Mimo plac pak bavil celý štáb. Dokazují to nejen unikátní fotografie z archivu obdivovatelů filmových mayovek, ale i slova jejich režiséra.

„Ani jednou jsem nezalitoval toho, že jsem si vybral právě Pierra,“ prohlásil kdysi Briceův objevitel Harald Reinl (†78).

Svůj čas na place trávil Pierre Brice mimo samotné hraní mnoha způsoby, což dokazují následující fotky.

Fotograf

Z natáčení seriálu Vinnetou
Autor: Foto archiv fanklubů Karla Maye

Zaznamenat si každý okamžik z průběhu natáčení bylo velkým koníčkem obou hlavních hrdinů. Po smrti Lexe Barkera se Pierre netajil tím, že nad alby s fotografiemi z natáčení se leckdy neubránil slzám.

Karbaník

Z natáčení seriálu Vinnetou
Autor: Foto archiv fanklubů Karla Maye

Herecký karavan sloužil během natáčení v krásných exteriérech bývalé Jugoslávie nejen jako šatna, ale v případě Pierra Brice i jako karetní herna. Díky svojí minulosti v cizinecké legii byl totiž vášnivým karbaníkem a Lexe Barkera pravidelně porážel.

Milovník psů

Z natáčení seriálu Vinnetou
Autor: Foto archiv fanklubů Karla Maye

Není tajemstvím, žě během natáčení mayovek se mezi členy štábu pohybovalo vždy několik psů. A byl to právě Brice, který nevynechal ani jedinou příležitost si s nimi pohrát. Sám jich v pozdějších letech s manželkou Hellou několik vlastnil.

Další snímky, které vznikly během natáčení a ukazují představitele Vinnetoua v jiném světle, naleznete v pokračování článku.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat