Pokračování Poslední aristokratky si už nedovedu představit, říká spisovatel a kastelán Evžen Boček

21. říjen 2022

Svůj první román Deník kastelána vydal pod pseudonymem Jan Bittner. Druhý román Poslední aristokratka, vydaný už pod vlastním jménem, rozdělil do dvou knih a v roce 2012 za něj získal Cenu Miloslava Švandrlíka. Letos na podzim spatřila světlo světa šestá kniha slavné série. Jmenuje se  Aristokratka pod palbou lásky.

Setkání s fanoušky nevyhledává, uvádí ho to do rozpaků: „Já jsem si jen tak psal a najednou mě spousta lidí zná, spousta lidí mi volá a zajímá se o mě. Ale já jsem z toho pořád v šoku, že to tolik lidí čte. Když za mnou dřív někdo na zámek přijel na návštěvu, sedli jsme si na nádvoří do kavárny. Teď už si dám s hostem kafe raději u sebe v kanceláři, pozornost mi nedělá dobře,“ snaží se obhájit svou plachost.

Čtěte také

Úspěch vyprávění  o peripetiích mladé aristokratky Marie a její poněkud bláznivé rodiny byl tak velký, že podle románu vznikla divadelní hra a režisér Jiří Vejdělek natočil film Poslední aristokratka. Na jaře se filmaři chystají na další pokračování podle Bočkovy literární předlohy. „V dubnu příštího roku se začne točit dvojka a na to se opravdu netěším, to je pro mě noční můra. Minule se točilo v zimě, naštěstí jsem uhájil náš byt, ale jinak byli filmaři všude, kde se topilo," říká Evžen Boček.

Letos se rozhodl svoji úspěšnou knižní sérii ukončit. „S Aristokratkou si pokračování už nedovedu představit. Ke svým postavám mám hezký vztah, ale už jsem tím předávkovaný,“ vysvětluje úspěšný autor.

A co bude s jeho tvorbou dál? Poslechněte si v záznamu Apetýtu s Janou Kobylinskou.

Spustit audio

Související