Takhle to nejde! řekli si indiáni před obratem. Chtějí hrát aktivně

Foto: Daniel Klement, hc-olomouc.cz

24. října 2022, 11:47

Josef Prášek

První třetina v Olomouci? Jasná dominance domácích. Ti přestříleli Plzeň 13:3 na střely, každopádně z tlaku vytěžili jen jednu branku a poté na to doplatili, protože indiáni duel dokonale otočili a zvítězili 4:1.

„První třetina od nás nebyla dobrá. Ještě jsme byli podle mě v autobuse,“ nechápal po utkání útočník Filip Suchý.  

„O pauze jsme si řekli, že to takhle nejde. Dominik nás podržel, mohli jsme jinak prohrávat 0:3,“ ocenil výkon Dominika Pavláta, jenž měl celkově v utkání 30 zákroků.

Olomouc poslal do vedení v 5. minutě obránce Tomáš Dujsík a vypadalo to, že Hanáci budou doma opět slavit.

Od druhé části ale hosté srovnali hru. V detailech byli i lepší a zaslouženě srovnali po parádním bekhendu od Tomáše Mertla.

Do třetí části se tak šlo za stavu 1:1. „Nabádali jsme kluky, aby hráli aktivní hokej. Směřovalo to k tomu, že kdo dá druhou branku, tak asi vyhraje,“ uvedl trenér Petr Kořínek.

Plzeň měla raketový nástup do třetí periody: udeřila po 20 sekundách a poté ve 43. minutě. Rázem vedla 3:1! Trefu do prázdné klece pak v závěru obstaral Adam Dvořák.

„První třetina od nás nebyla dobrá. Ještě jsme byli podle mě v autobuse."

„Říkali jsme si, že musíme všechno dávat na branku. Nikdy nevíte, kdy se vám to odrazí. Naštěstí to tam dvakrát spadlo,“ radoval se Suchý, který se sám postaral o branku na 3:1. Prosadil se navíc poprvé v sezoně.

„Náš styl je založený na bruslení. Říkali jsme si, že jejich beky musíme dostat pod tlak, protože pak můžou vyprodukovat nějakou chybu,“ měl jasno plzeňský forvard.

Indiáni po dvou porážkách po nájezdech naplno bodovali – v tabulce jim náleží 11. pozice se ziskem 17 bodů.

„Takový aktivní hokej chceme hrát! Žádný defenzivní."

A plzeňští hokejisté ukázali, že po změně trenérů se chtějí prezentovat aktivní hrou, kdy hned několik hráčů napadá...

„Takový aktivní hokej chceme hrát! Žádný defenzivní. Každý soupeř s tím má pak problémy, než když se zatáhneme dozadu a jen bráníme,“ doplnil plzeňský kouč Kořínek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz