"Vzhledem k nepřítomnosti některých hlavních aktérů projektu 2023 se tento týden nebude konat tisková konference týmu B&B HOTELS - KTM. O termínu, kdy se bude konat, vás budeme informovat," sdělil tým jednoduše. 

Nedávno Francouzi jednoznačně odmítli zprávy o příchodu Marka Cavendishe: "K tomu, co vyšlo v článku Ouest-France, se nebudeme vyjadřovat, kromě popření všech těchto informací." A později se jim nepodařilo dodat potřebné dokumenty a požádat Mezinárodní cyklistickou unii o licenci ProTeam. Vysvětlili to administrativními problémy a slíbili dodat všechny podklady o něco později. Představy o novém velkém týmu s bohatým sponzorem jsou pryč, Jerome Pineau a jeho kolegové mají víc starostí než jistot. Aspoň podle l'Equipe.

 

Podle francouzského deníku týmu chybí finanční záruky. Původně se spekulovalo o zapojení společnosti Carrefour, ale tato možnost už neplatí a nyní mluví o francouzské energetické skupině Engie a společnosti Enedis, francouzskému distributorovi elektřiny. I to jsou velcí sponzoři, ale rozpočet týmu by měl být maximálně okolo 15 milionů eur ročně. To je na druhodivizní sestavu slušný rozpočet, podobnými financemi v posledních letech disponoval třeba Alpecin - Deceuninck. Ale rozhodně nestačí na špičku WorldTour a nejsilnější celky světa. Ineos Grenadiers má rozpočet okolo 50 milionů eur, v případě UAE Emirates se spekuluje o 35 milionech, možná i víc. 

Podle l'Equipe by u týmu měl zůstat sponzor B&B Hotels, ale už nejspíš nebude titulárním sponzorem. Pineau podle Velonews.com jedná také s městem Paříž, aby jeho projekt podpořilo. Chybí více informací o nových posilách, všechno jsou pouze spekulace. Přitom kromě mužského profesionálního týmu by měl vzniknout i ženský celek s francouzskou mistryní Audrey Cordon-Ragot v čele. 

S týmem se podle zahraničních novinářů už dohodli Cees Bol (DSM), Ramon Sinkeldam (Groupama - FDJ) a Mark Cavendish (Quick-Step Alpha Vinyl). Právě Cavendish měl být největší osobností týmu, lídrem a pojistkou účasti na Tour de France. Jenže už se mluví o jeho možné dohodě s Israel - Premier Tech.