Thein Digital bude poskytovat služby v oblasti kontejnerové aplikační infrastruktury, se zaměřením na Kubernetes a DevSecOps

Společnost Thein Digital s.r.o., člen skupiny Thein, posiluje svoji expertízu v oblasti kontejnerové aplikační infrastruktury. V oboru, ve kterém dochází k postupné transformaci monolitických aplikací na tzv. mikroservisy provozované v kontejnerech. Na úrovni implementace, správy a konzultací v oblasti aplikační architektury a metodiky vývoje nyní Thein Digital otevírá se zákazníky témata moderního DevSecOps (vývoj, zabezpečení a provoz) & CI/CD prostředí a tzv. Kubernetes.  

Bez implementace moderních přístupů a technologií ICT se dnes již neobejdou žádné z velkých společností. Zavádění architektury kontejnerů a mikroservis, a adaptace cloudu jsou nejen pro tyto společnosti téměř nutností.

„Kontejnerová aplikační infrastruktura na bázi mikroslužeb (microservices), doplněná vhodně vybranými Kubernetes, nabízí zákazníkům celou řadu výhod, především zajišťuje potřebnou škálovatelnost, vysokou dostupnost, a posiluje time-to-market akceschopnost. S každým zákazníkem detailně diskutujeme jeho potřeby i omezení a vybíráme to nejvhodnější řešení. Abychom zaručili nejvyšší kvalitu, spolupracujeme s těmi nejlepšími dodavateli technologií. Mezi distribucemi Kubernetes vybíráme především z produktů společností RedHat, SUSE, VMware nebo Robin z dílny Rakuten Symphony,“ říká Martin Hanc, CEO Thein Digital. 

Tématem, které v oblasti kontejnerizace velmi často rezonuje, je úspora nákladů, a to jak kapitálových (CAPEX), tak provozních (OPEX). Při správně zvoleném řešení společnosti sníží náklady na hardware a především software licenčního charakteru a podporu velkého množství operačních systémů, ale i na lidské zdroje v oblasti správy aplikační infrastruktury. Zajímavá je také možnost využití levnějšího komoditního hardwaru a úspor za nákladné komerční clusterware.  

“V Thein Digital dokážeme našim zákazníkům navrhnout, implementovat a podporovat provoz takové kontejnerové aplikační infrastruktury, díky které mohou očekávat výraznou redukci nákladů. Disponujeme  prokazatelnými referenčními případy, ve kterých došlo k úsporám v rozmezí 30 – 70 % provozních nákladů,” odhaduje Martin Hanc.

Řada firem se potýká s nedostatkem interních IT odborníků, kteří jsou pro dlouhodobé transformační projekty směrem ke kontejnerizaci potřební. Thein Digital proto zákazníkům poskytuje služby DevSecOps specialistů i projektové řízení. 

Vedle projektu kontejnerizace aplikační infrastruktury se Thein Digital dlouhodobě zaměřuje na návrh, implementaci a podporu provozu hardware infrastruktury a její modernizaci. Silnou kompetenci vytváří v oblasti veřejných a hybridních cloudových řešení od předních světových poskytovatelů – nyní AWS od Amazonu a v budoucnu také MS Azure nebo Google Cloud.

Více informací k produktu Kubernetes naleznete na tomto odkazu.

O Thein Digital 

Společnost Thein Digital s.r.o. se na českém trhu pohybuje přes 25 let, dříve fungovala pod značkou SÍŤ spol. s r.o., od roku 2020 patří do skupiny Thein Tomáše Budníka, která se zaměřuje na technologické společnosti v oboru ICT, kyberbezpečnosti a průmyslu 4.0 z České a Slovenské republiky. Po celou dobu svého působení Thein Digital sehrává roli průkopníka a inovátora. Je jednou z prvních firem věnujících se dodávkám a provozu technologií ATM a SAN v České republice a na Slovensku. Její klienti pocházejí zejména z oblasti bankovnictví, telekomunikací, energetiky a automobilového průmyslu. V čele společnosti stojí CEO Martin Hanc.