Co dítě, to jiný tatínek: Olga Menzelová promluvila o dětech

Olga Menzelová má opravdu pestrý rodinný život. Je matkou tří dětí, přičemž každé z nich má jiného otce. Jejími životními partnery byli Jaroslav Brabec, Jiří Menzel a Miroslav Bárta, s nímž momentálně žije. V nejnovějším rozhovoru prozradila, jaké to je být maminkou tří dětí s poměrně velkými věkovými rozestupy, a jak její výchova vlastně probíhá.

Producentka Olga Menzelová se rozhodně nemusí bát, že by se doma nudila. O zábavu se jí starají děti různých věkových kategorií. „My zastáváme všechny vývojové skupiny, a to pubertu, prostřední věk, tak i utírání zadku a nosu. Když to můžu porovnat, tak mi stále připadá jednodušší utírat ty zadky a nosy. Já nevím, jaký je na to návod, ale pubertu je potřeba přežít. Není to snadné, člověk ale musí mít empatii a vzpomenout si sám na sebe, ale je to těžké,“ svěřila se Olga Menzelová pro eXtra.cz.

Prvního potomka, dceru Annu Karolínu, počala v roce 2008 s režisérem Jaroslavem Brabcem. V té době byla provdaná za Jiřího Menzela, který však dle deníku Blesk nikdy nechtěl děti. Vztah s jiným mužem jí však nevyšel, a Olga se tak vrátila zpátky do hnízdečka k Jiřímu. S ním nakonec přece jen také otěhotněla, a porodila dceru Evu Marii.

Ani jedna dcera své geny nezapře. Podle Oldy mají obě uměleckého ducha, však se podívejme, co jejich otcové dokázali. „Anča je dost umělecky naladěná, velmi ráda maluje. Její táta Jarda ji často bere na výstavy moderního umění, kterým je inspirována. Myslím si, že je to taková citlivá umělecká duše. Evička zase výborně zpívá, chodí do Kühnova dětského sboru. Často myslím na to, jak se jí daří, jak je šikovná a jak by na ni byl Jiří hrdý, stejně jako na Anču.“

Olga zastává názor, že by děti měly jít vlastní cestou. „Děti se nějak vyvíjí a já si přeju, aby dělaly to, co je bude dělat šťastné. Nemám potřebu do nich projektovat nějaké své ambice,“ svěřila se Olga.

S nynějším partnerem, významných egyptologem a archeologem, Miroslavem Bártou, vychovává syna Alberta. Než však prosáklo na veřejnost, že potřetí porodila, uběhl více jak rok a půl. Vše se seběhlo ještě v době, kdy byl Jiří Menzel naživu. Upřímně se prý z jejího těhotenství radoval.

Ačkoliv někteří na Olgu často hledí skrz prsty, jelikož si pořídila děti s jinými muži, zatímco byla vdaná za Jiřího Menzela, jiní ji obdivují. Zůstala po jeho boku do posledních dnů a s láskou se o něj starala. Nelze ji soudit za to, že chtěla zároveň vést plnohodnotný život.

Zdroj: eXtra.cz, Blesk, Instagram