Bundesliga - souhrn 11. kola: Union nestačil na Bochum

21.10.2022, 22:22, aktualizováno 23.10.2022, 19:30
Komentáře a souhrny
Marcus Ingvartsen (© AFP)
Až nečekaně jednoznačný průběh měla po brzkém vyloučení Lucy Kiliana páteční bundesligová předehrávka, v níž Mainz nadělil bůra 1. FC Köln. Výsledkem 5:0 skončil rovněž souboj Dortmundu se Stuttgartem a tři body má rovněž Bayern. Ten stáhl náskok vedoucího Unionu na minimum, protože Berlíňané senzačně nestačili na poslední Bochum. Lipsko remizovalo v Augsburgu, když předvedlo vynikající závěr. V podvečer si Frankfurt poradil na půdě Gladbachu...

Hertha BSC - Schalke 04 2:1

23.10.2022 17:30

Góly: 49. Lucas Tousart, 88. Wilfried Kanga - 85. Florent Mollet

Tři body si o víkendu připsala Hertha, která v dramatické koncovce zápasu nakonec přetlačila Schalke 2:1. Boj ze spodních pater tabulky se lámal až v samotném závěru a rozhodující branku vstřelil Wilfried Kanga. Schalke tak zatím nepomohlo odvolání trenéra Franka Kramera.

Do zápasu vedl Königsblauen trenér Matthias Kreutzer, ale mnoho důvodů k radosti neměl. Celé utkání pak odehrál český reprezentant Alex Král, do statistik se ale nijak výrazně nezapsal a pádu Schalke na poslední místo tabulky nezabránil. Vladimír Darida v zápasové nominaci Herthy chyběl.

V prvním poločase sice žádný gól nepadl, ale hned dvakrát šel do akce VAR. Poprvé už po čtvrthodině hry, kdy posuzoval regulérnost Bülterovi branky. Celé akci předcházel ofsajd a tak se skóre neměnilo. O šest minut později VAR neuznal pro stejný prohřešek ani druhý gól Schalke a vestfálský celek to nakonec poznamenalo. Hertha se v prvním poločase dokázala dostat do několika náznaků šancí, ani jeden však nedokázala dotáhnout do zdárného konce.

Branky začaly na Olympijském stadionu padat až po změně stran. Ve 49. minutě vypálil Lucas Tousart, brankář Schwolow si vybral slabší chvilku a jasně chytatelný balón za svá záda propustil. Na tahu tak bylo Schalke, ale to se dostávalo před Christensena jen sporadicky.

Teprve až v závěrečných minutách si vytvořilo převahu a výsledkem bylo vyrovnání na 1:1. Než se tak stalo, hlavičkoval do boční sítě Polter a teprve o chvíli později prošla do sítě střela Florenta Molleta.

Schalke se z vyrovnání neradovalo dlouho a Herta dvě minuty před koncem rozhodla. Wilfried Kanga se dostal do samostatného úniku, uplatnil svojí rychlost a přízemní střelou překonal brankáře Schwolowa. Pro Königsblauen to znamenalo definitivní KO, jakkoliv ještě zbývalo pár minutek nastavení. Smutná série porážek v podání Schalke pokračuje a kdysi slavný celek klesl na poslední příčku. Hertha si polepšila, vyhrála po měsíci a v tabulce jí patří třináctá příčka.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Union Berlín 2:1

23.10.2022 15:30

Góly: 43. Phillipp Hofmann, 71. Gerrit Holtmann - 90+3. Miloš Pantović

Teprve svou druhou porážku utrpěl Union v rámci letošního ročníku. Ale ta s Frankfurtem ze začátku října byla méně překvapivá než ta nynější proti Bochumi. Berlínský výběr totiž venku narazil na poslední celek bundesligové tabulky, který se mimochodem zásluhou své výhry ze samého dna přece odrazil výše. Na čele tak hosté disponují už jen jednobodovým náskokem.

Utkání rozhodně nenabízelo žádnou dechberoucí ofenzivní podívanou plnou gólových šancí. A že Berlíňany opravdu nečeká vůbec snadná pořízená, prokázal jednoznačně první poločas, v němž sotva dokázali ohrozit bránu soupeře. Ba naopak ten, zkonsolidovaný v defenzívě, se mohl ujmout vedení ve 27. minutě, nebýt té skutečnosti, že Hofmann zakončoval hlavou jen do prostoru, kde byl připravený brankář Rönnow. Každopádně ve 43. minutě se již Bochum přece dočkala vstřelené branky, Hofmann tentokráte centr z rohového čtvrtkruhu od Förstera využít dokázal. Už předtím přitom vypálil vážně hodně nebezpečně jeho spoluhráč Osei-Tutu.

A domácí nepolevovali e své aktivitě ani po obrátce. V 62. minutě střílel z dobrého postavení zase hladový Osei-Tutu, avšak jeho pokus olíznul břevno. V 71. minutě nicméně udeřil celek ze Severního Porýní-Vestfálska gólově podruhé, po rychlém brejku neměl Holtmann potíže zužitkoval přihrávku zleva od Antwiho-Adjeie. Union následně stačil do závěrečného hvizdu sudího Aytekina jen snížit stav. Nařízena byla po inciativě VAR penalta, jelikož Mašovič ve vlastním pokutovém území fauloval Behrense, jenže Pantovič ještě v 78. minutě neuspěl a na gólmana Riemanna nevyzrál. Až v nastavení domácího muže v rukavicích propálil dělovkou.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 1:3

22.10.2022 18:30

Góly: 72. Marcus Thuram - 6. Jesper Lindstrøm, 29. Junior Dina Ebimbe, 45. Jesper Lindstrøm

Eintracht tedy navázal na přesvědčivé vítězství nad Leverkusenem a po povinném postupu přes Stuttgarter Kickers v rámci DFB-Pokalu připisuje na konto šestou bundesligovou výhru, díky které mu po jedenácti kolech patří čtvrtá příčka. Naopak Gladbach neopustí post ve středu tabulky.

V táboře hostujícího výběru zavládla velká radost už v 6. minutě. Jesper Lindström se neohroženě vydal mezi dva protihráče a se štěstím procedil balon za záda Tobiase Sippela - 0:1. Za 120 sekund ukázal obráncům záda Marcus Thuram, nicméně Kevin Trapp jeho pokus zastavil nohou. Další fáze utkání přinesla uklidnění.

Až ve 22. minutě posunul Kramer na lépe postaveného Larse Stindla, který nastřelil připraveného brankáře. Střela Randala Kolo Muaniho byla zablokována. Ovšem v závěru úvodní půl hodiny centroval Christopher Lenz od rohového praporku neomylně na hlavu Érica Dina-Ebimbeho, který cílil do prostoru u pravé tyčky - 0:2.

A Orli stále neměli dost. Svou převahu korunovali ve finále otevírací půle, jelikož Randal Kolo Muani ve správný moment načasoval přihrávku na Jespera Lindströma, jehož rána z hranice vápna byla dostatečně razantní na to, aby na ni Sippel nedosáhnul - 0:3. Před Borussií tedy stál hodně nesnadný úkol, a sice stáhnout třígólové manko proti úřadujícímu šampionovi Evropské ligy.

Po změně stran se hrála očekávaná partie. Hosté si byli dobře vědomí svého náskoku, takže se nepouštěli do žádných větších akcí a spíše vyčkávali, s čím přijde soupeř. V 72. minutě dostali Alassane Pléa a Marcus Thuram svým pressingem defenzivu Frankfurtu pod tlak, což vyústilo v nahrávku prvního jmenovaného na toho druhého, který s trochou štěstí připravil hostující jedničku o čistý štít - 1:3.

Avšak ve zbývající pasáži si Glasnerova skvadra počínala s velkým přehledem, takže se Hříbatům směrem dopředu složitě vytvářely nějaké efektivní akce. Naopak to byl Christopher Lenz, kdo se v poslední minutě řádné hrací doby propracoval ke střele, která se stala snadnou náhradníka za Yanna Sommera.

Během nastavení, ač trvalo osm minut, už bylo víceméně všem jasné, že se Gladbach nestane nejlepším bundesligovým celkem, co se počtu bodů získaných v domácím prostředí týče. Příště je na programu venkovní klání na Stade an der Alten Försterei v Berlíně, kde hraje lídr tabulky Union. Do Deutsche Bank Parku zavítá Borussia Dortmund.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 5:0

22.10.2022 15:30

Góly: 2. Jude Bellingham, 13. Niklas Süle, 44. Giovanni Reyna, 53. Jude Bellingham, 72. Youssoufa Moukoko

Oba kluby v týdnu zvládly svůj zápas v rámci DFB-Pokalu. VfB dokonce nasázeli Bielefeldu šest branek. Jenže v Signal Iduna Parku to byla docela jiná písnička. Když proti úřadujícímu vicemistrovi prohráváte po čtvrt hodině o dvě branky, nejste zrovna v záviděníhodné pozici. Takže zatímco BVB v tabulce o něco poskočí směrem vzhůru, celek z Bádensko-Württemberska bude rád, když po jedenácti kolech udrží alespoň barážovou pozici.

Z časomíry neuběhly ještě ani dvě minutky a Jude Bellingham z úrovně penalty z voleje zakončil velmi pěknou akci svého týmu - 1:0. O odpověď se pokusili jak Mavropanos, tak Tiago Tomás, ale první jmenovaný přestřelil, kdežto ten druhý nepřekonal Gregora Kobela, jenž před odchodem do Borussie za Stuttgart nastupoval.

Ve 13 minutě rozehrál Raphaël Guerreiro standardní situaci. Hostující defenziva poněkud zaspala, čímž dala příležitost Niklasi Sülemu, aby potvrdil, že je gólovým obráncem. Na jeho zakončení z první neměl Florian Müller nárok - 2:0. Autor druhé branky byl při chuti, jenže jeho další pokus byl přílíš slabý na to, aby znamenal pro muže v rukavicích velké nebezpečí.

Podobně si počínal i Karim Adeyemi, jenž přišel před sezonou coby dvacetiletý talent ze Salzburgu. Naouirou Ahamada se ocitnul v nadějné pozici a zřejmě doteď lituje, že mířil nad. Jelikož krátce poté, v samotném závěru úvodní půle, posunul Youssoufa Moukoko na levou stranu, kde se svým přízemním obstřelem k pravé tyči uspěl Giovanni Reyna - 3:0.

Asistent u poslední trefy se po změně stran dostal hned ke střele. Bohužel pro BVB čtvrtý hřebíček nepřidal. To se podařilo až v 53 minutě Bellinghamovi, když evidentně zaskočil Floriana Müllera střelou mezi třemi hráči Stuttgartu - 4:0. Po hodině hry předvedl důležitý obranný zákrok Dan-Axel Zagadou. Na pátou trefu však stejně došlo.

Těsně před ní hostující jednička výtečně zneškodnila přímý kop v podání Raphaëla Guerreira. Jenže záhy portugalský reprezentant pobídnul Moukoka, jenž měl před sebou mimořádně snadnou úlohu, totiž dopravit míč ze vzdálenosti dvou metrů do odkryté klece - 5:0. O korekci se pokusil Luca Pfeiffer, ovšem mířil nad břevno.

Ani jeho spoluhráč Nikolas Nartey prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Poté si naběhnul na centr Waldemar Anton, nicméně nevyprodukoval nejpřesnější hlavičku. V poslední minutě to sice vypadalo, že se alespoň jeden čestný úspěch podařilo zaznamenat. Rozhodčí Daniel Schlager po konzultaci s kolegou u videa nemohl gól uznat pro ofsajd.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 2:2

22.10.2022 15:30

Góly: 17. Moussa Diaby, 76. Jeremie Frimpong - 28. Robert Andrich (vl.), 53. Maximilian Arnold (pen.)

Přitom kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby už v 10. minutě nezahodil Moussa Diaby při absenci Patrika Schicka penaltu. Nutno dodat, že francouzský útočník svoje zaváhání zanedlouho odčinil. Jenže další minuty opět víceméně potvrdily, že tahle sezona jest pro Bayer zatím zakletá. Nadále zůstává u sestupového pásma, ovšem Vlci na tom nejsou o mnoho lépe.

Jak uvedeno, v závěru úvodní desetiminutovky si šel rozhodčí Felix Brych zkontrolovat, jestli Micky van de Ven skutečně zahrál ve vlastním vápně rukou. Podezření se potvrdilo, jenže Diaby o metr minul pravou tyč. Zanedlouho posunul Hložek na Jeremieho Frimponga, jehož rána z úhlu pořádně vyprášila rukavice Koena Casteelse.

Právě Diaby si pak vyměnil míč s talentovaným českým fotbalistou a mohl jít sám na gólmana, kterého překonal čitelnou přízemní střelou, která mu přinesla teprve druhou trefu v sezoně - 1:0. Za deset minut centroval z pravé strany před bránu Omar Marmoush a Robert Andrich poslal vcelku nepochopitelně míč nechytatelným obloučkem za záda vlastního brankáře - 1:1.

Die Werkself chtěli překlopit misky vah zpět na svoji stranu, jenže přes veškeré snahy se jim to do poločasového hvizdu nepodařilo. V 53. minutě fauloval Edmond Tabsoba ve vlastním vápně Felixe Nmechu, bratra o něco známějšího Lucase, který tentokrát zůstal jen mezi náhradníky. V každém případě druhá penalta byla na světě.

Maximilian Arnold zacílil přesně k levé tyči, takže Lukas Hradecky neměl nárok - 1:2. Leverkusen to nezabalil a za svou aktivitu byl odměněn v 75. minutě. Přihrávka od Daleyho Sinkgravena se ukázala býti pro Casteelse příliš dlouhá, čehož využil Jeremie Frimpong a z bezprostřední blízkosti dopravil kulatý předmět na místo určení - 2:2.

Střídající Nadiem Amiri vycítil příležitost, jenže mířil vedle. Na druhé straně se v šanci ocitnul Josuha Guilavogui a k nelibosti trenéra Kovaće přestřelil. Během závěrečné desetiminutovky, kdy na trávník vyběhnul i Paulinho, jenž dvěma brankami rozhodnul březnový vzájemný střet, bylo znát, že ani jeden z mančaftů není s remízovým stavem spokojený. Přesto se nikdo z aktérů už prosadit nedokázal.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Werder Brémy 2:0

22.10.2022 15:30

Góly: 56. Lukas Kübler, 80. Vincenzo Grifo (pen.)

Není pochyb, že velký vliv na vývoj zápasu mělo vyloučení hostujícího Marca Friedla v závěru úvodní čtvrthodinky. Streichovi svěřenci však dokázali početní převahy využít až po změně stran. Skórovali hned dvakrát, zatímco soupeř z Brém ani jednou, a tak zůstane ve spodní polovině tabulky.

Ve 4. minutě se osmělil Philipp Lienhart. Svou nepřesnou střelou však ukázal, že kvůli dávání gólů na hřiště nechodí. Ve 13. minutě Michael Gregoritsch zkušeně obešel Friedla, který si to nenechal líbit a svého protihráče fauloval. Červená karta byla zasloužená a Olemu Wernerovi se tím na lavičce výrazně zkomplikovaly plány.

Amos Pieper si nechtěl připustit, že jeho tým hraje o deseti, a tak se ve 22. minutě rozhodnul poslat Flekkenovým směrem skákavý pokus, jaký v síti neskončil. Zakončení Romana Schmida bylo zprvu nebezpečnější, leč pořád nepřesné. Zbývající pasáž úvodního poločasu se musela obejít bez vyložených příležitostí.

Zato deset minut po startu druhého dějství propadnul centr Vincenza Grifa z levé strany až k Lukasi Küblerovi, jehož rána k levé tyči byla pro Jiřího Pavlenku nechytatelná - 1:0. Český brankář se musel činit už za necelých 180 sekund, protože Ritsu Doan po narážečce s Grifem vyzkoušel jeho pozornost. Potom to Grifo zkusil sám, jenže jedničku Werderu opět nepřekonal.

V 65. minutě chyboval Anthony Jung a Gregoritsch šel sám na soupeřovu svatyni, jejíž strážce senzačně svůj tým podržel. V 79. minutě si Grifo výtečně odstavil Felixe Agua, jenž pro jeho snahy neměl pochopení a ve vápně jej nedovoleným způsobem poslal na zem, což neuniklo pozornosti sudího Dankerta, který bez váhání nařídil pokutový kop a rodákovi z Osnabrücku udělil žlutou kartu.

Vincezno Grifo tentokrát nechal zapomenout na poučky o tom, že by sám faulovaný neměl "pětku" zahrávat. Svým dloubáčkem zase oživil odkaz Antonína Panenky - 2:0. Zanedlouho se dostal do centra pozornosti Doan, leč v dobré pozici selhal. Zbývající fáze utkání se nesla spíše ve znamení střídání, především tedy na freiburské straně.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayern Mnichov 0:2

22.10.2022 15:30

Góly: 18. Jamal Musiala, 38. Eric Choupo-Moting

Obhájce titulu v tabulce po jedenácti kolech udržel druhé místo. O celkově šestém vítězství rozhodnul už v prvním poločase. Pro TSG se toho zase mnoho nemění, jelikož pohárové příčky bude mít navzdory nulovému bodovému zisku z tohoto klání stále na dosah.

Ve 4. minutě to z úhlu zkusil Serge Gnabry a Oliver Baumann musel vyrážet. Po úvodní desetiminutovce se nezalekl Stanley N’Soki. Nebýt Dayota Upamecana, s velkou pravděpodobností by Svenu Ulreichovi pořádně zavařil. První gól se v PreZero Areně uskutečnil v 18. minutě. Po rohovém kopu propadnul míč až na zadní tyč, kde měl Jamal Musiala dost času na zpracování a skórování z bezprostřední blízkosti - 0:1.

Sto osmdesát sekund poté bylo před domácí svatyní opět živo. Choupo-Moting posunul na Leona Goretzku, kterého reflexivně vychytal muž v rukavicích. Musiala dorážel hlavou, jenže za svého gólmana zaskočil na brankové čáře odkopávající Kevin Akpoguma. Další ránu měl na svědomí Gnabry, ale stav se po ní nezměnil.

Na opačném pólu zahrozil Georginio Rutter. Náhradník za Manuela Neuera se překonat nenechal. Osmatřicátá minuta přinesla další radost pro kouče Nagelsmanna a jeho tým. Po chybě v soupeřově rozehrávce rozehrál Bayern akci, v jejímž závěru poslal Gnabry přízemní centr na bližší tyč, kde střelou "z jedničky" Eric Maxim Choupo-Moting nedal Baumannovi šanci zasáhnout - 0:2.

Ihned po rozehrávce chtěl s odpovědí přispěchat Rutter, jenže Ulreich byl maximálně pozorný. Po změně stran trvalo čtvrt hodiny, než mohly ochozy registrovat první pokus mezi tři tyče. Postaral se o něj hlavou Upamecano, avšak brankáři vrásky na čele opravdu nepřidělal. Aktivní Gnabry se sám zatoužil zapsat do listiny střelců v 67. minutě. N’Soki však jeho pokus tečoval do bezpečí.

V 78. minutě se před bránou ocitnul Pavel Kadeřábek. Český obránce, jenž přišel na hrací plochu až po hodině hry, bohužel netrefil balon. Přibližně ve stejné době jako bývalý hráč pražské Sparty vyběhnul na hřiště také Sadio Mané. Tentokrát na sebe upozornil pouze vícero ofsajdy a jedním zakončením mimo tři tyče. Hráči bavorského velkoklubu měli celý zápas pod kontrolou a zaslouženě připisují další tři body.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - RB Lipsko 3:3

22.10.2022 15:30

Góly: 34. Mërgim Berisha (pen.), 51. Ermedin Demirović, 64. Rubén Vargas - 73. André Silva, 89. Christopher Nkunku, 90. Hugo Novoa

FCA se v týdnu poroučel z DFB-Pokalu, jelikož mu los přisoudil nejtěžšího možného soupeře. Naděje na vítězství nebylo příliš velké ani proti Lipsku, jelikož poslední tříbodový zisk se datuje do září 2017. Od té doby se z jedenácti duelů uskutečnily pouhé dvě remízy, jinak se pokaždé radovali die Roten Bullen. Ti díky této remíze udrželi nad soupeřem z Bavorska dvoubodový náskok.

Že by úvodní pětadvacetiminutovka byla ve WWK Areně nějak atraktivní, to se rozhodně tvrdit nedá. Jednalo se spíše o bojovnou fázi, ve které nechtěl nikdo udělat chybu. Až ve 28. minutě musel Tomáš Koubek zasahovat proti nebezpečné přízemní střele z kopačky Emila Forsberga. Ve 33. minutě se odehrál první z řady důležitých momentů této partie.

David Raum školácky podkopnul Rubena Vargase. A protože tak učinil ve vlastní šestnáctce, dostali domácí výhodu pokutového kopu. Mërgim Berisha si zkušeně počkal, až se Janis Blaswich pohne a poslal kulatý předmět do opačného koutu jeho svatyně - 1:0. Úvodní pětačtyřicetiminutovka tedy vyšla o něco lépe Maaßenově družině.

Šest minut po změně stran bylo na jihu Německa ještě veseleji, neboť Berishův centr od rohového praporku uklidil do sítě na hranici malého čtverce číhající Ermedin Demirović, jenž zaznamenal svou pátou branku v sezoně - 2:0. V následujících minutách se hosté pokoušeli snížit protivníkův náskok, jenže místo toho potřetí inkasovali.

Ruben Vargas si při Berishově standardce pohlídal ofsajdovou hranu, takže stačilo už jenom odclonit Dominika Szoboszlaie a střelou do protipohybu Blaswiche skórovat - 3:0. Jenže záhy po rozehrávce Iago důrazně zastavil Xavera Schagera, který se na něj osopil, pro což brazilský obránce neměl pochopení a do protihráče ještě jednou lehce strčil, čímž ho povalil na zem. Rozhodčí Robert Schräder v rychlém sledu tasil dvě žluté a poslal die Függerstädter do deseti. Pranic jej nezajímalo, že rakouský reprezentant svému pádu dost přidal.

Domácí jakoby najednou nevěděli, co mají na hřišti dělat. Už v 73. minutě vyrazil na výlet Willi Orbán. Ve vápně přenechal míč krajanovi Szoboszlaiovi, který jej poslal před bránu, kde Koubek neodhadnul dráhu kulatého předmětu, čehož využil André Silva a zblízka rozvlnil síť - 3:1. Christopher Nkunku o sobě dal také vědět, jenže i díky Frambergerovi si český gólman se střelou poradil.

Čtyřiadvacetiletý Nkunku se v 89. minutě postavil k exekuci přímého kopu od pravého rohu šestnáctky. Výtečně obstřelil zeď a gólman nestačil zareagovat včas, byť si na letící merunu sáhnul - 3:2. Trest za Iagovu nedisciplinovanost byl dokonán hned po rozehrávce. Olmo našel za obranou Andrého Silvu, kterého Tomáš Koubek ještě vychytal. Nicméně Daniel Caligiuri zaspal, čímž dal prostor Hugovi Novoaovi, aby doklepával do prázdné - 3:3. Szoboszlaův přímý kop skončil v nastaveném čase v náruči muže v rukavicích.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln 5:0

21.10.2022 20:30

Góly: 11. Marcus Ingvartsen (pen.), 35. Dominik Kohr, 40. Anton Stach, 73. Aarón Martín Caricol, 84. Karim Onisiwo

Poté, co hříšník Luca Kilian dostal ve 28. minutě druhou žlutou kartu, naděje na druhý bodový zisk v radě v případě týmu Steffena Baumgarta výrazně klesly. Naopak Bo Svensson může být spokojený, že se po postupu v rámci DFB-Pokalu podařilo zase uspět i v Bundeslize, kde jeho výběr bojuje o poháry.

V 10. minutě o sobě dal poprvé vědět Kilian, když ve vlastní šestnáctce sáhnul po unikajícím Karimu Onisiwowi a sudímu Jöllenbeckovi nezbylo nic jiného, než ukázat na penaltový puntík. Marcus Ingvartsen cílil po své pravé ruce, zatímco Marvin Schwäbe si vybral opačný kout svojí svatyně, takže nebylo, co řešit - 1:0.

Faulovaný hráč mohl záhy přidat pojistku, jenže nedal. V závěru úvodní čtvrthodiny se musel činit Robin Zentner, když zlikvidoval nadějný pokus Steffena Tiggese. Za necelých patnáct minut došlo na další konfrontaci Kiliana s Onisiwem, kterou první jmenovaný vyřešil loktem, za což právem vyfasoval druhou žlutou, a tím pádem červenou kartu.

Domácí početní převahy využili už po sedmi minutkách. Dominik Kohr sice při první střele trefil Tima Hüberse, nicméně hned dostal šanci na reparát, kterou zblízka zužitkoval - 2:0.

Do poločasové pauzy "Kozlové" ještě jednou inkasovali, protože přízemní střela Antona Stacha zapadla po přiťuknutí od Lee Jae-sunga přesně k protilehlé (levé) tyči - 3:0.

Po změně stran se na úvodní příležitost čekalo dvanáct minut. Florian Kainz si stoupnul k přímému kopu, ze kterého pálil do tyče. Velká škoda pro hosty. Krátce poté brankář Kölnu při odkopu nastřelil Onisiwa, od kterého se míč odrazil k Angelovi Fulginimu, který po zemi skóroval. Jenže se ukázalo, že jeho kolega zahrál rukou, takže to dále bylo pouze o tři branky.

Takový stav platil do 74. minuty. Aarón Martín se ujal exekuce přímého kopu. Ukázkově obstřelil zeď, takže se muž v rukavicích stačil pouze ohlédnout - 4:0.

V 81. minutě posílal Barkok balon před bránu, kde se dokázal prosadit Jonathan Burkardt. Bohužel si o pár centimetrů nepohlídal ofsajdovou hranu. Poslední gól tohoto klání se tedy uskutečnil až 180 sekund poté. Postaral se o něj Karim Onisiwo, jenž po Burkardtově pobídce zakončoval bodlem mezi nohama vyběhnuvšího brankáře - 5:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Union Berlín1172219:823
2.Bayern Mnichov1164132:822
3.SC Freiburg1163216:1321
4.Eintracht Frankfurt1162324:1820
5.Borussia Dortmund1161418:1419
6.1. FSV Mainz 051153316:1318
7.TSG Hoffenheim1152417:1217
8.RB Lipsko1144320:1816
9.Borussia Mönchengladbach1144319:1716
10.1. FC Köln1144319:2216
11.Werder Brémy1143420:1815
12.FC Augsburg1142514:1914
13.Hertha BSC1125414:1611
14.VfL Wolfsburg1125413:1911
15.Bayer Leverkusen1123616:239
16.VfB Stuttgart1115513:208
17.VfL Bochum1121811:287
18.Schalke 041113711:266

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Iago dement, takhle potopit vlastní tým

Reagovat
m.iker007

No, podíval jsem se na Leverkusen a teda nevim. Mají rychlé hráče, ale ta jejich finálka je příšerně zbrklá nebo prostě špatně řešená. Kolikrát stačila snadná přihrávka na pár metrů a oni akci úplně v pohodě zazdili.

Skoro za trest hrát na hrotu.

Plus teda, nerozumím proč týmy, co nemají fakt silný střední záložníky hrají ve středu na dva (i případ Sparta v minulých zápasech). Sice super, že má Leverkusen vzadu pět lidí, ale na množství obdržených gólů to není vidět. Byť teda dneska si dali fakticky dva vlastňáky, jinak vlci nic moc neměli. Ale celkově...

Reagovat
Mr.Mike

Co Hlozan jak hral?

Reagovat
m.iker007

Začátek zápasu mu moc nevyšel, zbytečný ztráty. Následně se trochu zlepšil, pěkná asistence.

Přijde mi, že potom i vyřešil pár situací pěkně, ale málo se dostával k míči. Často hrál zády k bráně. A taky se moc občas nepotkával myšlenkově s týmem. Potřeboval by víc hrát.

Možná se mohl zkusit víc zapojit do kombinace, ale zase hrál hrot, tak nevím, jesi neměl nakázano se držet nahoře...

Reagovat
Salfovic

Takovejch vlastňáků si už letos dali

Reagovat
andrew96

Kolo Muani. Kostić who?

Reagovat
Hyrax

Skvěle

Reagovat
Bayern +

Krásne VfL

Reagovat
andrew96

Reagovat
Rudnevs

Ach Union Union… To sa dalo cakat, ze prehraju zrovna s takymto superom

Reagovat
Rudnevs

Dneska aj s velkou smolou - neuznany gol, chyba brankara, last minute inkasovany gol po pozicnej chybe obrany i brankara. Bolo vidiet, ze Hertha je hratelna. Schalke ju obcas prehravalo, no nakoniec prehralo iba zapas. Futbalovo bolo vidiet naznaky zlepsenia, ale samozrejme, ten tim stale neposobi uplne zohrate, kolkokrat tam boli take momenty, ked hrac z kridla mohol nahrat na strelu z druhej vlny uplne volnemu hracovi (Král, Krauß) a miesto toho prisiel center, ktory sa odrazil od prveho obrancu Herthy. Akoby hraci uplne nevedeli o sebe, ale co cakat, ked doteraz hrali bez systemu.

Mam pocit, ze niet horsieho hraca Schalke nez je Matriciani, ktory ma tak trochu syndrom Manuela Neuera a po kazdej situacii zdviha ruku zrejme na signalizaciu ofsajdu ci ineho prehresku hostujuceho timu. Uz u Neuera je to dost nervne, no ten to vie aspon vyvazit vykonmi, Matriciani hra priserne. Schwollow dneska dostal gol, aky som dostal ja na skolskom turnaji po tom, co som sa nahodou ocitol v brane po prvykrat v zivote. Pozitivum rozhodne Mollet, trochu to ozivil, sikovny s loptou, navyse gol (hoc tiez so stastim).

Z Herthy zaujal dorazny stoper Rogel, netusil som, ze niekto taky tam vobec hra. Pre Kangu prvy gol v Bundeslige, samozrejme proti komu inemu nez proti Schalke. Ten posledny gol trochu na styl Lukaka, nezastavitelny buldozer, ktory sa zastavil az niekde pri Ostkurve, kde oslavoval s fans.

Reagovat
andrew96

Schwolow letí střemhlav dolů. Dnes působí úsměvně, jak se svého času chtěl dostat z Freiburgu někam výš. Samozřejmě v té době těžko mohl čekat raketový vzestup SCF. Ale i on sám měl vloni podíl na trápení Herthy a letos snad ještě větší vinou na trápení Schalke.

Mollet vypadal dobře už proti Hoffe, avšak je otázkou, jak je na tom kondičně. Proti TSG musel ze hřiště kvůli křečím. To je dost blbé, pokud jediný šikovný tvůrce (po zranění Zalazara) nemůže odehrát celé utkání.

Reagovat
Spasitel

Veľká škoda Unionu ale bola to otázka času nad zbytočnou stratou. Bohužial Bayern si už zase sám dohrá sezónu.

Reagovat
Rudnevs

novy trener thomas reis ma byt predstaveny dnes alebo zajtra. dostal zmluvu do 2024 a vylepsenu platovu ponuku, ktora zodpoveda tej z leta. moze si priviest aj asistenta, ktorym sa udajne stane markus gellhaus.

nic ine som necakal, ale aj tak som sklamany.

Reagovat
c_core

Jako byl by zázrak kdyby to nebyl na konci sezony opět sestup

Reagovat
Rudnevs

Uprimne z toho, co tak citam, tak to je velmi diletantske hladanie trenera. Vraj je dohoda s Reisom a dnes to mali oznamit, ale kontaktovali VfL a ti robia drahoty a pozaduje po Schalke peniaze. Schalke sa zrejme spoliehalo na to, ze Bochum bude rad, ked bude mat Reisa prec z vyplatnej pasky, ale Bochum po nich pozaduje udajne 200 000 € (a z kruhov VfL dokonca idu este vyssie ceny). Radsej ho budu nadalej platit nez aby siel k nam zadarmo. A aby sme na Bochum spravili tlak, tak Knäbel odletel do Svajciarska za Vladmirom Petkovicom. Ktory je vlastne dost nerealisticky, ale sluzi na to, aby Bochum pytal menej za Reisa.

Za prve, Bochum nech si nasere. A za druhe, tento cirkus sa uz taha skoro dva tyzdne a kazdy den su zvraty ako v telenovele, aj tak je kazdemu jasne, ze nakoniec to bude Reis, otazkou je len, kolko prachov nanho minieme. A ze je cele toto prepierane v mediach, je len velka smola pre Schalke, kedze fans ich samozrejme za to hejtuju, ze to dlho trva a ze uz x-ty kandidat odmietol a ze to je cele proste chaos (najprv chcu Reisa, potom nechcu Reisa, nakoniec chcu Reisa a su ochotni pre to spravit vsetko). Kazdy si uvedomuje, ze toto musi byt trefa, inak Schalke dopadne velmi zle. Nabuduce az budu chciet odvolavat Reisa, tak poprosim mat nahradu uz pripravenu. Neviem, ci sa v tom tak vyzivaju nic netusiace media, ktore chcu proste Schalke poskodit a sebe zarobit provokacnymi insider infos alebo ci je Schalke tak neschopne, ze nevie zohnat trenera a este maju v klube informatorov, ktori davaju presne informacie mediam. Bohuzial, zrejme kombinacia oboch faktorov, ale najdenim noveho trenera vopred by sa tomu dalo predist.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele