Zemřel Leslie Jordan: Herec ze seriálu Will a Grace ve věku 67 let podlehl následkům vážné autonehody

Přidat na Seznam.cz

Herec a komik Leslie Jordan zemřel v pondělí po autonehodě v Hollywoodu v Kalifornii. Bylo mu 67 let. Jeho publicista David Shaul napsal, že byl nejen mega talent a byla radost s ním pracovat, ale poskytoval národu emocionální útočiště.

Jordan byl známý díky roli Beverly Leslieové v dlouholetém sitcomu Will & Grace a také díky rolím v seriálech American Horror Story a Call Me Kat. Jordanova sláva však v posledních letech exponenciálně rostla především na sociálních sítích, kde v průběhu pandemie zveřejňoval srdečné vtipy a aktualizace. Na svém účtu na Instagramu nasbíral více než 5 milionů sledujících.

„Svět je dnes bez lásky a světla Leslieho Jordana rozhodně mnohem temnějším místem. Nejenže byl mega talent a radost s ním pracovat, ale poskytoval národu emocionální útočiště v jednom z jeho nejtěžších období. To, co mu chybělo na výšce, doháněl velkorysostí a velikostí jako syn, bratr, umělec, komik, partner a člověk. Vědomí, že opustil svět na vrcholu svého profesního i osobního života, je dnes jedinou útěchou,“ uvedla v prohlášení pro CNN Jordanova talentová agentka Sarabeth Schedeenová.

„Kromě jeho talentu bude Leslieho dar přinášet radost těm, kterých se dotýkal, jeho schopnost navázat kontakt s lidmi všech věkových kategorií, jeho pokora, laskavost a jeho roztomilost všem velmi chybět,“uvedl v prohlášení jeho právní zástupce Eric Feig. Podle koronera z Los Angeles, který Jordana identifikoval, a mluvčího hasičského sboru Los Angeles se Jordan v pondělí ráno stal účastníkem dopravní nehody v Hollywoodu a byl na místě prohlášen za mrtvého, uvádí portál USA TODAY.

Zdroje: CNNUSA TODAY