Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Čeká vás dlouhá dovolená? 4 kosmetické tipy, na které při balení nesmíte zapomenout

24.10.2022

Chystáte se na několikatýdenní cestu do teplých či chladnějších krajin? Ať už vyrazíte s batůžkem na zádech, nebo s kufrem v autě, neměli byste zapomenout na kosmetickou KPZ, která se může hodit v neočekávaných situacích, ale i při běžné hygienické rutině. Co přesně byste si s sebou měli přibalit?

1. Dezinfekce

Dezinfekce se hodí, když řešíte osobní hygienu, ale i při následné aplikaci dalších přípravků nebo make-upu. Pokud si totiž dostatečně nevyčistíte ruce, kterými budete nanášet například BB či CC krém a ostatní přípravky, snadno se vám tak pleť zanese nechtěnými bakteriemi a prachem, na které posléze pudr ani korektor nebudou stačit.

2. Vyživovací krém

Vyživovací krém je základ, který vaši pleť ochrání před suchem i mrazem. Pořiďte si nejlépe ten na celé tělo, včetně obličeje. Nenechte se zmást chladným podnebím, i v takových podmínkách oceníte kvalitní produkt s SPF (ochranný faktor proti ultrafialovému záření). Nemusíte se bát, vysoký ochranný faktor nezabrání krásnému opálení, ale zamezí škodlivému záření, aby se dostalo do vašeho těla a ničilo vaši pleť. (Pokud se chystáte často koupat v moři nebo v jezerech, doporučujeme produkty, které nehubí korálové útesy a oceánskou mikroflóru.)


Zdroj obrázku: Pixel-Shot / Shutterstock.com

3. Parfém a deodorant

K čemu by bylo skvěle vypadat, když by váš božský zjev doprovázel už ne tak moc libý odér. Nejde o to se nepotit, ale nesmrdět, že? :) Jestliže se vám nechce tahat celý flakón oblíbeného parfému, pořiďte si minilahvičky s rozprašovačem, do kterých svůj oblíbený parfém pro ženy (nebo muže) snadno odstříknete.

ZAJÍMAVOST: Víte o tom, že si Oldřich Nový před intimními scénami stříkal malé množství parfému na jazyk, aby jeho filmová partnerka měla z natáčení co nejpříjemnější zážitek? Zkuste to také, ale jak už jsme v redakci ozkoušeli, stačí jen velmi malé množství, jelikož alkohol a přídavné vonné esence chutnají velmi hořce.

4. Smývatelná či slupovací pleťová maska

Pokud se cítíte nekomfortně a potřebujete dodat své pleti a duši městský glanc, oživte ji výživnou maskou. V tropech sáhněte po hydratační verzi, která dodá kůži potřebnou vlhkost, v mrazivém počasí na ni ale raději zapomeňte. Přílišná hydratace totiž může zapříčinit, že voda ve vaší pleti začne zamrzat, a tím pleť poškodí. Následné mikrotrhlinky způsobí, že se vaše pleť nebude schopna přirozeně bránit danému podnebí.

- PR článek - 

Článek byl zobrazen 359 krát.

Diskuze k: Čeká vás dlouhá dovolená? 4 kosmetické tipy, na které při balení nesmíte zapomenout

V tomto tématu zatím nejsou žádné příspěvky

Vstoupit do diskuze

 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

TOPlist
 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.