Nová videotéka televize Prima bude rodinnou službou, o jejím startu se má rozhodnout do konce listopadu

19. říjen 2022

Mediální skupina Prima připravuje spuštění vlastní videotéky, kterou bude tvořit vlastní i akviziční obsah a také exkluzivní tituly. Prima se spuštěním služby, která bude k dispozici napříč platformami, počítá ještě v letošním roce. Termín startu fungování videotéky závísí na úspěchu testování, které v současné době FTV Prima realizuje.

Čtěte také

„Postupujeme podle plánu a jsme stále ve fázi testování. Platforma už je v tuto chvíli hotová,“ sdělil dnes redakci portálu Digitální rádio generální ředitel FTV Prima Marek Singer. Podle něho má testování nové videotéky několik fází. „Nepůjde pouze o mobilní aplikace, ale jsou jsou to také aplikace do televizí a je to HbbTV (virtuální červené tlačítko, pozn. red.),“ doplnil Singer s tím, že do celé záležitosti vstupují ještě tři vrstvy služby – placená, hybridní a neplacená.

„Každá část matice se musí testovat a předpokládám, že to potrvá ještě měsíc. Pokud toto testování dobře dopadne, videotéka je připravena ke startu,“ potvrdil generální ředitel FTV Prima s tím, že tým vedení do konce listopadu rozhodně interně o datu, kdy bude služba spuštěna. „Pochopitelně k tomu připravíme tiskovou konferenci a vše, co s tím souvisí,“ konstatoval Marek Singer. Nová služba bude tvořená exkluzivním obsahem, vlastní tvorbou a akvizicemi.

Čtěte také

„Chceme být rodinnou českou službou, která se bude odlišovat od konkurence,“ reagoval na dotaz portálu generální ředitel Primy, kam plánuje novou videotéku tematicky zasadit. Marek Singer považuje za naprostou samozřejmost, že na trhu budou fungovat nadnárodní hráči typu Netflix, Disney+ nebo Prime Video, které doplní právě významější čeští vysílatelé. „Musíme se snažit oslovit diváka českým obsahem, a to je recept na úspěch. My, Česká televize a Voyo budeme tvořit tento druhý segment,“ uzavřel Singer.

autor: lukpo
Spustit audio

Související