Ligue 1 - souhrn 12. kola: Lille přestřílelo Monako

21.10.2022, 22:56, aktualizováno 23.10.2022, 22:37
Komentáře a souhrny
Rémy Cabella (© AFP)
Rennes v závěru rozhodlo o výhře v Angers a počtvrté za sebou v lize bere všechny body, čímž se dotahuje na pohárové příčky. PSG vyhrálo 3:0 na půdě Ajaccia a upevnilo si pozici na čele Ligue 1, kde má pětibodový náskok na Lens, které vyzrálo na Marseille. Lille se po sedmigólovém thrilleru posunulo před Monako. Nedělní odpoledne nabídlo divoké remízy i výhry Remeše a Brestu, pak Nice aspoň vydolovalo bod v duelu s Nantes. Lyon v sobotu odpoledne porazil venku Montpellier...

Lille OSC - AS Monaco 4:3

23.10.2022 20:45

Góly: 22. Alexsandro, 39. Rémy Cabella, 62. Rémy Cabella, 71. Jonathan Bamba - 34. Caio Henrique, 44. Axel Disasi, 53. Wissam Ben Yedder

Souboj dvou sousedů tabulky dopadl lépe pro Lille, které před vlastními fanoušky přestřílelo Monaco, a vyhouplo se tak právě před svého protivníka na šesté místo, zatímco knížecí celek spadl o jedno místo níže. Do obrátky byl stav nerozhodný, už první dějství nabídlo hned čtyři přesné zásahy, přitom i ve druhém poločase se následně oba týmy těšily z ofenzivního apetitu.

Úvodní změna skóre přišla na řadu ve 22. minutě. Dogy měly k dispozici standardku na levé straně, z dua Cabella a Únás se rozhodl zaslat centr do pokutového území druhý jmenovaný, jenž našel na hranici malého vápna sbíhajícího si Alexsandra Ribeira, a ten hlavou míč uklidil za záda brankáře Nübela. Ve 34. minutě se nicméně ASM zdařilo srovnat krok. A dost slabou chvilku si vybral gólman Chevalier, na nějž vypálil z přímého kopu Caio Henrique, a byť jeho zakončení z docela velké vzdálenosti na první pohled nevypadalo nijak nebezpečně, propadla meruna domácímu muži v rukavicích nakonec mezi nohama a doputovala za brankovou čáru.

O pět minut později se každopádně Lille opětovně ujalo průběžného vedení. David si poradil v šestnáctce s bránícím Disasim, i z těžkého úhlu popíchnul balón směrem na bránu, nemusel ve finále vůbec smutnit, že narazil pouze do tyčky, poněvadž s dorážkou přispěchal Cabella, a ten již snadno zacílil. Jenže ani tenhle okamžik neznamenal onen závěrečný důležitý v rámci první půle. Ještě se totiž stačili gólově prosazovat hosté, a podruhé v utkání tak odpověděli na inkasování. Ben Yedder se na zadní tyči neunáhlil poté, co mu do tohoto prostoru míč protáhl Embolo hlavičkou, ještě ve vápně nablízko pobídnul Disasiho, který pak bez obtíží skóroval.

A hned po přestávce se dokonce klub z jihu Francie vůbec poprvé dostal na koně. Obrovskou hrubici vyrobil obránce Tiago Djaló, který se tak dlouho mrcasil s rozehrávkou, až se mu míč zamotal pod nohama, této skutečnosti využil Ben Yedder, který mu ho sebral, a Chevalier pak už mohl pouze bezmocně sledovat, kterak si monacký kapitán ví moc dobře rady v koncovce.

Ony klíčové branky si však na konto nakonec připsalo LOSC, které strhlo tříbodový výsledek na svou stranu. Bamba od středové čáry hlavičkoval dopředu na Davida, ten ho zpracoval pro Cabellu, který u bližší tyče z blízkosti překonal Nübela. A v 71. minutě se uvedl na střeleckou listinu rovněž Bamba, jemuž přihrál Gomes, a rezultující pokus skončil přesně pod břevnem. Potřetí už se Monaco nevzchopilo, tentokrát jeho konkurent těsný náskok udržel až do konce.

Více informací k zápasu

OGC Nice - FC Nantes 1:1

23.10.2022 17:05

Góly: 90+7. Nicolas Pépé (pen.) - 49. Ignatius Ganago

Tu ve své situaci, kdy se nacházejí o pouhé dva bodíky nad sestupovým pásmem, rozhodně potřebují. Jednalo by se o druhé vítězství v řadě, což se týmu ze Stade de la Beaujoire v této sezoně zatím nepodařilo. Nutno dodat, že Nice si nevede o mnoho lépe, takže Lucien Favre proti remíze v podstatě nic nenamítal.

V 5. minutě Ross Barkley nepřekonal Albana Lafonta. Na opačném pólu Ignatius Ganago vychytal správný moment pro přihrávku na nabíhajícího Samuela Moutoussamyho, proti němuž předvedl skvělý reflex Kasper Schmeichel. Pod další šanci se podepsal Nicolas Pépé. Skóre však zůstalo neměnné.

A takový vydrželo i po 20. minutě, kdy rozhodčí Letexier u videa kontroloval záznam situace, při které to vypadalo, že Mattia Viti po hlavičce Ludovica Blase zahrál rukou. Ta se ovšem nacházela v přirozené poloze, takže penalta by byla hodně přísná, byť se i za takovéto zákroky pískají. V pětadvacáté se opět osmělila domácí posila z Arsenalu, když nastřelila brankovou konstrukci.

Ve 37. minutě hostující jednička skvěle přečetla hru. Proti Blasově pokusu zasáhnul bránící Jean-Clair Todibo. V nastaveném čase ještě Gaëtan Laborde vyslal na svatyni Nantes svoji navštívenku, její strážce se ale překonat nenechal. Nějakých 200 sekund po změně stran si Moses Simon zaskočil do pokutového území nic, kde příhrál před bránu lépe postavenému kolegovi Ganagovi, jenž z hranice vápna zakončil pod břevno - 0:1.

Následující pasáž se musela obejít bez velké možnosti. Až do 77. minuty, kdy si Gaëtan Laborde výtečně připravil míč, aby nastřelil plachtícího Albana Lafonta. Hned poté mířil do tyče Moussa Sissoko. V nastavení Dante mírně přistrčil Jean-Charlese Castelletta, který proto zahrál rukou. Naštvaný brankář hned vyfasoval žlutou kartu. Videorozhodčí celou situaci posvětil a Nicolas Pépé udělal dobře, když cílil po své levé ruce - 1:1.

Nespokojený Abdoul Bamba byl na střídačce hodně slyšet, a tak mu šel François Letexier ukázat červenou kartu. Samuel Moutoussamy si prohlédnul pouze žlutou, ovšem rozezlený Lafont utrousil směrem k muži s píšťalkou další nevhodnou poznámku, kvůli čemuž byl poslán ze hřiště a proti Clermontu bude za týden pochopitelně chybět.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Stade Brestois 1:3

23.10.2022 15:00

Góly: 89. Jim Allevinah - 15. Romain Del Castillo (pen.), 54. Franck Honorat, 68. Jérémy Le Douaron

Les Lanciers zatím prožívají nad očekávání dobrou sezonu. O to větší překvapení přineslo 12. kolo, ve kterém nestačili na do té doby poslední tým tabulky. Se sedmnácti body však nadále těsně zůstávají v její horní polovině.

Už v 8. minutě dostal trenér Pascal Gastien důvod k tomu, aby na lavičce znervózněl. Mory Diaw naštěstí vychytal jak Islama Slimaniho, tak dorážku Mathiase Pereiry Lageho, tak následnou další dorážku z kopačky Pierra Lees-Meloua. Ve 13. minutě Yohann Magnin po rohovém kopu srazil Jean-Kevina Duverneho a kopala se penalta.

Romain Del Castillo si nedělal problémy a míč poslal po zemi do středu brány, takže muž v rukavicích o kousek nedosáhnul - 0:1. Ve 25. minutě mohl odpovědět Srb Komnen Andrić, ale neměl optimálně seřízená mířidla. Následně si v poklidu zakombinovali Pereira Lage a Romain Del Castillo, z čehož těžil Franck Honorat, ovšem zblízka pouze vyprášil gólmanovy rukavice. Následná dorážka z úhlu se rovněž stala Diawovou snadnou kořistí.

Deset minut po startu druhého dějství se skóre měnilo znovu. Del Castillovu nádhernou přihrávku si Honorat zpracoval ideálně do běhu, čímž vyřadil ze hry Alidua Seidua. Při svém zakončení měl i trochu štěstí, že míč doputoval za brankovou čáru - 0:2. Coby bývalý hráč Clermontu tuhle trefu příliš neslavil. Po hodině hry zahrozil Muhammed Cham Saračević a Marco Bizot si oddychnul, že střela putovala vedle tyčky.

Šestadvacetiletý Del Castillo si schoval druhou asistenci na 68. minutu. Na pravé straně vápna vymyslel centr šajtlí, který bez větších problémů uklidil na místo určení Jérémy Le Douaron - 0:3. Tohle už s domácími vypadalo hodně nedobře. A za tři minutky mohlo být ještě hůř, kdyby Diaw nevytěsnil dobrou ránu Andriće. Alespoň korekci zařídil v poslední minutě řádné hrací doby Jim Allevinah, kterého výtečně vysunul Muhammed Cham Saračević. Přízemní střela po zemi k pravé tyči splnila svůj účel - 1:3. Jenže na další už nebyl prostor.

Více informací k zápasu

Stade Reims - AJ Auxerre 2:1

23.10.2022 15:00

Góly: 28. Folarin Balogun, 87. Junja Ito - 33. M'Baye Niang

Les Rouges et Blancs měli před tímto kláním na kontě tři remízy v řadě. Na AJA měli dobrý důvod si věřit, protože bilance vzájemných zápasů hovoří jasně v jejich prospěch. Díky dalšímu vítězství mají na kontě dvanáct bodů, zatímco soupeř zůstává v sestupovém pásmu.

Už v úvodní minutě si Jubal Júnior oddychnul, že neviděl žlutou kartu. Stejně tak na druhé straně Cheick Keita mohl rozhodčímu Hakimu Benovi El Hadjovi děkovat, že jeho drsnější zákrok na Sakhiho kotník nebyl nijak "oceněn". Až ve 23. minutě se do balonu pořádně opřel Kamory Doumbia. Benoît Costil byl mezi třemi tyčemi pozorný.

Bývalý hráč Bordeaux si zanedlouho musel poradit i s pokusem Folarina Baloguna. Další minisouboj obou borců vyšel lépe pro fotbalistu hájícího barvy Remeše, protože takhle výtečnou Zeneliho pobídku za obranu nepřetavit v gól snad ani nešlo - 1:0. Že by se většina diváků a divaček na Stade Auguste-Delaune radovala z vedení dlouho, to se rozhodně napsat nedá.

Hned za necelých 240 sekund centroval Hamza Sakhi z pravé strany na malé vápno, kde se hlavou ukázkově prosadil M’Baye Niang - 1:1. Krátce poté pálil pozdější hrdina Junya Ito, nicméně tentokrát ještě na muže v rukavicích nevyzrál. V nastaveném čase úvodního poločasu vysunul Locko do úniku Baloguna, jenž udělal kličku Costilovi a zakončil do prázdné. Bohužel si o několik centimetrů nepohlídal ofsajdovou hranu.

Po změně stran se jako první osmělil Yunis Abdelhamid. Potom Arber Zeneli přihrál Dionu Lopymu, jehož střelu z otočky zastavil brankář. Čtvrt hodiny před koncem centroval Flips na Baloguna, jenž orazítkoval tyč. V 87. minutě Costil nechtíc prodloužil střílený pas pro Itoa, pro kterého nebyl problém zacílit zblízka do odkryté klece - 2:1. V nastavení se dostal k pokusu Rayan Raveloson. Remízu svému klubu s ním nezařídil.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Racing Strasbourg 2:2

23.10.2022 15:00

Góly: 44. Anthony Rouault, 55. Brecht Dejaegere - 65. Lebo Mothiba, 73. Kévin Gameiro

Domácí dohrávali dvacet minut v deseti lidech, protože přesto se vyhnuli druhé porážce v řadě. Racing potvrdil, že stále hledá loňskou formu a ve své situaci musí být rád za každý bodík.

Už ve 4. minutě vyzkoušel Zakaria Abouklal pozornost Matze Selse. Na další zajímavější příležitost se čekalo téměř půl hodiny. Fares Chaïbi už byl příliš blízko na to, aby mohl balon procedit za gólmanova záda. Krátce před poločasovým odchodem do kabin se řešil možný pokutový kop pro TFC. Nepískal se, přesto Montanierova skvadra odcházela do šaten s náskokem.

Rohový kop z pravé strany mířil na Rasmuse Nicolaisena, jenž hlavičkoval zpátky před bránu, kde byl Anthony Rouault o něco rychlejší, než Sels - 1:0. Strasbourská jednička musela být pozorná i po změně stran. Rafael Ratão jí příliš práce nenadělal. Zato bezprostředně po něm ve vápně vyplaval zcela neobsazený kapitán Brecht Dejaegere, jehož volej se zastavil až v síti - 2:0.

Deset minut poté Ronaël Pierre-Gabriel skvěle nacentroval na malé vápno, kde se svou hlavičkou úřadoval zkušený Jihoafričan Lebo Mothiba - 2:1. V 71. minutě chtěl Rasmus Nicolaisen poslat před dotírajícím Issiagou Syllou malou domů. Jenže si nesrovnal krok a místo toho zahrál ve vlastní šestnáctce rukou, za což dostal druhou žlutou, a tím pádem červenou kartu. Exekuce nařízené penalty se chopil Kevin Gameiro. Maxime Dupé sice jeho záměr vystihnul, avšak na razantní dorážku stejného hráče už opravdu dosáhnout nemohl - 2:2. Velké štěstí pro výběr Juliena Stéphana. Jenže do závěrečného hvizdu rozhodčího Jérémyho Stinata se už žádná velká šance na té či oné straně neurodila.

Více informací k zápasu

ES Troyes - FC Lorient 2:2

23.10.2022 15:00

Góly: 35. Julien Laporte (vl.), 61. Rony Lopes - 50. Stéphane Diarra, 81. Quentin Boisgard

Tu nadále při stejném bodovém zisku okupuje Lens. Nicméně Les Merlus prodloužili sérii neporazitelnosti na osm zápasů, což je úctyhodný výkon. Estacu díky získanému bodu patří po dvanácti kolech jedenáctá pozice.

V závěru úvodní čtvrt hodiny se míč dostal k Yoannu Salmierovi, který o hodně přestřelil zařízení. Ve 24. minutě přiletěl do domácího vápna centr. Dango Ouattara si výborně udělal prostor a křižnou střelou těsně minul pravou tyčku. Rodák z Ouagadouga, hlavního města Burkiny Faso, se hned dostal do další šance, ze které dokonce skóroval, jenže rozhodčí Bollengier musel po konzultaci s kolegou u videa gól kvůli ofsajdu odvolat.

Po půl hodině pálil Stéphane Diarra a Mateusz Lis musel zasahovat. Díky němu mohl jít Estac za pět minutek do vedení. Thierno Baldé centroval z pravé strany do vápna na svého jmenovce Mamu, který vypadal, že je klidně připravený zakončoval hlavou zády k bráně. Bohužel pro Lorient jej předběhnul Julien Laporte, který stejnou části těla zacílil do vlastní svatyně - 1:0.

Hned poté o sobě dal opět vědět reprezentant Guiney-Bissau Mama Baldé. Bohužel pro Bruna Irlese těsně minul. V 50. minutě si to neohroženě namířil do soupeřova pokutového území Stéphane Diarra a ranou k levé tyči nedal Lisovi žádnou šanci zasáhnout - 1:1. Krátce před vypršením hodiny hry minul Mama Baldé.

Po něm se k zakončení z úrovně penalty dostal Dango Ouattara. Nastřelil pouze brankovou konstrukci, a tak se znovu potvrdilo ono pořekadlo, že když nedáš, tak dostaneš. Montassar Talbi se na levé straně hřiště dostal do tísně, a tak chtěl poslat balon svému brankáři, který na něj ovšem nedosáhnul, z čehož vytěžil maximum pozorný Rony Lopes - 2:1.

Gólman Lis pak vystartoval proti Ouattarovi a mohl si oddychnout, že mu sudí po konzultaci s kolegou u videa neudělil místo žluté kartu červenou. Jen pár minut poté musel polský strážce svatyně Estacu likvidovat pokus Enza Le Féeho. V 81. minutě si Quentin Boisgard v soupeřově vápně narazil se Siriném Doucourém, aby zakončil neomylně k pravé tyči - 2:2. V nastaveném čase se akce opakovala, nicméně tentokrát si kulatému předmětu do cesty stoupnul Yasser Larouci.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Stade Rennes 1:2

23.10.2022 13:00

Góly: 53. Amine Salama - 43. Amine Gouiri, 90+3. Lovro Majer (pen.)

O záchranu bojující domácí potřebují každý bodík. Tentokrát k němu měli proti favorizovanému soupeři, který si dělá zálusk na účast v Lize mistrů, hodně blízko. Dokud opět nedoplatili na nedisciplinovanost.

Už po necelých 120 sekundách se k hlavičce dostal Christopher Wooh, nicméně Ibrahim Amadou kvalitním obranným zákrokem vypomohl svému brankáři. V 10. minutě se míč odrazil ke Gouirimu, jehož vychytal Paul Bernardoni. Další pokus přišel na pořad brzkého odpoledne až v závěru úvodní půl hodiny.

Benjamin Bourigeaud to zkusil z přímého kopu. Ten se však rozehrával ve větší vzdálenosti od brány, a tak nikoho nepřekvapilo, že stav nadále zůstával bezgólový. Poté o sobě dal vědět Martin Terrier. Další ke svým dosavadním sedmi zásahům nepřidal. O další pokus se postaral Adrien Hunou. Tečovaná střela skončila pouze na boční síti.

Až ve 42. minutě rozehráli hosté rychlou akci, při které Bourigeaud přihrával před sebe. Terrier nechal balon být, takže propadnul k Aminemu Gouririmu, jehož přízemní volej byl vskutku nechytatelný - 0:1. Sedm minut po startu druhého dějství hosté o vedení přišli. Hunou vyslal za obranu Amineho Salamu, který rovněž po zemi z úhlu prostřelil Steva Mandandu. Kdyby vystřelil o sekundu později, dobíhající Arthur Theate by patrně stihnul vyrovnávací trefě zabránit - 1:1.

Po hodině hry se po centru od rohového praporku dostal k hlavičce Hamari Traoré. Bernardoni svůj tým podržel. Za 180 sekund přiletěl do domácí šestnáctky další roh, které Theate poslal nad břevno. V nastaveném čase poslal Mandanda dlouhý nákop dopředu, kterého se zmocnil Matthis Abline. Amadou jej jasně zezadu podkopnul, za což vyfasoval žlutou kartu. Lovro Majer cílil do středu svatyně, čímž pro Les Rouges et Noirs zajistil sedmou výhru v sezoně - 1:2.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - RC Lens 0:1

22.10.2022 21:00

Góly: 78. David Costa

Už třetí porážku v řadě si připsal Olympique Marseille a po víkendu může opustit pohárové příčky. Nejtěsnější výhru RC Lens obstaral čtvrthodinu před koncem přizvednutou ranou David Costa.

Před dalšími zápasy Ligy mistrů to pro Les Phocéens nejsou dobré zprávy. Forma OM se v Ligue 1 zasekla a těsný kontakt s vedoucím PSG je tatam.

Jihofrancouzský celek začal před vlastním publikem aktivně a hned v prvních sekundách se nepřesně opřel do balónu Tavares. Místo kýženého gólu ale domácí museli řešit zranění Kolašinace a ve 22. minutě sáhla Marseille k prvnímu střídání. To jí zatím na aktivitě neubralo a po akrobatickém zakončení střílel vedle Veretout.

O chvíli později nevyužil dobrou šanci i Harit, když ho skvěle vychytal konžský brankář Samba. Před koncem prvního poločasu spálil asi největší příležitost domácích Clauss, když se zjevil sám před Sambou a balón poslal z jedničky těsně vedle.

Zatímco v prvním poločase byli jasně lepší domácí, ve druhém se obraz hry diametrálně lišil. O poznání aktivnější bylo Lens, což se domácímu publiku pochopitelně nelíbilo. V 55. minutě vystrašil domácí střelou do boční sítě Fofana. Marseille se na okamžik zmátořila a o deset minut později odmítla vedení. Mbemba zakončoval na středu vápna jen do Samby a tato možnost později domácí mrzela.

Ještě než Lens udeřilo, protáhl Lópeze znovu Fofana. V 78. minutě už to hostům klaplo a výstavní branku vstřelil David Costa. Jeho pumelici totiž přizvedl Balerdi a López tady měl jen pramalou šanci zasáhnout. Olympique se až do konce nevzpamatoval a prohrál už třetí ligový zápas v řadě.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Olympique Lyon 1:2

22.10.2022 17:00

Góly: 70. Elye Wahi - 33. Houssem Aouar, 90. Alexandre Lacazette

Trefa Alexandra Lacazetteho z 90. minuty zřídila Lyonu sobotní výhru na půdě Montpellieru. Trenér Laurent Blanc tak slavil svůj první tříbodový rezultát na lavičce OL, kam usedl teprve nedávno za odvolaného Petera Bosze. Zato domácí, pod dočasným velením Romaina Pitaua, jenž nahradil odvolaného Oliviera Dall’Oglia, museli dost smutnit. Od remízy nebyli daleko.

Blancovi debut na střídačce Les Gones o minulém víkendu prostě nevyšel, konala se nakonec porážka v Rennes. Nicméně pro tento duel nepanikařil a vlastně vložil důvěru ve většinu těch hráčů, které nasadil do hry na Bretaňském poloostrově. Mezi nimi byl i Aouar, jehož našel ve zcela volném prostoru svou přihrávkou Lacazette, a z vyloženého postavení se jeho spoluhráč nemýlil ve 33. minutě v koncovce. Olympique držel vedení až do 70. minuty, kdy Montpellier bez stálého kouče vyrovnal, a to ve velkém stylu. Ferri vyslal jemný oblouček do šestnáctky a tam se rozhodl zakončit Wahi dost nečekaně nůžkami. Paradoxně se ve vzduchu velmi umně orientoval a ukázkově zamířil k tyčce, k níž se gólman Anthony Lopes jen marně natahoval.

Následovala každopádně další zápletka, protože oběma týmům byl v 74. minutě počet hráčů na trávníku zredukován na číslo deset. Mavididi se totiž dostal do pořádně ostrého křížku se svým soupeřem Diomandém, chvilku se oba kočkovali, a ve finále pak svého jednání litovali, jelikož, k překvapení všech přítomných, vyrezultovaly červené karty pro nezkrocené kohouty. Nakonec však hosté přece strhli výhru na svou stranu, v závěrečných pasážích zápasu stačil Caqueret prostrčit merunu k Lacazettemu, jenž levačkou mířil dělovku parádně na bližší tyč.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - Paris Saint-Germain 0:3

21.10.2022 21:00

Góly: 24. Kylian Mbappé, 78. Lionel Messi, 82. Kylian Mbappé

Velkou zásluhu na tom při absenci Neymara měly zbylé dvě ofenzivní hvězdy. Lionel Messi jednou skóroval a svému parťákovi Kylianovi Mbappému nahrál na obě branky. Pařížský velkoklub tedy stoprocentně udrží první příčku i po dvanácti kolech. Naopak Korsičané zůstanou v sestupovém pásmu.

Přitom to byli na Stade François Coty domácí, kdo zahrozil jako první. Mounaïm El Idrissy to zkusil z úhlu a těsně minul tyčku. Poté se prezentoval se svým nepovedeným lobem Lionel Messi. Jeho chvíle však měly teprve přijít. Argentinská superstar zahrávala ve 13. minutě přímý kop. Míč ve zdi tečoval Bevic Moussiti-Oko do protipohybu brankáře, který se přesto stačil natáhnout a pohromu zažehnal.

Následně se připomněl Vincent Marchetti, leč brána mu byla malá. Ve 24. minutě sehráli hosté jednoduchou akci. Messi vyslal Mbappého za obranu a zakončení placírkou z voleje bylo podle očekávání pro Benjamina Leroye nechytatelné - 0:1. Rozhodčí Johan Hamel ještě s kolegou u videa krátce debatoval na téma ofsajd, ale všechno bylo v souladu s pravidly.

Ve 36. minutě utekl po pravém křídle Achraf Hakimi, načež servíroval pro Mbappého, jenž z úrovně penalty cílil vysoko nad. V nastaveném čase úvodního dějství ještě mířil těsně vedle levé tyče Fabián Ruiz. Hned po změně stran našel Messi ve vápně Juana Bernata, který vypadal, že si není jistý, co chce s míčem vlastně udělat.

V 50. minutě Hakimi posunul na Renata Sanchese, kterého vychytal Leroy. Mbappé opět zahrozil za šest minut, jenže na svou desátou trefu v sezoně si ještě musel počkat. Až v 72. minutě musel poprvé zasahovat Gianluigi Donnarumma, když si poradil s pokusem Youcefa Belaïliho. V minutě osmasedmdesáté tedy mohli jít svěřenci Christopha Galtiera do dvoubrankového vedení.

Při krásné akci si Messi vyměnil balon s Mbappém, který mu jej patičkou vrátil před svatyni Ajaccia. Šestinásobný vítěz Zlatého míče udělal brankáři kličku doprava, načež levačkou zakončil do prázdné - 0:2.

Autor druhého zásahu za čtyři minutky posunul na Mbappého, který v pádu skóroval - 0:3. A záhy potom byl vystřídán. Ve zbytku zápasu neuspěli ani Pablo Sarabia, ani Ryad Nouri.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain12102032:532
2.RC Lens1283119:827
3.FC Lorient1283123:1627
4.Stade Rennes1273225:1224
5.Olympique Marseille1272320:923
6.Lille OSC1271425:2122
7.AS Monaco1263323:1821
8.Olympique Lyon1252521:1617
9.Clermont Foot1252516:1917
10.Toulouse FC1244419:2016
11.ES Troyes1234521:2413
12.OGC Nice1234511:1513
13.Montpellier HSC1240822:2412
14.Stade Reims1226414:2012
15.FC Nantes1225514:2011
16.Racing Strasbourg1216512:199
17.Stade Brestois1223714:269
18.AJ Auxerre1223712:259
19.AC Ajaccio122288:198
20.Angers SCO1222814:298

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Messi se začíná dostávat do kruté formy. Tohle už herně připomíná běžné zápasy v Barce, kdy udělal 1+2 nebo 2+1 a ještě k tomu dalších 5-7 šancí vytvořil.

Reagovat
acko_bez_naflusu

Reagovat
rominhoFCB

6+9 v 11 zápasoch Ligue One. GOAT.

Reagovat
oli9

ty jeho góly, ta lehkost.. Vypadá to sakra jednoduše.. Pořád má co nabídnout

Reagovat
Salfovic

Snad mu to na MS konečně vyjde

Reagovat
Doubas

Já jsem na to včera jako jeho fanoušek teda koukal a několikrát to tam slušně zadrbával a ztrácel, naštěstí z toho ale nakonec vyšel dobře.

Reagovat
Godwinson

Hlavne herne je to otres.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Langi

Blanc predvedena hra …Blanc za 2 zapasy udelal vetsi progres nez Bosz za sezonu a ctvrt

Reagovat
Israha

Řešení situací ve finální fázi bylo ale chvílemi příšerné. To takhle zadrbáváte celou sezonu, nebo jen dnes nebyl den?

Reagovat
Seydou Doumbia

Většinu sezony jsme se do těch šanci ani nedostávali, takže nevím jak odpovědět. Ale jako ten únik 2 na jednoho a přihrávka Lacy Dembélému to byl majstrštyk

Reagovat
Israha

To byl extrémní zádrb, ale byly tam i další, byť ne tak třeskuté. Ale minimálně to vypadá, že Lacazette s Dembelém můžou hrát spolu a bude to i funkční, ta jejich spolupráce se mi poměrně líbila.

Reagovat
Mandanda_30

Měla to být minimálně 3:0 win pro OM, ale Balerdiniho magická teč vyčarovala skóre 0:1

Reagovat
Israha

A už se vezem

Reagovat
Mandanda_30

jj.... Teď Mandandovo Rennes se před nás dostane, takže ten z toho má aspoň teď prdel + Monako, který nás v Listopadu porazí s lepšícím se Lyonem a jsme tak 8.

Reagovat
Israha

Když se podaří postoupit v LM ze skupiny, bude to ve výsledku asi ještě v pohodě, protože na titul to letos stejně není a aspoň budou prachy navíc. Ale jestli se vypadne a v lize spadnem někde na plac pro EKL, tak...vlastně bude vše jako obvykle a bude jasné, že Tudor a pár hráčů s hlubšími zkušenostmi se špičkovým fotbalem tu geneticky danou labilitu klubu taky nezlomí .

Reagovat
Mandanda_30

Obávám se, že vše bude jako obvykle a Longoria si vytrhá vlasy Chudák koupil 15 hráčů na letošní sezónu a začínáme jít směrem zpět

Reagovat
Israha

Ty, mně by možná letos nakonec stačil i ten CdF. . Když to může vyhrát Nantes s asi třemi kvalitními hráči v celém kádru...

Reagovat
Mandanda_30

Nad tím jsem ani nepřemýšlel Konečně by aspoň Payet vyhrál svoji 1. profi trofej (teda aspoň myslím, že ještě nic nevyhrál )

Reagovat
Israha

Stačí doufat, že PSG podcení nějaké průměráky a nechá se jimi ubetonovat , a pak by to snad šlo ten tým letos papírově více soutěží uhrát může.

Reagovat
El Fáňos

pěkný zápas na koukaní, hodně intenzity, ale nakonec dost hořká pachuť. Hráli jsme lépe, ale střídání pro mě dost nepochopitelné 3 nejlepších hráčů na hřišti za nerozehraného Dienga Payeta a poslední dobou neproduktivního zadrbávače Undera (ktery je jinak produktivni zadrbavac). Na druhé straně Haiseho střídáné Lens pomohlo a od toho střídaní Harita, Sancheze a Guendouziho jsme dopředu nic nepředvedli a Balerdi měl špatnou karmu, jak tam něco řval na fofanu, jinak vyčítat mu nelze, ale smůla hrozná a celých super 77 rázem v nikde. Na druhou stranu bych Tudorovi nerad úplně křivdil, kdyby tam Clauss, Mbemba, Sanchez, Tavares dali gola, tak ten zápas půjde za námi.

Reagovat
Mandanda_30

Payet už vypadá, že je hotovej

Reagovat
El Fáňos

no už jednou byl takhle při těle, ale pak zhubl a byl zase top. Potřebuje hrát od začátku a spíš střídat v 60 dolu, jako žolík toho podle mě moc nepřinese...

Reagovat
Israha

I kdyby nezhubl a byl pomalý, tak furt jaksi může trefovat branku a kopat standardky na hlavy spoluhráčů, hrát to tzv. "na Horvátha". To letos taky vůbec nedělá.

Reagovat
Israha

Teď čumím na záznam gólu...dpč ten Balerdi má fakt herní inteligenci na bodu mrazu. Podruhé za tři zápasy zavinil gól tím, že strčil nohu do míče, který měl jasně viditelnou trajektorii a nepředstavoval výrazné ohrožení branky. Však to učí každého dřeváka v okresním přeboru, že do takových střel se ty haksny NEDÁVAJÍ. Já už ho fakt nemůžu ani vidět, to ať tam radši hraje Touré s Kolašinacem.

Reagovat
Mandanda_30

Kolašinac + Gigot a Balerdi na střed, to by byl skvost

Reagovat
Israha

Gigot je sice řezník, ale jinak úplně v pohodě stoper, nijak výrazně horší, než většina toho, co tím týmem za poslední dekádu prošla. Toho bych fakt na stejný řádek, jako ty dva, nedával .

Reagovat
Mandanda_30

Já beru jen tu speciální verzi toho Gigota, tu řeznickou, jinak jako je v pohodě, ale myslím jeho superverzi jako proti PSG s tou červenou, 10 minut ze střídačky

Reagovat
Israha

Takže něco jako Duje první dvě sezony, akorát ten k tomu i hrál vysoce průměrně . Ne, za Gigota jsem rád...nijak extra kvalitní fotbalista, ale bojovník a fanoušek Marseille od dětství, hraje za klub svého srdce. Pokud to nemá být on, kdo je nejkvalitnějším stoperem v kádru a tahounem obrany, je to hodnotný hráč.

Reagovat
Godwinson

Marseille slusna tragedie, Tudor skvely stridani.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele