stále hledá nového stálého manažera, prozatímní trenéři Steve Davis a James Collins mezitím dokázali klub dostat ze sestupového pásma.

Poslední výsledky Wolves proti Crystal Palace však nejsou vůbec dobré, Eagles vyhráli poslední tří zápasy se třemi čistými konty.

Mimo hru zůstává domácí pětice Chris Richards, Jack Butland, James McArthur, Nathaniel Clyne a Nathan Ferguson.

Co se hostů týče, tak Nathan Collins si již odpykal třízápasový trest a pravděpodobně se navrátí do stoperské dvojice k Maxu Kilmanovi. Chiquinho a Saša Kalajdžić zůstávají dlouhodobě mimo hru se zraněním kolena, do utkání nenastoupí ani Raúl Jiménez a Pedro Neto.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Andersen, Guéhi, Mitchell - Eze, Doucouré, Schlupp - Olise, Mateta, Zaha
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Semedo, Kilman, Collins, Aït-Nouri - Nunes, Neves, Moutinho - Traoré, Diego Costa, Guedes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.29 - 3.96
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC1090124:1027
2.Manchester City1072133:1023
3.Tottenham Hotspur1072122:1023
4.Chelsea FC961215:1019
5.Manchester United951313:1516
6.Newcastle United1036117:915
7.Brighton & Hove Albion942314:1114
8.Liverpool FC934221:1213
9.Brentford FC1034318:1713
10.AFC Bournemouth1034310:2213
11.Fulham FC1033416:2012
12.West Ham United103259:1111
13.Crystal Palace924310:1210
14.Everton FC102448:1110
15.Leeds United923411:139
16.Aston Villa102357:139
17.Wolverhampton Wanderers102354:129
18.Southampton FC102269:188
19.Leicester City1012715:245
20.Nottingham Forest101277:235
Zbývající zápasy
19.10. 20:30Arsenal FC - Manchester City (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (929)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele