bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Špatný začátek. Problémy v brankovišti Oilers trvají

19. října 2022, 10:30

Jiří Lacina

Hlavním úkolem generálního manažera Edmontonu bylo před touto sezónou posílit brankoviště. Ken Holland čelil tomuto problému dlouhodobě, s koncem smlouvy Mikko Koskinena se mu uvolnily ruce. Řešením měl být Jack Campbell, ulovený na trhu volných hráčů na pětiletou smlouvu.

Tandem má vytvořit spolu s třiadvacetiletým Stuartem Skinnerem (na snímku). Smlouvu na tuto sezónu má i veterán Mike Smith, který je ale momentálně zapsán na listině dlouhodobě zraněných.

Nadějí pro McDavida a spol. měl být především Campbell, který ovšem nezačal dobře. Zámořská média glosují jeho výkony jako ne „zrovna ideální“. Za čtyři třetiny inkasoval sedm gólů, proti Calgary byl už po jedenácti minutách střídán. Po čtyřech gólech ze sedmi střel šel do brány Skinner.

Brankářský elév nic nepokazil. Ve zbytku utkání neinkasoval, mužstvo před ním už ale vývoj nezvrátilo. Oilers si po výhře 5:3 nad Vancouverem připsali první porážku, když padli v derby 3:4. V úterý je čekalo Buffalo, a jelikož nešlo o soupeře z nejsilnějších, nabízelo se podržet v bráně mladého Skinnera.

„Cítím se skvěle. Jsem šťastný a vděčný, že dostanu příležitost chytat utkání NHL,“ kvitoval muž, který loni odchytal za Olejáře třináct zápasů. „Je to jiné než minulý rok,“ dodal. „Mám za sebou dobré léto. Jako osobnost se měním, na stylu neměním nic.“

Bohužel ani proti Buffalu Skinner svůj tým k výhře nedovedl. Edmonton mačkal soupeře po většinu zápasu, na domácí půdě přestřílel Šavle vysoko 48:23, z výhry se ale radovali hosté. Výsledek 3:2 zpečetili v závěru do prázdné branky.

Vinu nelze házet jen na Skinnera, třeba třetí gól inkasoval po chybě spoluhráčů z brejku, v Edmontonu ale ohledně brankoviště rozhodně mají nad čím přemýšlet. Ve čtvrtek hrají Olejáři s Carolinou. Bude to čtvrtý duel z šestizápasové série doma.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.