- Reklama -

Koruna 5: Elizabeth Debicki promluvila o roli princezny Diany a jak štáb seriálu přistoupil k její smrti

Emma Corrinová, která ve 4. sérii ztvárnila mladou princeznu z Walesu v mládí, "přenechala" v nových dílech roli Diany herečce Elizabeth Debicki. Ta v seriálu ukáže asi nejznámější léta Dianina života.

- Reklama -

Podle Petera Morgana, tvůrce seriálu Koruna, jsou Elizabeth Debicki a její Diana ústředním bodem nadcházející sezóny. „Je jedinečně velkolepá,“ vysvětlil Morgan, proč obsadil do role princezny milované veřejností právě australskou herečku. „Měl jsem na seznamu jen její jméno. Kdyby řekla ne, možná bych musel celý seriál přehodnotit.“

Debicki naštěstí řekla ano. A nebála se ani toho, že měla ve scénáři i poslední hodiny života princezny Diany. Jak Elizabeth Debicki uvedla pro ew.com, věří, že herci a štáb seriálu The Crown se s těžkými chvílemi jejího života vypořádávali velmi citlivě. Nebojí se proto ani toho, že by některé epizody zarmoutili prince Harryho a prince Williama, jak píše cosmopolitan.com.

Tvůrci extrémně řešili každý detail, vysvětlila Debicki

„O žádných obavách opravdu nevím,“ komentovala herečka otázku, zda se nebála, jak show zachytí finální okamžiky princeznina života. Debicki tvrdí, že tvůrce seriálu Peter Morgan zpracoval každou dějovou linii s opravdovým a nefalšovaným soucitem.

„Myslím, že Peter a celý štáb udělali maximum pro to, aby opravdu všechno zvládli s takovou citlivostí, opravdovostí a složitostí, jakou si to zaslouží,“ řekla. „Množství výzkumu a péče a rozhovorů a dialogů, které se odehráli nad, z pohledu diváka, něčím, čeho byste si pravděpodobně nikdy nevšimli, je prostě obrovské. Už od prvního setkání s Peterem jsem věděla, že jsem vstoupila do prostoru, kde se tohle bere vážně [hluboce pečujícím] způsobem. Takže takový je můj zážitek.“

- Reklama -

Okamžik smrti se v seriálu neobjeví

Princezna Diana zahynula při dopravní nehodě v Paříži, když ji v srpnu 1997 pronásledovali paparazzi. Princezna Diana a její milenec Dodi Al-Fayed jeli v autě s řidičem a bodyguardem, když jejich vůz narazil do podpěrného sloupu v tunelu a převrátil se. Smrt se dodnes bere jako důsledek dlouhodobého a intenzivního zájmu médií o její osobu. V seriálu ale okamžik jejího skonu přímo k vidění nebude. „Přesný okamžik nárazu při nehodě se v seriálu neobjeví,“ uvedla společnost Netflix v prohlášení pro deník The Sun.

Pátá série seriálu The Crown bude mít premiéru 9. listopadu.

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Poskrvněná pověst Vince Vaugna: Při kolegově sporu se postavil na stranu rasismu

Na počátku 21. století patřil Vince Vaughn mezi nejobsazovanější hollywoodské herce, pak ale jeho kariéru nabrala nečekaný směr a rolí mu ubývalo. Jedním z důvodů, proč to tak je, může být i spor jeho černošského kolegy kvůli filmu Trable v ráji, při kterém se Vaughn nezachoval zrovna nejlépe.

Kevin Costner si filmem Vodní svět málem úplně zničil kariéru

Kevin Costner patří už léta mezi uznávané herce, ale v devadesátých letech se neúspěšným filmem téměř připravil o slušně rozjetou kariéru.

Nejapný žert v Bradavicích: Alan Rickman legendárně ztrapnil Daniela Radcliffa

Když Daniel Radcliffe propagoval svůj film "Rohy", obrátil se na skrz Reddit na fanoušky a odpověděl jim na řadu otázek . Jak se dalo čekat, nejvíc jich směřovalo na jeho účinkování ve filmech Harry Potter. Radcliffe přiznal, že se při natáčení stal obětí "pranku" od Alana Rickmana.

Ve Flashdance za Jennifer Bealsovou zaskakoval v tanci i šestnáctiletý kluk

V roce 1983 se objevila Jennifer Bealsová v kultovním snímku "Flashdance" a z neznámé studentky z Yale se stala přes noc mezinárodním sexuálním symbolem. V roli Alex Owensové, mladé ženy z Pittsburghu, která svařuje ve dne a v noci tančí, se proslavila svými pohyby. Její taneční scény přitom vznikaly s podstatnou pomocí několika skrytých talentů.

Nejobsazovanější v Hollywoodu: Eric Roberts má na kontě více než 700 rolí

Eric Roberts je nejvíce obsazovaným hercem Hollywoodu. Kromě své slavnější sestry v tomhle trumfl i ostatní velká jména filmového průmyslu.

Ralph Macchio byl na začátku Cobra Kai o pět let starší než mistr Miyagi v původním Karate Kidovi

Výtečný umělec, Noriyuki "Pat" Morita nejvíce proslul svou ikonickou postavu mistra Miyagiho, moudrého a laskavého senseie v kinematografickém skvostu z roku 1984 - snímku Karate Kid.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -