V sázce britského bulváru o další osud premiérky vyhrála hlávka salátu

foto Britská premiérka Liz Trussová oznamuje 20. října 2022 před sídlem v Downing Street 10 rezignaci. 

Londýn - Náhlý konec úřadování britské premiérky Liz Trussové, která dnes oznámila rezignaci po pouhých 44 dnech ve funkci, udělal tečku i za sázkou britského bulvárního listu, který sledoval, zda bude mít delší život ministerská předsedkyně nebo hlávka ledového salátu. List The Daily Star v živém přenosu slavnostně vyhlásil vítězství listové zeleniny, která nakonec vydržela v poživatelném stavu déle než Trussová v čele vlády.

Vtipy se salátem odstartoval minulý týden list The Economist, který přirovnal Trussovou k tajícímu ledovci a napsal, že premiérka má životnost "asi jako ledový salát z regálu v obchodě". The Daily Star se rozhodl toto tvrzení ověřit v praxi, a v pátek proto před kamery umístil hlávku salátu v blonďaté paruce a fotografii premiérky a nechal sledující tipovat, kdo nakonec v souboji zvítězí.

Salát koupený za 60 pencí v supermarketu, který má vydržet čerstvý asi deset dní, začala nepřetržitě sledovat kamera. V anketě, která video doprovázela, přitom lidé mohli hlasovat, jestli salát vydrží déle než Trussová v čele kabinetu, který ztratil důvěru kvůli nepovedenému návrhu daňových reforem. Přes 90 procent sledujících fandilo hlávce salátu a jejich favorit nakonec vyhrál.

Na videozáznamu se krátce po dnešním premiérčině oznámení o rezignaci objevil titulek "Salát přemohl Liz Trussovou" a otevřená lahev sektu. Autoři žertovného experimentu také zvou na projev vítěze k národu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 26.04.2024 ČTK

Reklama

15°C

Dnes je pátek 26. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 12°C

Celá předpověď