Murray letos vyhrál už 26 zápasů. Nejvíc od roku 2016

26. 10. 2022, 01:14
Aktuality 7
ATP BASILEJ - Andy Murray v hale v Basileji po obratu zdolal kvalifikanta Romana Safjullina a připsal si 26. výhru v sezoně. Více vítězných zápasů 35letý Brit zaznamenal naposledy v roce 2016. Třetí porážku v řadě utrpěl druhý hráč světa Casper Ruud, který prohrál s domácím veteránem Stanem Wawrinkou.
Andy Murray

Andy Murray se po 17 letech představil na turnaji v Basileji a vybojoval postup do druhého kola. Bývalá světová jednička porazila po více než dvou a půl hodinách 6-7 6-3 6-4 Romana Safiullina.

Pětatřicetiletý Brit, jenž hrál v Basileji pouze jako osmnáctiletý v roce 2005, se dokázal dostat z nepříznivého stavu 1-4 v třetím setu a vyhrál posledních pět gamů zápasu.

"Trochu jsem změnil způsob returnování, díky tomu jsem si dokázal vytvořit nějaké příležitosti a trochu mu (soupeři) to znechutit," řekl trojnásobný grandslamový šampion a dvojnásobný olympijský vítěz.

Aktuálně 49. hráč světového žebříčku Murray vyhrál 26. zápas na ATP Tour v sezoně. Je to nejvíc od roku 2016, který zakončil se 78 výhrami jako světová jednička. Poté jeho kariéru výrazně ovlivnily potíže s kyčlemi, kvůli nimž už málem s tenisem skončil.

O překvapení se v Basileji postaral další veterán, sedmatřicetiletý Švýcar Stan Wawrinka. Trojnásobný grandslamový vítěz, jenž je aktuálně na 194. místě žebříčku, porazil 6-4 6-4 světovou dvojku Caspera Ruuda. Norský tenista od postupu do finále US Open prohrál tčtvrtý z pěti zápasů a připsal si třetí porážku za sebou.

Halový turnaj v Basileji se hraje po dvou vynechaných ročnících kvůli koronavirovým omezením. Dosud posledním vítězem byl v roce 2019 místní rodák Roger Federer, jenž před měsícem na Laver Cupu v Londýně ukončil kariéru.

• ATP 500 BASILEJ •
Švýcarsko, tv. povrch / hala, 2.276.105 eur
úterní výsledky (25. 10. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •

Wawrinka (Švýc.) - Ruud (2-Nor.) 6-4 6-4

Carreňo (5-Šp.) - Báez (Arg.) 6-2 6-1
Bautista (6-Šp.) - Djere (Srb.) 6-4 6-1
A. Murray (Brit.) - Safiullin (Rus.) 6-7(5) 6-3 6-4
Stricker (Švýc.) - Cressy (USA) 7-6(4) 6-3
Van de Zandschulp (Niz.) - Mannarino (Fr.) 6-4 4-6 6-4
Molčan (SR) - McDonald (USA) 5-7 6-4 7-5

Kecmanovič (Srb.) - Davidovich (Šp.) 6-7(5) 6-2 6-1.

 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Tennisfan77
Ono se hodně říká, že Murrayho zastavila BIG3, což je asi z části pravda, ale on neměl nikdy predispozice k tomu být na TOPu dlouho, ten jeho tenis je fyzicky náročný, což třeba od Nadala s Djokovičem taky, ale oni mají finální úder a umí převzít otěže výměny, Murray jenom čeká na to, co se stane.
Reagovat
Holahej
Andy byl na špici, zastavila ho operace páteře, začínal znova, pak si H2H s top3 pohoršil, došplhal na špici, byl dlouho v top4, dostal na vrchol, přišlo zranění kyčle, na svojí výšku má krátké nohy, dlouhé tělo, tento typ postavy, alá Gasquet, Mečíř, trpí na tyto potíže. Ve hře je výborný, zaostává v podání, první úder, vstup do hry, kterým se mastí mraky free bodů nebo odvrací BB. Kolikrát měl vítězství nad nimi na dosah, vedl, stačilo mu držet podání nebo šel podával na vítězství v zápase..a nedal v gamu ani jedno první podání a DF k tomu. Tím trpí i teď, výborná hra, ale přichází gamy bez 1.podání, těžko pak vyhrávat, když podání je základ a dneska hráči střílí podání výborně a dělají tolik přímých bodů.
Reagovat
Tennisfan77
Je to tak, navíc jeho rivalové včetně Nadala uměli ten servis vytáhnout když bylo potřeba.

Na GS má Murray s BIG3 H2H 5:20, což je prostě strašně moc.
Reagovat
Krisboy
GOAT.
Reagovat
Patik
26 víťazstiev v tejto sezóne to je slušné číslo nato ze obehol len 26 turnajov.
Reagovat
aligo
smile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist