Čachotský si prodlouží štaci v TELH. Doplní Dukla kádr?

Foto: Markéta Křížová, hcdukla.cz

České Budějovice mají na marodce hned několik hráčů, i proto v nedávné době povolaly jihlavského lídra Tomáše Čachotského. Ten stihl za Motor už tři zápasy a k dispozici mu bude až do 25. listopadu.

Informovala o tom samotná Dukla na svém webu.

„Budějovice mají o Čagyho velký zájem a Tomáše extraliga láká, proto jsme hledali cestu, jak se dohodnout," komentuje sportovní manažer Tomáš Vrábel.

„Je to pro nás obrovské oslabení, na druhou stranu tu máme Jirku Fronka, se kterým jsme před sezonou nepočítali, jeho působení je však v dikci Litvínova,“ dodává Vrábel.

40letý Tomáš Čachotský, který už pomohl Motoru ve třech zápasech a nastupuje dokonce v první lajně, si tak prodlouží své působení v české nejvyšší soutěži.

„Budějovice mají o Čagyho velký zájem a Tomáše extraliga láká, proto jsme hledali cestu, jak se dohodnout."

Motoru budou déle scházet Dominik Hrachovina či Stuart Percy. U Milana Gulaše je situace o něco nadějnější. Po operaci ramene je navíc obránce Lukáš Doudera a lékařské vyšetření má za sebou i Mikuláš Hovorka.

Legenda Dukly má na kontě 997 zápasů v dresu Jihlavy. Velkého milníku se tak nejspíš dočká až v prosinci.

Jihlavě se proti Porubě navíc zranil zkušený Filip Seman, který do letošního ročníku možná už ani nemusí zasáhnout. Na marodce je i Tomáš Havránek a zdravotně v pořádku není ani Tobiáš Handl.

„Hráčskému doplnění se nebráníme, ale ne za každou cenu. Jen případně někým s víceletou perspektivou," vzkazuje Vrábel na klubovém webu.

„I když máme dlouhodobě zraněné Filipa Semana a Tomáše Havránka, fit není ani Tobiáš Handl, chceme si v tuto chvíli pomoct z vlastních zdrojů,“ doplňuje sportovní manažer Jihlavy.

„Hráčskému doplnění se nebráníme, ale ne za každou cenu. Jen případně někým s víceletou perspektivou."

V předminulém kole se například blýskl 18letý Jonáš Jungwirth, který získal proti Frýdku-Místku tři body (2+1).

„Junioři hrají tak, že určitý prostor si v áčku zaslouží. Martin Matějíček odvádí stabilní výkony, v sezoně poprvé naskočili Marek Chvátal a Jonáš Jungwirth, kterému zápas proti Frýdku neskutečně sednul," je si vědom Vrábel, jehož celek poskočil už na druhé místo.

„O šanci v áčku si však říkají další vlčáci z dvacítky, jejich zapojení ale budeme řešit s citem. Jsou v rozjeté sezoně a mají před sebou ještě hromadu těžkých zápasů, které musí odfárat,“ zakončuje jihlavský manažer pro hcdukla.cz.

Aktuální soupiska Dukly Jihlava

Brankáři:
Adam Beran, Adam Černý (z juniorky), Filip Maláč (z juniorky), Jakub Neužil (střídavý start z Liberce), Adam Wolf.

Obránci:
Vlastimil Bilčík, Filip Dundáček, Adam Dvořák, Filip Haman, Marek Chvátal (z juniorky), Miloslav Jáchym, Ondřej Kachyňa (střídavý start z Českých Budějovic), Fabien Kočí, Daniel Kolář (střídavý start z Litvínova), Lukáš Mareš (střídavý start z Olomouce), Martin Matějíček, Adam Rutar (střídavý start z Olomouce).

Útočníci:
Petr Beránek, Vítězslav Brož, Richard Cachnín, Tomáš Čachotský (do 25.11.2022 v Českých Budějovicích), Jiří Fronk (střídavý start z Litvínova), Tobiáš Handl, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek (dlouhodobé zranění), Miroslav Juda, Jonáš Jungwirth (z juniorky), Tomáš Křehlík, Matouš Menšík (střídavý start z Olomouce), Patrik Miškář, Hynek Peš (z juniorky), Radek Pořízek, Filip Seman (dlouhodobé zranění), Josef Skořepa, Otakar Šik.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz