Novým starostou města Kutné Hory je Lukáš Seifert, místostarosty jsou Josef Viktora a Kateřina Špalková

Ustavující zasedání zastupitelstva města Kutné Hory se konalo 24. října v Rytířském sále Vlašského dvora. Z 27 členů bylo přítomno 26, jeden se z jednání omluvil. Poté, co zvolení zástupci politických stran složili slib zastupitelů, byly na programu volby starosty a dvou místostarostů. Starostou města se stal s osmnácti hlasy Lukáš Seifert (ODS a TOP 09), prvním místostarostou byl zvolen Josef Viktora (ANO) s devatenácti hlasy, který je zároveň určen zastupováním starosty města v době jeho nepřítomnosti. Druhou místostarostkou je Kateřina Špalková (VIZE) se ziskem 16 hlasů. 

Při schvalování programu zasedání zastupitelů nebyl přijat protinávrh bývalého místostarosty Víta Šnajdra odložit z důvodu nedostatečného prostoru k prodiskutování volbu předsedů a členů finančního a kontrolního výboru.  Předsedou finančního výboru byl zvolen zastupitel Martin Suchánek (Město PRO lidi a Soukromníci). Zastupitelé schválili, že volba předsedy kontrolního výboru bude na programu příštího zasedání zastupitelstva města.

V devítičlenné Radě města Kutné Hory zasednou automaticky nově zvolení představitelé města Lukáš Seifert, Josef Viktora, Kateřina Špalková, dále byli zvoleni se shodným ziskem 15 hlasů Kateřina Daczická (ODS a TOP 09),  Monika Válková (ANO), Jiří Kukla (ANO), Tomáš Morawski (Alternativa pro Vás), Robert Otruba (KDU-ČSL) a se ziskem 14 hlasů Josef Treml (ODS).

„Děkuji za důvěru a za možnost být ve vedení města Kutné Hory a věřím tomu, že se nám podaří vytvořit příjemnou atmosféru pro práci a zrealizovat spoustu kroků pro rozvoj města,“ řekl na závěr starosta Lukáš Siefert.

Další zasedání zastupitelstva města Kutné Hory se uskuteční 15. listopadu od 16 hodin v Rytířském sále Vlašského dvora.

pra

Zavřít menu