InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jistebničtí velocipedisté naposledy nahustili a vyjeli

 Autor: Tomáš Koliha

    Autor: Tomáš Koliha

JISTEBNICE - V sobotu 22. října pořádal Klub velocipedistů královského města Jistebnice tradiční Poslední huštění. Milovníci starých bicyklů a velocipedů oprášili a dohustili své stroje, oblékli se do dobových kostýmů a vyrazili na ukončení cyklistické sezony. Sešlo se 54 účastníků.

 

Nejprve se v kulturním domě v Jistebnici občerstvili a posilnili. Poté je přivítal organizátor Pavel Rybařík spolu s farářem Pavlem Němcem. Proběhlo společné focení u kašny na náměstí. A pak už se velocipedisté vydali na projížďku krásnou Jistebnickou vrchovinou. Ujeli kolem dvanácti kilometrů.

Trasa vedla přes Orlov kde proběhla prohlídka místní firmy GS Technik spojená s občerstvením. Dále se pokračovalo na druhou občerstvovací zastávku do Smrkovského království, kde proběhla nejprve audience u krále Miroslava a poté pohoštění. Pak už byl čas k návratu do Jistebnice, kde se v kulturním domě konalo zakončení akce. Nechyběla muzika, o kterou se po celou dobu akce starali heligonkáři Karel Novák II. a Karel Novák III.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace